KDO-er Joeri Stange in duel met speler van Altior Foto: Kees Verhaar

KDO zet opmars voort, overtroeft ook Altior

13-5-'22 00.30 uur | KDO-Altior 4-1 | Door: Klaas Leegwater

De opmars van KDO lijkt niet meer te stuiten. De tweedeklasser blijft de overwinningen aaneen rijgen, wie de tegenstander ook is. Donderdagavond werd ook Altior een forse duw gegeven door de Kwakelse zegekar.

De buurman uit Langeraar vocht aan de Vuurlijn om aan te haken in de strijd voor een ticket in de nacompetitie. Behoudens het eerste kwartier toen Altior probeerde de thuisclub met zeer energiek spel te overrompelen, waren de roodwitten de bovenliggende partij en sloten af met een ruime 4-1 winst.

Het was de twaalfde overwinning dit seizoen en de zevende op rij voor de ploeg van vertrekkend trainer Mark Wietsma. Met als resultaat een stevige klim in de rangschikking van 2C, de huidige derde positie is daar het bewijs van.
Met dank overigens aan Pancratius dat een maand geleden nog onbereikbaar leek, maar door het verlies van zeven punten in de laatste vier weken, donderdag verrassend 4-4 remise tegen laagvlieger ASC, de derde plek moest afstaan.

"Nog niets gewonnen"
Waar gaat dit eindigen voor KDO? Wietsma wil nog niet vooruit kijken. "We hebben nog niets gewonnen. Natuurlijk gaat het harstikke goed, en zitten we in een geweldige flow. Maar belangrijk is nu dat we scherp en gefocust blijven, dan kan het een heel mooi slot worden." De oefenmeester waakt voor onderschatting van zijn goed draaiende ploeg over drie dagen in Bodegraven tegen het veel lager genoteerde ESTO. "We mogen nu niet verslappen, ook zondag weer laten zien hoe goed we bezig zijn."

Als KDO tegen ESTO hetzelfde niveau haalt als gisteravond in de burentwist tegen Altior moet een driepunter zondag geen probleem zijn. De roodwitten werden in hun thuishaven alleen in het eerste kwartier het vuur aan de schenen gelegd door een energiek startend Altior. Wietsma: "Ze begonnen onwijs scherp met een hoge intensiviteit. Na twintig minuten kregen we de grip terug."

Twee keer Wessel Kleijn
De eerste helft leverde voor beide partijen vrijwel geen kansen op, de 0-0 ruststand stond al met potlood geschreven toen KDO een paar tellen voor het pauzesignaal een strafschop kreeg toegekend. Joeri Stange was binnen de zestien gevloerd, Wessel Kleijn schoot de thuisploeg vanaf elf meter op 1-0. De thee smaakt dan natuurlijk prima, Altior kreeg er een bitterkoekje bij.

Vijf minuten na rust een nieuwe klap voor de bezoekers op het moment dat aanvaller Jesse Stange, vers binnen de lijnen, aan de zijkant een goede actie in huis had en broer Joeri goed bediende. Zijn inzet werd gekeerd, in de nastoot stond de jeugdige Kleijn paraat om zijn twaalfde competitietreffer te noteren. Dat is een behoorlijk aantal voor middenvelder.

Lege pijp
Altior had in het eerste bedrijf flink gas gegeven, dat moest de formatie uit Langeraar halverwege de tweede helft bekopen met een snel leeglopende pijp en opnieuw een tegendoelpunt rond de 70e minuut. Jesse Stange liep goed door op een dieptebal en maakte behendig af.

In de 77e minuut werd het weer een beetje spannend aan de Vuurlijn door een benutte strafschop van de bezoekers. Wietsma: "Ik was er nog niet helemaal gerust op. Je weet dat ze gaan voor de 2-3 en dan kan het nog hectisch worden."

Zover kwam het niet voor KDO. Integendeel, vier minuten later stond de 4-1 op het bord. Joere Stange kopte de bal na een scherpe voorzet knap in de touwen. De zoveelste winst binnen voor de roodwitten, toegansbewijs voor de nacompetitie hebben de Kwakelaars voor het grijpen. Wietsma: "Vanavond was een sleutelduel. Die zijn we goed doorgekomen, nu blijven doorpakken."

Koploper HBC gaat zondag tegen ASC vier wedstrijden voor het einde van de competitie de titel in 2C veroveren. De formatie uit Heemstede liep donderdag uit naar elf punten voorsprong door het puntenverlies van nummer twee sv Donk. Onderin is er een grote kans dat vv Schoten binnenkort gaat degraderen.

Uitslagen/Standen 2C

Opstelling KDO:
Raynor van der Weijden, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Roy Verkaik, Mitchel Smits (Timo Kas), Bart Hoving, Wessel Kleijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Sven Vlasman, Mathijs van Rijn (Jesse Stange, Mika van der Weijden).

Verlies Legmeervogels
Eersteklasser Legmeervogels verloor donderdagavond met 2-1 bij DSOV. De ploeg van Ton Pronk kwam na een klein kwartier op achterstand en liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Tegen het slotsignaal verdubbelde DSOV de voorsprong naar 2-0, op de valreep kon Legmeervogels met een treffer van Tom Tiekstra de eer nog redden. Aanvaller Nick Verschut moest eerder in de wedstrijd geblesseerd het veld af.

Verschil met hekkensluiter ROAC blijft twee punten. Ontsnappen aan elk geval de nacompetitie is voor de geelblauwen met nog vier duels te spelen een onmogelijke opgave. Marge met de veilige zone is namelijk dertien punten. Aanstaande zondag speelt Legmeervogels op eigen veld de streekderby tegen Hoofddorp.