Joeri Stange van KDO, hier op archiefbeeld, had in de laatste minuut tegen koploper Sporting Martinus bijna de beslissende 1-0 op zijn voet.   Archief-foto: Jaap Maars


KDO snoept broodnodig punt af van koploper Sporting Martinus

7-3-'23 11.30 uur | KDO-Sp.Martinus 0-0 | Door: Klaas Leegwater

Met nog tien wedstrijden op de rol zal KDO vroegtijdig moeten starten met een eindsprint om degradatie naar de derde klasse te ontlopen. De formatie van vertrekkend trainer Edwin Reder bivakkeert al het gehele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. Met de versterkte degradatieregeling en de huidige twaalfde positie worden de wolken boven het terrein aan de Vuurlijn steeds donkerder.

Drie punten is momenteel het verschil van KDO met de elfde plek dat direct degradatiegevaar afwendt (nacompetitie), en de marge met de veilige achtste positie is zes punten. Zaak dus voor de roodwitten die in 2017 promoveerden naar de tweede klasse en vorig seizoen nog meededen voor promotie naar de eerste klasse binnenkort de punten te laten binnenstromen.

Punten pakken komende weken
Met een gewijzigd, jeugdiger team in vergelijking met de vorige competitie heeft KDO moeite dit voetbaljaar zijn draai te vinden in 2B. Na zestien duels heeft de tweedeklassser al negen nederlagen aan de broek.

De komende zes weken met wedstrijden onder meer tegen andere laagvliegers als Altior en Soest en lage middenmoters ROAC en VVZA zal de ploeg van Reder de punten moeten pakken. In de slotfase van de competitie ontmoet KDO drie ploegen uit de huidige top vier, ideaal is dat de polderclub dan al gewrijwaard is van elk geval directe degradatiezorgen.

Eerste aanzet
Een eerste aanzet tot een succesvolle periode en dat enig vertrouwen moet geven was afgelopen zondag het behaalde belangrijke punt tegen koploper Sporting Martinus. In een vrij bloedeloze wedstrijd was Sporting Martinus de bovenliggende partij maar drukte het overwicht niet uit in het creëren van meer dan twee doelkansen.

Eenmaal schoten de Amstelveeners de bal tegen de paal en bij een andere grote mogelijkheid had KDO-doelman Rynor van de Weijden een uitstekende redding in huis. De Kwakelaars kregen in de slotminuut een geweldige kans om de vechtlust tegen de lijstaanvoerder te belonen met de winnende treffer, uit de inzet van Joeri Stange werd de bal een paar centimer bij de paal ternauwernood weggehaald.

Onderschatting en schaamte
Na afloop vertelde KDO-trainer Reder tegen Rick FM dat hij het idee had dat Sporting Martinus de wedstrijd had onderschat. "Het leek mij dat ze dachten 'dit doen we wel even', maar geen enkele ploeg wint bij ons zomaar. Op basis van strijd was dit punt verdiend." De oefenmeester stelt zich met KDO als doel elk geval boven plek twaalf te eindigen. "Daar gaan we ons uiterste best voor doen."

Tom Verhoek van Sporting Martinus was uiterst ontevreden over de prestatie van zijn team in de Kwakel. "We moeten ons schamen wat we op de mat hebben gelegd. Wij maakten vandaag geen aanspraak op drie punten. Ik vind zelfs het punt onverdiend, als je zo voetbalt", aldus de oefenmeester tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

Door het puntenverlies ziet de leider in 2B concurrent SCPB'22 op een punt naderen. Ook ZSGO/WMS doet met twee punten achterstand nog volop mee om de titel.

Aanstaande zondag speelt KDO een uitwedstrijd in Rijpwetering tegen ROAC, op de ranglijst vier punten meer dan de Kwakelaars.

Uitslagen/Standen zondag 2B

Opstelling KDO: Raynor van der Weijden, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Mitchel Smits, Erik Verbruggen (Bjorn van der Knaap), Max Wessels (Bart Hoving), Joeri Stange, Timo Kas, Mathijs van Rijn (Max van der Weijden), Wessel Kleijn en Ticho Vermeulen (Niels Ruhe).

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel: