KDO revancheert zich op blamage, dik verlies Aalsmeer

21-5-'24 09.00 uur | KDO-TABA 4-2 | Door: Klaas Leegwater


Na de volgens trainer Lex van der Horst "blamage" van vorige week in de verloren wedstrijd tegen Quick 1890 heeft derdeklasser KDO zich Tweede Pinksterdag goed gerevancheerd. Het hoog genoteerde TABA werd in de Kwakel met 4-2 verslagen.

"Alles wat tegen Quick 1890 misging, ging vandaag goed", zei de oefenmeester op Rick FM. "Afgelopen dinsdag was er een nabespreking met de spelersgroep en blijkbaar heeft dat geholpen. Het verschil met vorige week was enorm."

In de eerste helft kwam KDO na een klein half uur op 1-0 door een treffer van Wessel Kleijn. Dat was tevens de ruststand.

Rode kaart
Een kwartier in de tweede helft kreeg een speler van TABA van scheidsrechter Slierendrecht zijn tweede gele kaart uitgereikt, dat betekende vroegtijdig douchen. Later in de tweede helft kregen ook de grensrechter en trainer van TABA de rode kaart wegens commentaar op de leiding.

Met een man meer dan de Amsterdammers liep KDO snel uit naar 3-0, doelpunten van Fabian Hofmeerster en Mathijs van Rijn. Vanaf dat moment sloop er wat gemakzucht in bij de roodwitten, binnen vijf miuten stond opeens de 3-2 op het scorebord.

Terechte uitslag
Niels Ruhe maakte kort voor het eindsignaal voor KDO aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 aan te tekenen. Van der Horst: "Gelukkig maakten we in de laatste seconden nog een doelpunt en werd het 4-2, een terechte uitslag gezien het wedstrijdverloop."

Elfde competitiewinst voor de Kwakelaars dat zondag het seizoen afsluiten in Utrecht tegen PVC. Bij winst en puntenverlies van ROAC gaat KDO het zomerreces in met een vijfde eindpositie. En zal de nieuwe competitie in september niet meer starten op de zondag, de club wisselt met de hoofdmacht van speeldag naar de zaterdag.

Over het kampioenschap in 3C wordt in de laatste speelronde beslist. Koplopers Sporting'70 en WVHEDW hebben beide 53 punten verzameld. Sporting'70 heeft een veel beter doelsaldo.

Bron: RICK FM

Fors verlies FC Aalsmeer
Het onderaanstaande en reeds op papier gedegradeerde FC Aalsmeer verloor in Nieuw-Vennep kansloos met 6-0 van DIOS. De roodgroenen spelen zondag tegen APWC de allerlaatste competitiewedstrijd, de zondagtak wordt zoals bekend bij FC Aalsmeer eind dit seizoen opgeheven.

Uitslagen/Stand 3C

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Jaap Maars

Reageer


Deel dit artikel: