Na gelijkspel en minuten spanning is het zeker; LMV verovert periodetitel

10-2-2024, 19.00 uur | Regioclubs Aalsmeer | Door: Klaas Leegwater

Legmeervogels heeft vanmiddag in en tegen Buitenveldert de eerste periodetitel veroverd in de derde klasse B. De geelblauwen speelden met 2-2 gelijk waarna er voor de Uithoornse selectie en begeleiding bloedstollende minuten aanbraken in afwachting van het resultaat van concurrent AMVJ dat de topper speelde bij nummer drie SDOB.

Met de 2-2 van Legmeervogels in gedachte moest AMVJ in Broek en Waterland met twee goals verschil winnen om de periodetitel voor de neus van de Uithoornaren weg te kapen.

Door een eigen doelpunt van de thuisclub vroeg in de wedstrijd hadden de Amstelveners nog ruim de tijd om de voorsprong uit te bouwen. Tot ver in blessuretijd drong de ploeg Riky Kumar aan om de 0-2 op het bord te krijgen.

Dit lukte uiteindelijk niet. Legmeervogels en AMVJ sloten de eerste periode af met beide 24 punten. Doelsaldo 34-19 om 27-12. Alleen vanwege het feit dat de geelblauwen meer goals gemaakt hebben gaat de periodetitel naar Uithoorn.

Na minuten van spanning, veel getuur op de mobiele telefoons en vragende blikken naar de begeleiding ("wel of niet") kon de selectie van Jack Honsbeek tegen half vijf in Buitenveldert definitief een feestje vieren.

Legmeervogels kwam tegen sc Buitenveldert vroeg aan de leiding door een doelpunt van Rinaigel Ogenio. "Dat was een fantastische aanval en goal, achter zijn standbeen langs", vertelde trainer Honsbeek vanuit de spelersbus tegen Rick FM. De oefenmeester was amper te verstaan door uitgelaten en zingende spelers.

Buitenveldert was snel over de tegentreffer heen. Binnen twee minuten lag de bal achter Legmeervogels-doelman Carlito Welink. Nog voor rust namen de bezoekers via Camiel Schouten opnieuw de leiding, het antwoord van de thuisploeg kwam nog voor de pauze. Honsbeek: "Daarmee was Buitenveldert de morele winnaar in de eerste helft."

In de twee helft sloeg de verkramping toe bij Legmeervogels. Kansen kwamen niet meer in het Uithoornse boek voor, ook door goed defensief werk van Buitenveldert. Omdat ook de gasten het achterin goed dicht hielden ging de wedstrijd uit als een nachtkaars.

Maar direct na het laatste fluitsignaal vlamde het innerlijke vuur voor alles en iedereen van Legmeervogels op vanwege de spanning. Even later volgde de gote ontlading.