Robin Wakkers van Legmeervogels zit speler van De Dijk dwars.   Foto: Jaap Maars


Legmeervogels knikkert De Dijk overtuigend uit bekertoernooi

22-10-'23 11.30 uur | LMV-De Dijk 3-0 | Door: Klaas Leegwater


Reparatie en onderhoud van alle merken en type fietsen. Zwarteweg 21, Aalsmeer.


(Met audiofragment) Derdeklasser Legmeervogels heeft zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. Op sportpark de Randhoorn versloeg de formatie van Jack Honsbeek zondageersteklasser asv De Dijk met 3-0. Ruben Kalkman scoorde tweemaal. Verdediger Kenneth van der Nolk van Gogh ontbrak vanwege een zware blessure, opgelopen op de training deze week.

Helemaal volledig traden de Amsterdammers niet aan in Uithoorn, de selectie van Kelly Giessen kent een aantal geblesseerden spelers. Maar dat deed weinig af aan de goede prestatie van Legmeervogels, dat in het begin van de competitie wisselvallig resultaten boekt maar zaterdag in het bekerduel een goede indruk achterliet.

Legmeervogels pakt initiatief
Nadat in de beginfase De Dijk het balbezit opeiste pakte Legmeervogels daarna duidelijk het initiatief om het gedurende de wedstrijd niet meer uit handen te geven. De thuisclub was duidelijk de bovenliggende partij.

De 1-0 na bijna twintig minuten spelen was dan ook verdiend. Derk Streefkerk, bij de geelblauwen deze middag de beste man van het veld, bediende Jasper Burgers die zich met een fraaie kapbeweging knap vrijspeelde en met een bekeken schot doelman Xander Kramer van De Dijk passeerde.

Stijlvolle redding Legmeervogels-doelman Jordy Stam, Mervin Hansen (4) kijkt toe.   Foto: Jaap Maars

Aan het begin van de tweede helft gaven de bezoekers even wat gas, Legmeervogels bleef rustig en pakte de goede draad van voor de pauze weer op. Het aantrekkelijke spel van de thuisformatie werd een kwartier voor tijd beloond met de 2-0. Ruben Kalkman schoot een strafschop feilloos binnen nadat de aanvaller in de zestien was neergelegd.

Vijf minuten later maakte dezelfde Kalkman aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 aan te tekenen. Opnieuw was de aangever Derk Streefkerk. Met de verdiende winst gaat Legmeervogels aanstaande woensdag de koker in voor de loting voor de tweede ronde in de knock-outfase.

Mervin Hansen van Legmeervogels richting bal en hoofd van tegenstander.   Foto: Jaap Maars

Basisopstelling Legmeervogels: Jordy Stam, Robin Wakkers, Mervin Hansen, Sven van Beek, Nicolai Hooiveld, Youri Habing, Jasper Burgers, Raoul Tjong-A-Tjoe, Ruben Kalkman, Camiel Schouten en Derk Streefkerk.

"Fantastische wedstrijd gespeeld"
Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek was na afloop in onderstaand interview met onze medewerker Hans Heere dik tevreden met de overwinning en het vertoonde spel. "We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld."
Wedstrijdinfo: Hans Heere
Foto's: Jaap Maars

Reageer


Deel dit artikel: