Archief-foto: Jaap Maars.

KDO verrast met winst op titelkandidaat. "Mooi voetbalgevecht"

26-4-'24 15.00 uur | KDO-Sporting'70 2-1 | Door: Klaas Leegwater

In een vooruit gespeelde wedstrijd heeft KDO donderdagavond voor een verrassing gezorgd door een van de titelfavorieten in 3C Sporting'70 met 2-1 te verslaan. De drie goals op het sportpark in de Kwakel vielen in de tweede helft. Met de tiende competitiewinst is KDO zo goed als zeker gevrijwaard van degradatiezorgen.

"We hebben het beste KDO gezien van het seizoen", zei Van der Horst op Rick FM. "Sporting '70 begon positief agressief, het is een mooie ploeg. Het was echt een mooi voetbalgevecht."

Op voorsprong
In de avondwedstrijd kwam KDO een minuut na rust op voorsprong door een doelpunt van Fabian Hofmeester die na een goed genomen hoekschop op de juiste plaatst stond om de thuisclub aan de leiding te brengen.

De ploeg van Lex van der Horst moest daarna achteruit. De bezoekers uit Utrecht, die samen met het Amsterdamse WVHEDW, strijden om rechtstreekse promotie naar de tweede klasse, zette vol de jacht in op de gelijkmaker. De 1-1 in de 63e minuut kon de thuisclub niet verhinderen.

Opnieuw voorsprong
KDO proifiteerde door de ruimte die Sporting'70 liet vallen in de drang naar winst, Wessel Kleijn slaagde erin de roodwitten ruim een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong te zetten.

De nipte marge gaven de gastheren, ondanks verwoede pogingen van de titelkandidaat er nog een gelijkspel uit te slepen, niet meer uit handen.

Het laatste fluitsignaal van arbiter Jordy Wals was aan de Vuurllijn tevens het sein voor een vervroegd Koningsfeest. Althans voor de thuisploeg die door de verrassende zege op een stevige zesde positie staat in 3C.

Titelstrijd
Sporting'70 droop teleurgesteld af en moet de wonden likken. De derde competitienederlaag betekent dat de Utrechters er niet in slaagden titelconcurrent WVHEDW op afstand te zetten. Beide clubs hebben uit 21 duels 50 punten verzameld, nog drie wedstrijden te spelen. Sporting'70 heeft een beter doelsaldo. Tweede Pinksterdag: WVHEDW-Sporting'70.

In Amsterdam werd tevreden gereageerd op de winst van KDO

Ook derdeklasser FC Aalsmeer speelde donderdagavond. De hekkensluiter uit 3C verloor met 5-1 van Swift.