Pronk na verlies: "Kwestie van tijd en zulke kansen vliegen erin"


6-10-'21 11.30 uur | LMV-Kolping 0-1 | Door: Hans Heere

Het zat eersteklasser Legmeervogels in de tweede competitiewedstrijd opnieuw niet mee. Ontbrak het vorige week tijdens de streekderby in Hoofddorp al aan het nodige geluk om een goed resultaat te boeken, ook afgelopen zondag in het thuisduel tegen Kolping Boys (0-1) bleven de strijdende geelblauwen onterecht met lege handen achter.

Slapen
Naast pech ontbreekt het de ploeg van Ton Pronk momenteel ook aan scorend vermogen en kunnen vraagtekens worden geplaatst bij de organisatie in de defensie. Slap optreden in de Uithoornse verdediging veroorzaakte in de 75e een tegendoelpunt, naar later bleek de beslissende treffer.

Legmeervogels stond achterin te slapen toen Kolping Boys via de zijkant uitbrak en daarbij wel heel erg simpel de achterhoede van de thuisclub omzeilde. Namens de bezoekers kon Loran Schouten ongehinderd de 0-1 achter doelman Corlito Welink tikken.

"Dit doelpunt hadden we nooit tegen mogen krijgen, we grepen niet goed in", vertelde trainer Ton Pronk van Legmeervogels na de wedstrijd tegen radiozender RICK FM.

De tegenscore een kwartier voor tijd was tegen de verhoudingen in, op sportpark de Randhoorn domineerde de thuisploeg ruim een uur lang maar wist het overwicht niet uit te drukken in een voorsprong. Paal, lat, zwakke afronding en goed keeperswerk voorkwam dat Legmeervogels de score afgelopen zondag kon openen.

Vooral counters
Kolping Boys, twee jaar geleden via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse en vorige week begon met thuisverlies tegen Kampong, moest het in Uithoorn vooral hebben van de counter die soms razendsnel werd uitgevoerd zoals dus bleek bij de 0-1.

Na de achterstand probeerde Legmeervogels, dat vroeg in het seizoen te maken heeft met een lange lijst van geblesseerde spelers, de draad weer op te pakken. De doelkansen dienden zich opnieuw aan maar wederom stond het houtwerk een paar maal in de weg.

En het zat de thuisformatie ook niet mee dat scheidsrechter Bora Ari in de slotfase een handsbal in het strafschopgebied van een Kolping Boys-verdediger over het hoofd zag. Legmeervogels voor de tweede achtereenvolgende week met hangende hoofden het veld af, geen fortuin bij de afronding en een slecht moment in de defensie zat de geelblauwen zondag ernstig in de weg.

"Kwestie van tijd"
"Het is het bekende liedje. We creëren genoeg doelkansen, maar als je ze zelf niet maakt valt die een keer aan de andere kant", vertelde trainer Ton Pronk (foto) van de thuisclub na afloop. "Maar ik wordt echt nog niet moedelooos, het geeft juist vertrouwen dat we zoveel kansen creëren. Ik ga mij pas zorgen maken als dat niet meer het geval is, kwestie van tijd en ritme bij mijn jonge ploeg en zulke kansen vliegen erin."

Opstelling Legmeervogels:
Corlito Welink, Jaimy de Block, Sven van Beek, Mitchell Verschut (16e Prince Owusu), Kenneth v d Nolk van Gogh, Seth Sarpong, Jasper Burgers, Mika de Jeer, Stan Tjassen (46e Jerre Osei - 87e Mohammed Diouri) Nick verschut, Ludnardo Schoop.

Uitslagen/Standen 1A

Tekst: Hans Heere (LMV)
Reactie trainer Pronk: Radio Rick FM

Reageer
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Deel dit artikel: