KDO-speler Roy Verkaik gaat kopduel aan met een Argonaut. Foto: Jaap Maars.

KDO bezorgt Argon 'zware bevalling'

KDO gaf in het bekerduel tegen eersteklasser sv Argon verrassend goed weerstand en vocht zich ook na een 2-0 achterstand knap terug in de wedstrijd. Een 2-2 remise hing tijdens de spannende slotfase in de lucht, uiteindelijk moest het team van Mark Wietsma op eigen terrein genoegen nemen met nipt verlies (1-2).

30-8-'19 18.00 uur | KDO-Argon 1-2 | Door: Klaas Leegwater

"Het werd onverwacht toch nog een zware bevalling"....was de mening in het Mijdrechtse kamp op de vroege zaterdagavond na afloop van de bekerwedstrijd KDO-Argon. Met die opmerking sloeg de zaterdageersteklasser de spijker behoorlijk goed op z'n kop.

Want op het moment dat de bezoekers na een half uur via Ian Refos verdiend op voorsprong kwamen en een kwartier na rust Yannick van Doorn met een kopbal Argon op 0-2 zette dacht menigeen dat het gedaan was met de weerstand vqn de roodwitten die het zaterdag moesten doen zonder enkele gewaardeerde krachten zoals aanvoerder Sven Vlasman. Belangrijke aanvaller Jesse Stange begon nog niet geheel fitop de bank.

Het pakte in het laatste deel van de wedstrijd aan de Vuurlijn toch iets anders uit dan gedacht. De hoofden bij de KDO-spelers bleven na de 0-2 omhoog staan, er werd eerder een stapje meer dan minder gedaan, de ploeg van trainer Mark Wietsma gaf zich nog lang niet gewonnen en probeerde in het laatste half uur nog iets terug te doen.

Mika van der Weijden probeert de bal te veroveren. Foto: Jaap Maars.

"Na de 0-2 brachten we een een paar verse krachten in het veld, we kregen nieuwe energie. En Argon begon opeens angstig te voetballen, ze raakten uit hun spel en leden met lange dieptepasses veel balverlies", vertelde zondagmorgen KDO-leider Johan Stange in het programma Sport & Co op radiozender RICK FM.

Uit een strafschop scoorde Mathijs van Rijn de 1-2 waarna er opeens meer in het vat leek te zitten dat een verliespartij. Stange: "De laatste twintig minuten speelde we echt goed. Het team deed er alles aan om nog langszij te komen. Helaas lukte dat net niet. Op basis van het laatste gedeelte van de wedstrijd hadden we een gelijkspel zeker verdiend, over negentig minuten was de winst van Argon terecht."

Roy Verkaik gebruikt zijn handen om tegenstander af te stoppen.