Aanvoerder Sven Vlasman (hier op archiefbeeld) was betrokken bij de eerste drie doelpunten van KDO.   (foto: Jaap Maars)


KDO overvleugelt tam Altior

KDO heeft plaatsing voor de volgende bekerronde na de overtuigende 5-0 winst op Altior in eigen hand gekregen. De Kwakelaars maakten zondagmiddag korte metten met de buurman uit Langeraar die zich aan de Vuurlijn vrij makkelijk naar de slachtbank liet leiden. Volgende week heeft KDO aan een gelijkspel tegen FC Aalsmeer genoeg.

8-9-'19 18.00 | KDO-Altior 5-0 | Door: Klaas Leegwater


Altijd 50 procent korting op montage van onderdelen icm onderhoudsbeurt. Zwarteweg 21, Aalsmeer.


"Dit is goed voor het vertrouwen", reageerde KDO-aanvoerder Sven Vlasman direct na de eclatante 5-0 bekerwinst op buurtgenoot Altior. Niet alleen Vlasman, ook zijn teamgenoten straalden na het laatste fluitsignaal van arbiter Badr Benlamkaddem tevredenheid uit.

Na de 4-0 nederlaag vorige week in Hoofddorp was zondagmiddag de zege van de Kwakelaars overtuigend en is het ticket voor de volgende ronde in de districtsbeker binnen handbereik. Een gelijkspel zaterdag bij het kwakkelende FC Aalsmeer volstaat.

Mede door de voorlopige afwezigheid van snelle flankspeler Jesse Stange en het vette verlies in Hoofddorp wilde KDO-trainer Raymond de Jong zijn ploeg tegen Altior graag een keer zien spelen in een 4-4-2 speelwijze. "Ik wil verschillende systemen uitproberen, kijken hoe mijn team daar mee omgaat, hoe het functioneert."

Na afloop liet de oefenmeester, licht gehavend aan het gezicht ("gevallen tijdens de kermis"), merken in zijn sas te zijn met de 4-4-2 opstelling. "Ze deden het goed. Ik ben vandaag zeker wijzer geworden over de tactische mogelijkheden van mijn ploeg maar dat wil zeker niet zeggen dat we ook zo aan de volgende wedstrijd beginnen. Je moet het zien als uitproberen. En het zal afhankelijk zijn over welke spelers ik per week kan beschikken."

"Belangrijk zijn"
Hoewel Sven Vlasman na de wedstrijd vertelde liever als centrumspits in een 4-3-3 systeem te spelen mocht de aanvoerder zondag zeker niet klagen over zijn optreden en rendement in de gewijzigde speelwijze. De 30-jarige voetballer, na blessureleed van vorig seizoen topfit aan de voorbereiding begonnen ("Ik wil weer belangrijk zijn voor KDO"), had een groot aandeel aan de eerste drie doelpunten van de roodwitten.

De eerste treffer was een typisch KDO-doelpunt. Bij balverovering op het middenveld werd snel de ruimte aan de linkerkant gevonden, de behendige en zeer wendbare Thijs Plasmeijer sprintte richting de achterlijn en leverde een ragfijne voorzet af. De knik met het hoofd van Vlasman was hard en zuiver, de 1-0 in de tiende minuut op het bord op het sportpark aan de Vuurlijn waar voor aanvang een minuut stilte werd gehouden wegens het overlijden van oudspeler Leo Klijn.

Vijf minuten later kreeg Vlasman uit een hoekschok opvallend veel ruimte van de formatie uit Langeraar, daarom kon de captain van KDO wederom een harde kopbal fabriceren. Het leer smoorde een halve meter voor de doellijn in een kluwen van benen, middenvelder Bart Hoving was er snel bij om de 2-0 aan te tekenen.

Mooi uitgespeeld
Ook de derde KDO treffer was er één uit het Kwakelse boekje. Vlasman lanceerde op rechts Van Rijn die op randje buitenspel mocht doorgaan en vervolgens met een lage voorzet de razend snel in de diepte wegsprintende Plasmeijer bediende. Hard joeg de 20-jarige middenvelder het leer in de touwen. Prachtig uitgespeelde goal.

In de tweede helft liet De Jong, die baalt dat KDO verplicht is verhuisd van West II naar West I ("ambiance zal een stuk minder zijn") aan alles merken, weer druk gebarend voor de dug-out, dat hij van zijn ploeg verlangde dat het gaspedaal ingedrukt moest blijven.

"Blijven gaan met die banaan", schreeuwde De Jong kort na de hervatting naar zijn spelers. "Ik wilde aan het doelsaldo werken." De energie bij zijn team bleef hoog, wel werd het wat onzorgvuldig. Pas in de laatste vijf minuten sloeg KDO weer toe tegen Altior dat een timide indruk maakte en het doelman Leroy van Tol (voorheen CSW en NFC) nauwelijks lastig maakte.

Sublieme goal
Bart Hoving knalde in de 86e minuut de 4-0 achter doelman Sassen, maar het mooist bewaarde KDO voor het laatst. Dertig seconden voor het laatste fluitsignaal perste invaller Niels Ruhe er een supersprint uit. Aan de rechterkant zag Altior-verdediger Stijn van der Meer heel snel alleen de achterkant van de 18-jarige Ruhe, wederom zo'n talent uit de KDO-school, die met het leer aan de voet goed bleef kijken en met een sublieme boogbal de sluitpost het nakijken gaf.

Evenals vorig jaar opnieuw in het laatste duel van de eerste ronde gaan FC Aalsmeer en KDO strijden welke ploeg naast Hoofddorp doorstroomt naar de volgende ronde. "Altijd leuk de duels tegen FC Aalsmeer. We kijken er naar uit", zegt Vlasman. En trainer De Jong: "Ik geef ons zeker een kans, en volgens mij is er volgende week een Aalsmeers feestje waardoor welllicht wat spelers zullen ontbreken."

Opstelling KDO:
Leroy van Tol, Menno Lingeman, Max Wessel, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (Roy Verkaik), Bart Hoving, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Sven Vlasman (Niels Ruhe) en Mathijs v Rijn (Niels van Rijn).

Uitslagen:
Altior-FCA 1-2
Hoofddorp-KDO 4-0
FCA-Hoofddorp 1-2
KDO-Altior 5-0

Stand poule 13:
Hoofddorp 2-6 +5
KDO 2-3 +1
FC Aalsmeer 2-3 +0
Altior 2-0 -6

Programma:
za 14-9 FCA-KDO 14.30
zo 15-9 Hoofddorp-Altior

Tekst: Klaas Leegwater
Archief-foto: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: