Woensdagavond amateurs op slot, duel RKDES afgelast en ZCFC wil niet voetballen

13-10-'20 19.30 uur | Laatste keer? | Door: Klaas Leegwater


Naar alle waarschijnlijkheid zal het kabinet vanavond beslissen dat de amateursport voor senioren voorlopig geschrapt zal worden. Vraag is hoe lang de periode zal duren. Een maand? Twee maanden? Of nog langer?

De regering zal vanavond ook een routekaart presenteren aan de hand waarvan iedereen kan zien bij hoeveel besmettingen welke maatregel zal worden genomen. De Volkskrant publiceerde vandaag de routekaart al.

Update dinsdag 19.00 uur
Dinsdagavond maakte Rutte bekend dat de nieuwe maatregelen woensdagavond 22.00 zullen ingaan. Dat betekent dat de duels in de districtsbeker vandaag en morgen waarschijnlijk nog door zullen gaan.

Op het programma dinsdagavond staan/stonden FC Aalsmeer (za)- Swift (20.30 uur), SCW-Arsenal en sc Buitenboys-RKDES. Het duel van de Kudelstaarters in Almere is vanochtend uit het programma gehaald wegens coronabesmetting bij een van de twee clubs.

Morgen (woensdag) staan de bekerduels ZCFC-Legmeervogels, FC Aalsmeer (zon)-De Meteoor en Pancratius-RODA'23 op de rol. ZCFC heeft dinsdagavond 19.30 uur aangegeven de wedstrijd te willen schrappen.

Voetbal in Aalsmeer zal vanavond een videoverslag maken van FC Aalsmeer-Swift. De samenvatting staat woensdagmiddag/avond online. Tijdens de wedstrijd een twitterverslag op @VIAalsmeer.

Swift speelt in de derde klasse C (zon) en bezet na vier duels de vijfde positie op de ranglijst.

Het betaald voetbal in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan wel op de huidige voet door, waardoor er de komende tijd in ieder geval gevoetbald blijft worden op het hoogste en tweede niveau.

Sanctie FC Zaandam
Vandaag werd bekend dat FC Zaandam, bij FC Aalsmeer in 2A en twee weken geleden door de roodgroenen met 3-1 verslagen, drie punten in mindering heeft gekregen. De sanctie is uitgedeeld omdat de club volgens de KNVB door het afgelopen weekend afgelasten van alle thuisduels buiten de richtlijnen van de bond handelde.

FC Zaandam gaat in beroep tegen het besluit.

Tekst: Klaas LeegwaterVIND   JOUW   WERKGELUK!

Reageer

Deel dit artikel: