Aanvaller van ROAC glipt langs KDO-verdediger Lars Velgersdijk.   Foto: Jaap Maars


Winst Legmeervogels, punt voor KDO (met video)

31-10-'23 15.00 uur | LMV-Ouderkerk 3-2 | Door: Klaas Leegwater


Derdeklasser Legmeervogels boekte zaterdag tegen sv Ouderkerk de tweede winst op rij. Op eigen veld werd de ploeg van Hans Verhoogt met 3-2 verslagen. De thuisclub kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Ruben Kalkman en vergrootte in de 20e minuut de marge naar 2-0, Rinaigel Ogenio maakte gebruik van miscomminicatie in de defensie bij de bezoekers.

Ouderkerk herpakte zich en kwam nog voor de pauze terug tot 2-1, Nick van Nieuwkerk krulde de bal mooi binnen. Kort na rust verzuimde Ogenio uit een strafschop Legmeervogels op 3-1 te brengen. Ouderkerk pakte vervolgens het initiatief, rond de 6oe minuut schoot Mats Swart hard de 2-2 in de touwen.

Rode kaart
Ouderkerk rook de winst maar vanwege een tweede gele kaart voor Roy La Grouw zagen de gasten hoe Legmeervogels het spel weer naar zich toetrok en erin slaagde ruim een kwartier voor tijd de winnende 3-2 te maken. Doelpunt met het hoofd van Jasper Burgers na een voorzet van Robbin Bakkers.

"In de eerste 25 minuten waren we heer en meester, zeer verdiend op 2-0 voorsprong. Daarna gaven we initiatief weg, dat was zonde", vertelde Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek na afloop tegen RICK FM. "Jammer dat Rinaigel de penalty miste, die bal zijn ze nu nog aan het zoeken. Pas in de tweede helft toen Ouderkerk met tien man kwam te staan konden we weer doorpakken en de winst binnenhalen."

Op de ranglijst klimt Legmeervogels na de tweede zege in vijf duels naar de vijfde positie in 3B. Volgende week gaat de Uithoornse formatie op bezoek bij Amstelveen Heemraad.

Uitslagen/Standen 3B

Het voetbalprogramma '8 van Amstelveen' op 1Amstelveen maakte een korte samenvatting van de wedstrijd Legmeervogels - Ouderkerk (3-2). Plus een reactie van trainers Jack Honsbeek en Hans Verhoogt.
De beelden zijn gemaakt met een mobiele telefoon langs de lijn.
Presentator/commentator Mathijs Groenewoud is vanwege een operatie aan zijn stembanden nog niet goed bij stem.Punt voor KDO tegen ROAC

KDO-doelman Jesper Oudshoorn stompt de bal weg na een hoge voorzet.   Foto: Jaap Maars

Na drie nederlagen op rij, waarvan twee weken geleden de 8-0 bij Swift hard aankwam, pakte KDO in de thuiswedstrijd tegen ROAC een punt (1-1). Nadat doelman Tijn van der Geest van ROAC met een schitterende redding een voorsprong voor KDO voorkwam kwamen de bezoekers kort voor rust op 0-1. Sam van der Geest had wat geluk dat zijn inzet via het been van KDO-goalie Jesper Oudshoorn in het doel belandde.

Na een moeilijke start in het eerste kwartier van de tweede helft nam KDO het heft in handen. De gelijkmaker rond de 70e minuut was verdiend en kwam op conto van Wessel Kleijn die de bal uit een voorzet van Jesse Stange bij de eerste paal binnentikte.

KDO-trainer Lex van der Horst na afloop tegen RICK FM: "Over de gehele wedstrijd was het veldspel van ROAC iets beter, maar wij kregen de meeste kansen. Ook op winst, twee ballen werden nog van de doellijn gehaald. We hebben vandaag als team geopereerd. Hier kunnen we verder mee, vanaf nu elke week een stapje vooruit maken."

Volgende wedstrijd speelt KDO op zaterdagavond 19.00 uur in Nieuw-Vennep tegen sv DIOS. Op verzoek van de thuisclub, vanwege een feestavond, is het duel een dag vervroegd.

Uitslagen/Standen 3C

  Foto: Jaap Maars

Reageer


Reparatie en onderhoud van alle merken en type fietsen. Zwarteweg 21, Aalsmeer.


Deel dit artikel: