Legmeervogels krijgt kansen op meer tegen AFC'34


9-12-'19 14.30 | LMV-AFC'34 2-2 | Door: Klaas Leegwater

Vooraf voor een gelijkspel tekenen tegen de nummer twee op de ranglijst van 1A, daar zouden velen in Uithoorn tevreden mee zijn. Achteraf kun je stellen dat Legmeervogels afgelopen zondag na de 2-2 in de thuiswedstrijd tegen AFC'34 een gelegenheid had laten liggen op een driepunter.

De geelblauwen speelden onder leiding van nieuwe trainer Alami Ahannach een aantrekkelijke partij en kregen vooral in de slotfase goede kansen de Alkmaarders op de knieën te krijgen.

AFC’34, dat op de Randhoorn begon met de halffitte clubtopscorers Sercan Yilmaz en Stafan Smal op de bank, liet er in de beginfase geen gras over groeien. De Alkmaarders namen gelijk het initiatief, Legmeervogels werd in de verdediging gedrukt.

Teveel vrijheid
In de 12e minuut kwamen de bezoekers op 0-1 door Martijn Riemersma die van de Uithoornse defensie teveel vrijheid kreeg. AFC'34 maakte na de voorsprong de fout een tandje terug te schakelen en achteruit ging lopen.

Dit gaf de thuisploeg, nog steeds zonder de geblesseerde aanvaller Quint Piris, gelegenheid de bezoekers de duimschroeven aan te draaien.
Othman Lechkar was dichtbij de 1-1, zijn kopbal werd door AFC'34-doelman Mike Wesselink knap gekeerd maar moest in de 13e minuut buigen voor een hard schot van Yorick van der Deijl die na een prima Uithoornse aanval goed werd bediend door Regilio Kranenburg.

Wederom Van der Deijl
Van der Deijl was ruim tien minuten later wederom succesvol. Ditmaal was Revelino Slijters na een snelle tegenstoot de aangever. Vierde competitietreffer voor Van der Deijl (foto). Jasper Burgers had kort na rust de 3-1 op zijn schoen, de middenvelder vond de AFC'34-goalie echter op zijn weg die een uitstekende reactie in huis had.

Vervolgens voerden de gasten de druk danig op, terwijl de thuisformatie loerde op een snel uitgevoerde uitbraak. Zo was Mitchell Verschut met een kopbal van dichtbij bijna succesvol.

Druk op doel
Namens de Alkmaarders noteerde invaller Stefan Smal in de meer dan aantrekkelijke tweede helft, het spel golfde op en neer, bijna de 2-2, Slijters wierp zich in de baan van het schot en uit de daarop volgende hoekschop kopte Jerry vd Sluis het leer centimeters naast. Druk op het Uithoornse doel nam toe, sluitpost Folke Maenhout kon tot acht minuten voor tijd de gelijkmaker voorkomen, maar moest toen toch buigen.

Na een lichte botsing tussen Elroy Tuur van Legmeervogels en AFC'34-er Van der Sluis ging laatstgenoemde met een harde schreeuw naar de grond. Arbiter Schipper zag er een vrije trap in waaruit Mustafe Baré de bal op het hoofd van Van der Sluis plaatste. De aanvaller kopte zijn ploeg in de 82e minuut op gelijke hoogte.

Kansen in slotfase
Legmeervogels rechtte na de 2-2 de rug en poogde er alsnog winst uit te slepen. In de slotfase een uitgelezen mogelijkheid voor Van der Deijl die na een verre uittrap van Maenhout in kansrijke positie kwam maar te gehaast handelde in de afwerking. Hetzelfde overkwam teamgenoot Verschut een paar minuten in blessuretijd.

De 2-2 in beeld (via Robert Keesen)Wedstrijdinfo: Hans Heere (LMV).

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Sven van Beek, Mitchell Verschut (Seth Sarpong), Kenneth van der Nolk van Gogh, Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Elroy Tuur, Jasper Burgers (nick Verschut), Mitch Vernooy (Jordi van Gelderen), Regilio Kranenburg en Yorick van der Deijl).

Scheidsrechter: Raymond Schipper
Geel LMV: Yorick van der Deijk en Elroy Tuur
Toeschouwers: 113.


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: