Argonaut Wouter Winters naar KDO

2-7-'21 09.30 uur | Wouter Winters | Door: Klaas Leegwater


Wouter Winters speelt volgend seizoen voor tweedeklasser KDO. Het is de meest opvallende nieuweling in de selectie van Mark Wietsma. De 30-jarige Winters komt over van eersteklasser sv Argon uit Mijdrecht, de club waarvoor hij al velen jaren actief was.

De verdediger/middenvelder verhuisde in 2017 naar toen eersteklasser FC Aalsmeer om een jaar later weer snel het blauwe shirt van sv Argon aan te trekken. Nu pakt Winters opnieuw de koffers in voor een verplaatsing, voor elk geval een seizoen naar de roodwitten in de Kwakel.

"Belangrijkste reden voor mijn overstap is dat ik op zaterdag moet werken, dan is voetballen bij Argon moeilijk te combineren. KDO past beter in het plaatje", verklaart Winters (foto). "Daarnaast is KDO een gezellige club, en ik kreeg een goed gevoel bij een gesprek met de technische staf."

De snelle en kopsterke speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan kwam via trainer Wietsma in contact kwam met de Kwakelaars. "Want we kennen elkaar van zijn periode bij Argon, Mark was toen assistent van hoofdtrainer Patrick Loenen."

Naast Wouters begroet KDO nog een nieuwkomer van buitenaf. Dat is doelman Patrick Jongeling van sv Ouderkerk die in de Kwakel is komen wonen en zich heeft aangemeld bij de tweedeklasser aan de Vuurlijn. Daarnaast heeft Jim Klijn de schoenen weer uit het vet gehaald, de middenvelder haakte een jaar geleden af vanwege een vervelende blessure.

Wouter Winters in actie voor FC Aalsmeer tegen WV-HEDW in 2017.   Foto: Ton van Eenennaam

Uit de jeugd van KDO stromen acht spelers door naar de selectiegroep. Dat zijn: Max vd Weijden, Wessel Kleijn, Jelmer de Roij, Donne van Spankeren, Tristen Ades, Roy de Jong, Mike van Wees en Luc van Egdom. Hetzelfde aantal spelers doet een stap terug uit de selectie waarvan doelman/speler Leroy van Tol beschikbaar blijft als de nood aan de man is.

Oefenduel tegen Altius
De selectie van KDO heeft sinds de competitie werd stilgelegd twee keer in de week doorgetraind, aangepast aan de steeds wijzigende coronaregels. Gisteravond was de laatste training.

Dit vreemde seizoen sluit KDO periode morgen (zaterdag) af met een oefenduel tegen derdeklasser Altius uit Hilversum. Wedstrijd in de Kwakel start 14.00 uur. Publiek is welkom, mits op anderhalf meter van elkaar opgesteld.

Volgende week vrijdag (9 juli) maakt de KNVB de indeling bekend in de tweede klasse. Hoogstwaarschijnlijk wordt KDO weer ingedeeld in West 1.


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: