Broodnodige winst KDO, verlies Legmeervogels is "grote domper"

6-2-'23 20.00 uur | KDO-DIOS 3-0 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser KDO boekte zondag de derde competitiewinst, op eigen terrein werd sv DIOS overtuigend met 3-0 verslagen. Na drie wedstrijden waarin redelijk werd gevoetbald maar slechts een punt werd binnengehaald was de overwinning van het laag genoteerde KDO op de hekkensluiter uit Nieuwvennep broodnodig.

De basis van de Kwakelse winst werd al in de tweede minuut gelegd, Bart Hoving tekende na een assist van Joeri Stange de 1-0 aan. Kort voor de pauze verruimde het veel betere KDO de voorsprong naar 2-0, Wessel Kleijn schoot uit een strafschop raak na een overteding op Stange.

Duel op slot gegooid
Twintig minuten voor tijd gooide de gastheren met de stevige wind in de rug het duel definitief in het slot door de 3-0 van Joeri Stange die goed bediend werd door invaller Jesse Stange.

Door de winst klimt KDO een plaats op de ranglijst naar de elfde positie. Verrassend was het eerste verlies van koploper Sporting Martinus bij nummer 13 Altior (2-0). Door het verlies van de Amstelveeners komt achtervolger ZSGO/WMS op twee punten.

Uitslagen/Standen zondag 2B

Harde tik voor Legmeervogels, rood voor Nieuwendijk
Legmeervogels is er na het fraaie resultaat van een week eerder tegen RCL niet in geslaagd om daar op eigen bodem een vervolg aan te geven. Thuis tegen rode lantaarndrager TAVV verloren de geelhemden met 2-3.

De ploeg van de vertrekkende trainer Alain Hijman kwam in de eerste helft door een fraai doelpunt van Camiel Schouten op een 1-0 voorsprong. Zes minuten minten later trok TAVV de stand gelijk door een benutte strafschop.

In de 74ste minuut kwam Legmeervogels opnieuw aan de leiding door een treffer van spits Ruben Kalkman. Weer kon de thuisclub de voorsprong echter niet lang vasthouden, binnen vijf minuten stond de 2-2 op het bord.

Rode kaart Nieuwendijk
De gifbeker was nog niet leeg voor Legmeervogels. Eerst kreeg Dylan Nieuwendijk direct rood voor een verbale uithaal naar de arbiter, ver in blessuretijd was het Donny van der Neut die voor TAVV de 2-3 van wist te maken en de thuisclub in mineur stortte.

"Onfatsoenlijk"
"We waren vol goede voornemens om na de mooie winst vorige week bij RCL tot stabaliteit te komen in resultaat en manier van spelen. Dat lukte vandaag niet, een grote domper", vertelde trainer Hijman na afloop.

"Voor de derde keer dit seizoen lopen we diep in blessuretijd tegen een tegentreffer aan dat ons punten kost. Dan kun je spreken van een patroon." En over de rode kaart van Nieuwendijk zegt Hijman: "Absoluut onhandig en ook onfatsoenkelijk naar de scheidsrechter."

"Best wel bijzonder"
Centrale verdediger van TAVV Yannick Otto tegen Leiden Amateurvoetbal: "Lekker zo’n overwinning in de slotfase. Gestolen was die echter niet. Volgens mij komt het niet zo vaak voor dat een staartploeg het spel mag maken en over het algemeen genomen bovenliggend is. Zij zakten vooral in en loerden op de uitbraak. Toch wel bijzonder, want bij ons wonnen ze nog met 0-3."

Medewerking: Hans Heere