Regilio Kranenburg ontwijkt het uitgestoken been van OSV-er Tim Kuiper. Foto: Jaap Maars.


Bij vlagen frivool Legmeervogels start met driepunter

Eersteklasser Legmeervogels is zaterdagmiddag de strijd om de districtsbeker begonnen met verdiende 3-0 winst op het Oostzaanse OSV. Vooral na rust was de thuisclub sterker en was constant gevaarlijk via de zijkanten waar bij vlagen met frivool spel het publiek werd getrakteerd op enkele hoogstandjes, met name van nieuwkomer Romello Austin.

30-8-'20 11.30 | Legmeerv-OSV 3-0 | Door: Klaas Leegwater


Met lichte teleurstelling op zijn gezicht liep Rinus Israel het sportpark de Randhoorn af. Zojuist had de oudvoetballer (78) van Feyenoord, en 47 interlands op zijn naam, samen met de circa honderd toeschouwers kunnen constateren dat er voor tweedeklasser OSV, met in de selectie de kleinzoon van Israel Davey de Haze (overgekomen van IVV), nog veel werk aan de winkel is om straks in de competitie hoge ogen te ogen.

Op een goede fase na in de eerste helft bood OSV in Uithoorn te weinig weerstand. Het gaf eersteklasser Legmeervogels de gelegenheid in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen vooral na de pauze lekker warm te draaien voor de competitie in 1A die over een paar weken aanvangt.

Met enkele nieuwe jeugdige spelers in de ploeg van nieuwe trainer Ton Pronk lijken de geelblauwen er op het eerste gezicht voetballend op vooruit te zijn gegaan. Het spel oogt technischer en frivoler, vooral aanvallend was het na rust af en toe smullen van een aantal individuele acties.

Daarbij speelde nieuwkomer Romello Austin een aardige hoofdrol. De niet al te groot uitvallen flankspeler, vorig seizoen nog in het shirt van SDZ, had enkele leuke goocheltrucs met de bal in huis, zijn tegenstander veelal duizelend achterlatend. Hoogtepunt van Austin, die de bal constant aan een touwtje lijkt te hebben, was de 3-0 kort voor tijd.

Romello Austin op weg naar de 3-0. De aanvaller groeide bij Legmeervogels uit tot opvallendste speler. Foto: Jaap Maars.

De behendige buitenspeler maakte aan de linkerkant twee onnavolgbare sleepbewegingen kort achter elkaar, stuurde rechtsback Jesse Willems daarmee verdwaasd het bos in en liet vervolgens doelman Loek Jacobs met een lage schuiver in de hoek kansloos. Prachtige goal van Austin die met zijn gedurfde spel dit seizoen tot grote waarde kan uitgroeien voor Legmeervogels. Al drijft hij zijn acties soms te ver door, de wel geslaagde passeerbewegingen maken veel goed.

Austin stond ook aan de basis van de 1-0 in de eerste helft. Nadat eerst Legmeervogels-verdediger Mitchell Verschut de bal met het hoofd van de eigen doellijn wegwerkte, was het even later centrumspits Quint Piris die de score opende. Piris, in vergelijking met vorig seizoen ogenschijnlijk een aantal kilo's kwijtgeraakt, kopte handig raak na aangeven van Austin vanaf de rechterflank.

Invaller Jumario Lith stuit op doelman Jacobs van OSV. Foto: Jaap Maars.

Na rust heerste Legmeervogels, OSV maakte na een uur voetballen een uitgebluste indruk. Steeds meer kreeg de thuisclub de gelegenheid om via kort spel door het midden of via de zijkanten kansen te creëren.
Twintig minuten voor tijd dook middenvelder Jasper Burgers prima in de ruimte op de linkerkant, zijn hoge voorzet draaide iets weg van het doel zodat doelman Jacobs niet kon ingrijpen waarna Regilio Kranenburg met een halve karatesprong het leer via de lat achter de doellijn werkte.

De 2-0 was in feite al de beslissing. OSV, vorig seizoen in de afgebroken competitie in 2A op de vijfde positie geëindigd, had niet meer de fut en de spirit nog iets terug te doen. Kranenburg miste nog een geweldige kans en verdediger Max Kampsteeg, overgekomen van RODA'23, zag zijn uithaal belandden op de vuisten van Jacobs.

Bij de 3-0 van Austin was het natuurlijk helemaal over met de Oostzaners. Sterk begin van Legmeervogels aan het bekertoernooi, het maakt nieuwsgierig wat de geelblauwen verder in hun mars hebben dit seizoen.

Legmeervogels-trainer Ton Pronk staand voor de dug-out. Foto: Jaap Maars.

"Mooie goals"
Legmeervogels-trainer Ton Pronk zondagmorgen bij RICK FM: "Het was een leuke wedstrijd, veel kansen over en weer. Een uitslag van 5-2 had gekund. Mooie goals, goed voor het vertrouwen van onze aanvallers. Bij flitsen zag je ze mooie acties maken, al merk je wel dat onze creatieve spelers meer dan verdedigers moeite hebben om na een half jaar stilstand weer in het goede ritme te komen. Dit was nuttige winst, we nemen de duels om de districtsbeker serieus."

Opstelling LMV:
Folke Maenhout, Sven van Beek, Mitchell Verschut, Max Kampsteeg, Jamil Held, Elroy Tuur (Keneth van der Nolk van Gogh), Nick Verschut (Prince Owusu), Regilio Kranenburg (Mitch Vernooy), Quint Piris (Jumario Lith) en Romello Austin.

Programma:
za 29/8 LMV-OSV 3-0
za 29/8 Vitesse'22-Maarssen afg
za 05/9 OSV-Vitesse'22
za 05/9 Maarssen-LMV 14.30
za 12/9 OSV-Maarssen
zo 13/9 Vitesse'22-LMV 14.00

Stand:
Legmeervogels 1-3
Vitesse'22 0-0
vv Maarssen 0-0
OSV 1-0

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: