Jesse Stange, hier op archiefbeeld, scoorde tegen Hooglanderveen de 2-2.   Archieffoto: Jaap Maars

KDO blijft steken op remise, polletje zit Van Rijn in de weg

3-10-'22 13.30 uur | KDO-Hooglv 2-2 | Door: Klaas Leegwater

Na het 2-1 verlies vorige week in Nieuw-Vennep tegen DIOS speelde KDO afgelopen zondag op eigen terrein 2-2 gelijk tegen Hooglanderveen. Daarmee blijft de tweedeklasser, die vorig seizoen tot het eind meedeed voor promotie, voorlopig steken op een positie in het rechterrijtje. "We hebben vandaag te weinig uit het aantal doelkansen gehaald, dat was jammer," analyseerde KDO-trainer Edwin Reder na afloop de remise.

KDO, dat nog steeds kampt met veel gebleseerde keepers en daarom de 35-jarige Peter Onderwater van stal had gehaald, kwam al in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong door Wessel Kleijn op aangeven van Joeri Stange. Beiden kregen een vrije doortocht richting het doel van Hooglanderveen, Stange legde keurig af op Kleijn die er beter voor stond.

In de loop van de eerste helft kregen de bezoekers, onder leiding van de sterk spelende middenvelder Mehmet Kaya, meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker van Rick Voortman. Vanaf een meter of twintig haalde de linkspoot genadeloos uit 1-1. Onderwater werd verrast.

Twee minuten later was Yucel Yagli van Hooglanderveen dichtbij de 1-2, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. En op slag van rust kreeg Jim Klijn een goede mogelijkheid om de thuisploeg met voorsprong aan de thee te laten nippen.

Beide teams slordig met de kansen
Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen kregen diverse mogelijkheden. Maar evenals in de eerste helft werd er slordig met de kansen omgegaan. Zo had KDO-er Joeri Stange bij een uitbraak een mooie scoringsmogelijkheid op de 2-1.

In de 76e minuut kwamen de gasten, vorig seizoen op een achtste positie plek geëindigd, op voorsprong. Robin Wollaars soleerde door de Kwakelse verdediging, maar zag zijn inzet gestopt worden door keeper Peter Onderwater van de KDO. In de rebound was Ilias Bezzahi er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Vanaf een meter of twintig haalde de linkspoot genadeloos uit, 1-2.

Jesse Stange
Lange tijd leek het hierna op dat Hooglanderveen met de drie punten naar huis zou keren. Jesse Stange van de thuisclub dacht hier anders over. In de 85e minuut werd hij de diepte in gestuurd en oog in oog met doelman Thomas Peters scoorde de spits van KDO beheerst met een schuiver in de hoek.

In de laatste seconden van de wedstrijd kroop Hooglanderveen door het oog van de naald. Geheel vrijstaand voor de goal schoot KDO-invaller Mathijs van Rijn een halve meter naast de paal. De goed leidende scheidsrechter Degirmenci maakte niet veel later een einde aan de partij.

"Elf kansen en een polletje"
"We hebben wel elf kansen gehad, dan is twee keer scoren te weinig," reageerde KDO-trainer Edwin Reder na afloop tegen lokale radiozender RICK FM. "Aan een goede bezetting voor de goal ontbrak het ons vandaag en ook liet het geluk ons in de steek."

Reder vond in de tweede helft de 1-2 van Hooglanderveen tegen de verhoudingen in. "Ja, dat was zeer onverdiend, gelukkig maakten we nog de gelijkmaker. En jammer van de grote kans in de slotfase van Mathijs. Een polletje gras hinderde hem met schieten, de bal stuiterde net op."

KDO na twee duels op de twaalfde positie in 2B met één punt. Volgende week spelen de Kwakelaars een uitwedstrijd tegen Sporting Martinus dat op de tiende plek staat.

Bron verslag: VV Hooglanderveen