Aanvaller Joeri Stange van KDO glijdt langs verdediger Joppe Speel van Sporting'70. kijken toe.   Foto: Jaap Maars

KDO wacht nog loodzware duels voor klassebehoud

1-5-'23, 18.00 uur | KDO-Sp.Zuid 3-2 | Door: Klaas Leegwater

Na de ruime 4-0 winst vorige week bij VVZA boekte het in degradatienood verkerende KDO afgelopen zondag opnieuw een zege, 3-2 tegen Sporting'70. Met nog drie wedstrijden te gaan houdt dat de hoop bij de roodwitten levend dat ontsnapping van de donkerrode zone mogelijk is.

Verschil met positie acht, de plek om het Kwakelse hachie te redden in de nacompetitie, is drie punten. De opdracht om tijdens het competitieslot rechtstreekse degradatie te ontlopen is echter loodzwaar.

Nog wedtrijden tegen titelkandidaat ZSGO/WMS, het hoog genoteerde RODA'23 en huidig koploper SCPB'22. KDO-trainer Edwin Reder hoopt dat in de slotwedstrijd de Badhoevedorpers de titel al binnen hebben. "Want dan is het echte moeten er bij hun denk ik vanaf."

Eerst op achterstand
KDO kwam zondagmiddag op eigen veld tegen Sporting'70 na ruim twintig minuten op achterstand. Tijn de Bree profiteerde na een dieptebal van een matig moment in de verdediging van de thuisclub en kon alleen op doelman Jesper Oudshoorn afgaan.

Tien minuten later kwam KDO langszij. Een sterke aanvallende actie van Sven Vlasman langs de zijlijn sloot hij af bij de achterlijn met een perfecte voorzet op Mathijs van Rijn, de spits ronde met het hoofd fraai af.

Honderd goals plus twee
Van Rijn, die vorige week na zijn twee goals tegen VVZA een speciaal shirt van KDO kreeg uitgereikt vanwege zijn 100e competitietreffer, was ook verantwoordelijk voor de 2-1. De aanvaller reageerde attent van een te zachte terugspeelbal op de doelman van Sporting'70. Goal 102 dus voor Van Rijn die dit seioen lang geblesseerd was en daarom pas op vier treffers staat.

Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers, nog niet helemaal veilig van degradatiezorgen, na een goed en uitgevoerde aanval op 2-2. Invaller Jesse Stange schoot KDO tenslotte in de laatste wedsstrijdfase naar de winnende 3-2.

Door de vijfde competitiewinst blijft de hoop levend bij de Kwakelaars op overleving in de tweede klasse. Een zware klus wacht in het restant tegen louter ploegen uit de top vier. Over veertien dagen eerstvolgende wedstrijd in Amsterdam tegen ZSGO/WMS.

De topper en derby in Amstelveen tussen Sporting Martinus en RODA'23 eindigde in 3-2. Leider blijft SCPB'22 met twee punten voorsprong op Sporting Martinus. Onderin degradeerde sv DIOS uit Nieuw-Vennep dit weekend naar de derde klasse.

Clubnieuws: 100 competitie-goals voor Mathijs van Rijn

Jesper Oudshoorn, Bjorn vd Knaap, Roy Verkaik, Erik Verbruggen, Max Wessels, Sven Vlasman, Niels Ruhe (Jesse Stange, Menno Lingeman), Timo Kas, Bart Hoving, Mathijs v Rijn (Ticho Vermeulen) en Joeri Stange.