Vreugde bij Legmeervogels na de mooie goal (3-0) van Nicolai Hooiveld (5).   Foto: Jaap Maars

Legmeervogels verslaat DWO, zaterdag naar Aarlanderveen

30-5-'23 23.00 uur | LMV-DWO 3-0 | Door: Klaas Leegwater

Legmeervogels heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie voor handhaving in de tweede klasse. Dinsdagavond won de Uithoornse formatie ruim met 3-0 van derdeklasser DWO. Aanstaande zaterdag speelt het team van vertrekkend trainer Alain Hijman in en tegen Aarlanderveen (3A).

Op eigen veld voor ongeveer 225 toeschouwers had Legmeervogels weinig moeite met DWO. De ploeg uit Zoetermeer die een periodetitel veroverde in de derdeklasse A en als vierde op de ranglijst eindigde kwam in Uithoorn te kort om kans te maken op de tweede ronde.

Al na tien minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Camiel Schouten. Na een snelle combinatie kreeg Schouten op de rand van het strafschopgebied de bal terug in de voeten en mikte mooi langs doelman Van der Meulen in de kruising.

Na de veelbelovende start slaagde Legmeervogels er niet in nog in de eerste helft door te drukken. Het spel van de thuisformatie zakte wat in, de ploeg van Hijman nam een afwachtende houding aan. Het gaf DWO de gelegenheid om meer op de vijandelijke helft te komen, de derdeklasser kreeg twee, drie kansjes op de gelijkmaker.

Prachtige lob Hooiveld
Pas ver in de tweede helft toonde Legmeervogels weer voldoende scherpte om de wedstrijd definitief te beslissen. De 2-0 viel uit een strafschop, benut door Erwin Smajic die was neergelegd binnen de zestien. DWO protesteerde dat scheidsrechter Jesse Verduijn uit Nieuwveen te makkelijk naar de witte stip wees.

En twee minuten voor tijd zorgde Nicolai Hooiveld met de 3-0 voor de mooiste treffer van de avond, met een prachtige lob verschalkte de mee opgekomen verdediger de sluitpost van DWO.

"Schakelde te snel terug"
Trainer Hijman na afloop: "Een sterke wedstrijdopening van mijn team, daarna waren we niet meer dominant. We schakelden te snel terug naar een lagere versnelling. In de tweede helft speelde mijn ploeg weer meer volwassen. Goed uitgespeeld."

Eerste horde voor handhaving genomen door Legmeervogels, nog drie te gaan. Eerstvolgende is zaterdagmiddag tegen Aarlanderveen (3A) in het Groene Hart. Hijman: "Ik zal mij deze week goed laten informeren over Aarlanderveen."

Bij winst wacht een week later voor Legmeervogels de winnaar van ESTO-Blauw Zwart. Finale is op zaterdag 17 juni op neutraal terrein.