KDO-trainer Mark Wietsma (rechts): "We hadden in een fase tegen de koploper kunnen toeslaan."   Archief-foto: Jaap Maars


"Het ontbreekt ons soms aan winnaars- mentaliteit"

9-11-'21 13.30 uur | KDO-DIOS 2-3 | Door: Klaas Leegwater

"Ik zou graag een paar spelers meer in de selectie willen hebben met een echte winnaarsmentaliteit, dan hadden we vandaag misschien de wedstrijd winnend over de streep kunnen trekken."

KDO-trainer Mark Wietsma stond na afloop van de verloren wedstrijd tegen koploper sv DIOS (2-3) met een halfslachtig gevoel lokale radiozender RICK FM te woord. Niet dat de oefenmeester vond het het verlies geheel onterecht was, maar...wilde Wietsma maar zeggen: "Als we in een cruciale fase van de wedstrijd net dat beetje meer hadden kunnen brengen was het voor ons wellicht anders afgelopen."

Met "die cruciale fase" doelde Wietsma op een periode na rust toen KDO na een 0-1 achterstand (strafschop na hands) via Bart Hoving op gelijke hoogte kwam. Drie minuten later moest DIOS-speler Jeffrey Hoefkens met zijn tweede gele kaart vroegtijdig de gang naar de kleedkamer maken. "En op dat moment hadden we moeten toeslaan, we konden de wedstrijd laten kantelen", vertelde Wietsma.

Ook rood KDO
In plaats daarvan gebeurde het tegenovergestelde. Eerst kwam ook KDO met tien man op het veld te staan, Joris Kortenhorst werd door leidsman Giovannia Jaggan direct de rode kaart getoond na een onbesuisde tackle op een tegenstander. Wietsma: "De sliding van Joris was niet op de benen, maar op de bal. Dus onterecht rood."

Vervolgens verloor KDO de grip op de lijstaanvoerder en stond het vijf minuten later 1-2 uit een hoge voorzet. Wietsman: "Onze verdediging sprong niet goed mee." Tien minuten daarna slaagde de thuisploeg er wederom in langszij te komen, Wessel Kleijn rondde in scoringspostie sterk af.

Beslissing
Twee minuten voor tijd hadden de Kwakelaars pech dat na een afgeslagen aanval de bal op de rand van het strafschopgebied precies voor de voeten viel van DIOS-speler Kilian Suykerland, hard uithaalde en zag hoe het leer via een KDO-been in de touwen neerdaalde. Doelman Oudshoorn stond op het verkeerde been.

"Het is het verhaal van dit seizoen"
Daarmee was de derde nederlaag voor KDO een zure, maar wel een feit. Wietsma: "Jammer deze uitslag, we deden echt niet zoveel onder voor DIOS. Er had vandaag meer ingezeten.

En dat is eigenlijk het verhaal van dit seizoen. We verzuimen de wedstrijden als het kan naar ons toe te trekken. Nee...dat is niet alleen pech, heeft ook met kwaliteit te maken. Mijn spelers werken er keihard voor, ik kan op dit vlak niemand iets verwijten. Maar er ontbreekt ons een stukje winnaarsmentaliteit", aldus Wietsma.

De roodwitten bezetten nu de elfde plek in 2C. Aanstaande zondag is KDO vrij van competitieverplichtingen.

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Valk, Wouter Winters (Thomas Stevens), Timo Kas, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits, Thomas Stevens, Mika van der Weijden (Mathijs van Rijn), Wessel Kleijn en Max van der Weijden (Jesse Stange).

Uitslagen/Standen 2C

Reactie Mark Wietsma: Radio RICK FM
Archieffoto: Jaap Maars.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s.
Stommeerweg 91, Aalsmeer. Ook afhalen mogelijk.

Deel dit artikel: