Ton Pronk na afgang: "Tegen AFC'34 gaan we laten zien dat dit een vergissing was"


24-10-'21 11.00 uur | LMV-AGB 0-6 | Door: Klaas Leegwater


Legmeervogels leed afgelopen zondag de grootste thuisnederlaag sinds jaren. Tegen het Amsterdamse AGB ging de Uithoornse eersteklasser op eigen veld met 6-0 zwaar onderuit. Volgens betrokkenen van de club is zo'n hard pak slaag op de Randhoorn zeker de laatste tien jaar niet voorgekomen. Trainer Ton Pronk klonk na de zeperd voor de microfoon van Radio RICK FM berustend. "We waren vandaag niet bestand tegen dit AGB."

"Het was ook het scoreverloop dat debet was aan deze grote uitslag", vertelde Pronk. "Met de rust stond het 0-3, we hadden onvoldoende vat op de tegenstander. In de pauze heb ik mijn team anders neergezet, meer georganiseerd. Maar toen we kort in de tweede helft een een strafschop tegen kregen, goedkoop gegeven door de scheidsrechter, was de wedstrijd gespeeld. De moraal bij ons was toen weg."

"Nu ons gaan oprichten"
Legmeervogels zakt door de vijfde nederlaag terug naar de dertiende positie in 1A, een punt boven rode lantaarndrager ROAC dat een duel minder heeft gespeeld. Aanstaande zondag krijgt de Uithoornse formatie koploper AFC'34 op bezoek. Dat voorspelt niet veel goeds voor de ploeg van Pronk.

De oefemeester hoopt of misschien wel rekent evenwel op een grote wederopstanding van zijn team tegen de lijstaanvoerder. "We moeten ons nu gaan oprichten, ons focussen op hoe we beter weerstand kunnen bieden. We gaan tegen AFC'34 laten zien dat de wedstrijd tegen AGB een vergissing was."

Legmeervogels-AGB 0-6:
17e 0-1 Adil Amghar El Yettefti
25e 0-2 Bakary Jobe
33e 0-3 Bakary Jobe
57e 0-4 Hursut Meric (pen)
84e 0-5 Mitchell Theuns
90e 0-6 Hursut Meric.

Scheidsrechter: Michel Nijdeken (Amersfoort).

Uitslagen/Standen 1A

Reactie trainer Pronk: Radio Rick FM

Reageer
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Deel dit artikel: