Thomas Stevens van KDO springt hoog op om ASC-er te ontwijken.   Foto: Jaap Maars

Wereldgoal Wessel Kleijn niet genoeg voor Kwakelse winst

11-10-'21 11.30 uur | KDO-ASC 1-1 | Door: Klaas Leegwater

Het was het hoogtepunt van de middag, de fantastische uithaal van middenvelder Wessel Kleijn waardoor tweedeklasser KDO op eigen terrein tijdens het tweede competitieduel tegen ASC op voorsprong kwam.

Rond de 30e minuut van de eerste helft kreeg Kleijn de bal in de voeten aangespoeld, op bijna dertig meter van het doel deed de jeugdige speler (19) drie stappen naar voren en haalde vervolgens verwoestend uit. Schitterend vloog het leer met veel snelheid over de verbouwereerde doelman Joek Nieuwenhuis in de touwen.

"Een juweeltje, een technisch volmaakt schot," jubelde na het duel KDO-leider Johan Stange. En trainer Mark Wietsma: "Heel mooi doelpunt, Wessel zag goed dat de keeper iets voor zijn doel stond." Ook uit kamp van ASC klonk na afloop waardering: "Een prachtig schot, eenvoudig onhoudbaar."

Snelle domper
De blijheid na de prachtige treffer was in het KDO-kamp echter van korte duur, nog geen vier minuten later trokken de bezoekers de stand weer gelijk via een treffer van Jelle Schouten die in de doelmond de bal binnentikte nadat het leer bij de tweede paal was teruggelegd.

Een snelle domper op de vreugde bij de Kwakelaars die vorige week de competitie waren gestart met nipt verlies bij titelfavoriet Pancractius en vandaag hoopten een driepunter te boeken tegen ASC dat al twee nederlagen achter de kiezen had.

De formatie uit Oestgeest, met een snelle voorhoede, was evenwel in de eerste fase van de wedstrijd het meest dreigend. Pas in de aanloop naar de geweldigde score van Kleijn kwam KDO beter in het ritme, wrikte zich meer en meer los van de bezoekers en kreeg kansen.

"Erg matig"
Na de gelijkmaker ging het spel tot de rust evenredig op en neer, in de tweede helft was ASC weer de bovenliggende partij. KDO kwam er nauwelijks meer aan te pas.

"Na de pauze was het spel van ons erg matig", vertelde trainer Wietsma na afloop tegen RICK FM. "We kwamen nog een paar keer heel goed weg, uiteindelijk mochten we blij zijn met een punt."

ASC-speler Leon Wagenaar vertelde tegen Leiden Amateurvoetbal: "In februari of maart kunnen we pas echt beoordelen of deze 1-1 teleurstellend was. Dan weten we waar wij en KDO staan en of we hier hadden moeten winnen. We zijn zeker niet ontevreden met de remise."

Sven Vlasman
Ongelukkigste speler van de dag was KDO-er Sven Vlasman. De speler met al een uitgebreid blessureverleden viel in de tweede helft in voor Erik Verbruggen. Kort voor tijd strompelde Vlasman na een duel met een tegenstander opnieuw het veld af, wederom een blessure aan de knie. Wietsma: "Een grote domper voor hem en ons, Sven was net goed op de weg terug."