Regilio Kranenburg van Legmeervogels in het nauw bij AGB-doelman Eric Antwi. Jasper Burgers en Arsenio Dihalu (links) kijken toe.   Foto: Jaap Maars


Legmeervogels stelt zwaar teleur

In zijn derde wedstrijd op de bank bij eersteklasser Legmeervogels heeft interim-trainer Alami El Ahannach zijn tweede verlies moeten incasseren. De oefenmeester zag hoe zijn licht gehandicapte formatie op eigen veld tegen AGB zwak werk afleverde en verdiend met 4-2 ten onder ging. Door de vierde competitienederlaag blijven de geelblauwen na elf duels een paar punten steken boven de gevarenzone in 1A.

16-12-'19 13.00 | LMV-AGB 2-4 | Door: Hans Heere

Matig voetbal...en dat is nog zachtjes uitgedrukt van datgene dat Legmeervogels zondag op de natte kunstgrasmat in Uithoorn liet zien. Vooral in het eerste deel van de wedstrijd op de wederom dun bevolkte Randhoorn had de thuisclub ontzettend veel moeite elkaar te vinden, de bal toespelen naar iemand in dezelfde shirtkleur was vaak teveel gevraagd.

Legmeervogels, dat zondag onder meer doelman Folke Maenhout, centrale verdediger Mitchell Verschut en centrumspits Quint Piris door blessures moest missen, gaf de indruk er weinig zin in te hebben. Het leek allemaal plichtmatig, weinig inzet en fantasieloos van de ploeg van Alami El Ahannach. Achteraf was de conclusie dat een aantal spelers tegen de Amsterdammers finaal door het ijs waren gezakt.

Op voorsprong
Na een kwartier spelen kwam AGB verdiend op voorsprong. Uit een vrije trap mikte Burak Bulduk de bal langs de Uithoornse muur in de hoek. Goalie Lev Persoon had het nakijken. De bezoekers bouwden het veldoverwicht daarna simpel uit, een tweede Amsterdamse goal hing sterk in de lucht. Dus niemand was verbaasd dat na krap een half uur Bakary Jobe de 0-2 achter Persoon prikte.

Yorick van der Deijl van Legmeervogels houdt tegenstander van AGB van de bal.   Foto: Jaap Maars

Legmeervogels leek na de 0-2 pas te ontwaken. Ogenschijnlijk een zware nacht achter de rug rechtte de thuisploeg nu pas een beetje de rug en liet iets zien wat op voetbal leek. De laatste fase van de eerste helft en de eerste tien minuten na rust speelde Legmeervogels zijn beste fase van de wedstrijd, en kwam verrassend terug tot 2-2.

Aanvaller Regilio Kranenburg schoot vijf minuten voor de pauze uit een schier onmogelijke hoek de bal onder AGB-doelman Eric Antwi door in de touwen. Kranenburg was kort na het fluitsignaal voor de tweede helft opnieuw succesvol. Uit een vrije trap draaide de Uithoornaar het leer mooi langs Antwi in het doelnet.

Matheid
Na de 2-2 kwam de scherpte bij AGB terug terwijl Legmeervogels verviel in het eerdere matige niveau, de Uithoornse matheid kwam weer bovendrijven. Gemaakte afspraken werden wederom aan de voetbalschoen gelapt. Nee...dit was niet het duel waarop de staf en de trouwe toeschouwers van Legmeervogels hadden gehoopt.

Elroy Tuur gaat duel aan met AGB-er Massin el Azzouzi.   Foto: Jaap Maars

Het was voor AGB vervolgens heel eenvoudig om met de winst huiswaarts te keren. Na een discussie of de bal bij het Amsterdamse doel wel of niet over de lijn was geweest knalde Marouane Bensabouh AGB zes minuten voor tijd naar 2-3, even later gevolgd door de genadeklap van Hursut Meric.

Gelukkig voor Legmeervogels telde scheidsrechter Broekhuizen weinig speelminuten bij. Zo kwam er na de 2-4 snel een einde aan de Uithoornse lijdensweg.

Afsluiting van een roerig eerste competitiehelft van Legmeervogels, zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Trainer El Ahannach zal de winterstop goed kunnen benutten zijn team weer op de juiste rails te krijgen.

Opstelling Legmeervogels:
Lev Persoon, Sven van Beek, Jori van Gelderen (Nick Verschut), Kenneth van der Nolk van Gogh, Elroy Tuur, Othman Lechkar, Revellinio Slijters, Jasper Burgers, Mitch Vernooy, Regilio Kranenburg en Yorick van der Deijl.

Scheidsrechter: Max Broekhuizen (Houten)
Toeschouwers: 69

Uitslagen/Standen

Tekst: Hans Heere
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: