Nick Verschut, hier in duel vorige week tegen AGB, maakte zondag tegen koploper AFC'34 de winnende treffer. Foto: Astrid Zijlstra (Lmv)


Koploper door het lint na eerste zege Legmeervogels


29-11-'21 18.00 uur | LMV-AFC'34 1-0 | Door: Klaas Leegwater
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Helemaal door het lint gingen ze bij AFC'34 direct na de 1-0 nederlaag tegen Legmeervogels. Uit woede werd arbiter Van der Waard door Alkmaarse spelers zwaar belaagd. Boos over de in hun ogen onterechte beslissing van de leidsman om kort voor tijd een tackle in het Uithoornse strafschopgebied van verdediger Seth Sarpong op de benen van AFC'34-speler Tom de Groot niet te bestraffen met een penalty. In het grote tumult kreeg Michael van Os de rode kaart.

Niet alleen woede, er zal ook een portie frustratie door de lichamen bij de bezoekers op de Randhoorn gestormd hebben. De laatste vijf seizoenen is Legmeervogels voor de Alkmaarders uitgegroeid tot een ware angstgegner. Voor de negende achtereenvolgde keer slaagde de ploeg van Job Dragtsma er namelijk niet in de geelblauwen er onder te krijgen, geen enkele keer winst voor de kaasboeren.

Mogelijkheden
AFC'34, tot zondag koploper in 1A en in negen duels vijftien punten meer had verzameld dan Legmeervogels, kreeg op vreemde bodem voldoende mogelijkheden om eindelijk een keer af te rekenen met de Uithoornse plaaggeest. In de eerste helft kon het handjevol aanwezigen langs de lijn een viertal goede doelkansen tellen voor de bezoekers. Onder meer door uitstekend optreden van de jeugdige doelman Anthony Acda (17) kon de thuisclub de nul handhaven.

Prachtig doelpunt
Tien minuten na de pauze slaagde Legmeervogels erin de score te openen. Dat was een prachtig doelpunt van Nick Verschut (foto) die de bal uit een vrije trap vanaf ruim twintig meter heel mooi in de kruising draaide. De goal van Verschut zorgde voor een enorme ontlading bij spelers, ook op de bank bij reserves en begeleiding.

In het dikke half uur dat nog restte voetbalde AFC'34 meer tegen zichzelf dan dat het op een goede manier tot aanvallen wist te komen. Hoe dichter het eindsignaal naderde hoe meer de irritatie en frustratie bij de bezoekers toenam.

Feestje
Dat kwam dus tot uitbarsting kort nadat arbiter De Waard voor de laatste keer had gefloten. AFC'34 woedend, zeer ontstemd zochten de gasten de kleedkamer op, Legmeervogels vierde op het veld nog even het feestje van de eerste competitiewinst.

Gesprek met selectie
"Dit was een uitstekende collectieve prestatie, en eindelijk zat het mijn ploeg een keer niet tegen", reageerde na afloop Legmeervogels-trainer Ton Pronk (foto) die na de afgang van vorige week tegen AGB (0-6) met zijn selectie om de tafel heeft gezeten voor een evaluatie. "Dat waren serieuze en goede gesprekken met open vizier. Dat heeft vandaag geresulteerd in een prima teamprestatie."

De oefenmeester deelde een pluim uit aan doelman Anthony Acda. "Iedereen verdiende vandaag eer, maar Anthony heeft ons er met zijn uitstekende keeperswerk doorheen gesleept. Met zijn 17 jaar alleen maar bewondering voor. Prachtig om te zien, ook voor de club, hoe jonge talenten zich manifesteren."

Trainer Job Dragtsma: "Een dramatische uitslag. We speelden voor rust prima, met name het eerste kwartier. De bal ging goed rond en we kregen goede kansen. Ik heb vijf honderd procent kansen geteld, waar krijg je die op dit niveau? Dan moet je gewoon scoren en pak je hier drie punten."

Bronnen wedstrijdinfo en reacties trainers: RICK FM, Noordhollands Dagblad en Hans Heere (LMV).

Basis-opstelling LMV:
Anthony Acda, Sven van Beek, Seth Sarpong, Mitchell Verschut, Kenneth van der Nolk van Gogh, Mike de Jeer, Jaimy de Block, Jasper Burgers, Jamil Held, Nick Verschut en Jerry Osei.

Uitslagen/Standen 1A

Nieuwe voorzitter
Frank den Butter (foto) is benoemd tot nieuwe voorzitter van Legmeervogels. De positie was vacant na het vertrek twee maanden geleden van Roy Kuylenburg. Vorige week werd Den Butter op de algemene ledenvergadering gekozen als de opvolger. Frank den Butter was al vice-voorzitter bij de club.


Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel: