Mathijs van Rijn wumrt zich door twee tegenstanders van Altior.   Foto: Jaap Maars

Eerste winst KDO in 'kelderduel'

31-10-'22 11.30 uur | KDO-Altior 2-0 | Door: Klaas Leegwater

KDO heeft de eerste winst in de competitie geboekt. De laag genoteerde tweedeklasser versloeg op eigen veld hekkensluiter Altior met 2-0. Na vijf duels stijgen de Kwakelaars een paar plaatsen op de ranglijst naar de tiende positie. Bovenaan in 2B staat het Amsterdamse ZSGO/WMS met dertien punten, kort gevolgd door SCPB'22 en Sporting Martinus.

KDO, waarbij het keepersprobleem steeds groter wordt en na een blessure van derde doelman Leroy van Tol nu Raynor van der Weijden onder de lat stond, kreeg al in de eerste helft mogelijkheden om op voorsprong te komen. Grote doelkans voor de pauze was er voor Joeri Stange, oog in oog met doelman Jeroen Sassen knalde de aanvaller de bal tegen het lichaam van de goalie.

Snoeihard
Ondanks een overwicht leek het erop dat de thuisclub met 0-0 moest gaan rusten, ware het niet dat twee minuten voor het pauzesignaal van scheidsrechter Van Genderen de roodwitten alsnog de ban wisten te breken. Na een afgeslagen hoekschop van KDO belandde de bal voor de voeten van Bart Hoving die direct snoeihard uithaalde. Van Sassen ging tevergeefs naar de hoek.

Jesse Stange van KDO houdt tegenstander en de bal op afstand.   Foto: Jaap Maars

KDO-trainer Edwin Reder drong er in de rust op aan om snel de 2-0 op het bord te krijgen om de hoop op een goed resultaat bij Altior de grond in te boren. Kansen op uibreiding van de score kwamen er vroeg in het tweede bedrijf inderdaad, Joeri Stange kwam echter wederom Sassen tegen op zijn weg naar de 2-0.

Wessel Klein faalt en scoort
In de 55e minuut miste Wessel Kleijn een strafschop nadat Jesse Stange bij een passeerbeweging was neergehaald door Sassen, de sluitpost van Altior maakte zijn fout goed door de elfmatertrap van Kleijn uit zijn doel te ranselen.

En even later zag Max van der Weijden bij een rusch richting vijandelijk doel de geheel vrijstaande Jesse Stange over het hoofd, weg dot van een doelkans.

Rond de 60e minuut alsnog de 2-0. Jesse Stange liet aan de rechterkant twee verdedigers zijn hielen zien en had vervolgens een perfecte voorzet in huis op Wessel Kleijn. De middenvelder van KDO maakte zijn gemiste strafschop goed door de bal in de touwen te schieten.

Risico Altior, ruimte KDO
Altior probeerde daarna met wat meer risico in het spel iets aan de achterstand te doen, er kwam wat druk op het KDO-doel, goalie Raynor van der Weijden moest een keer gestrekt naar de hoek en verdediger Mitchel Smits haalde de bal iets later van de doellijn.

Door het offensief van de gasten uit Langeraar kreeg de thuisclub ruimte om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kansen op 3-0 werden niet door de formatie van Edwin Reder benut.

Zo eindigde het 'kelderduel' in 2B in 2-0 en is de eerste competitiewinst van KDO een feit. Een klein stapje omhoog op de ranglijst.

Wessel Kleijn levert een voorzet af. De middenvelder van KDO miste een penalty, maar zorgde wel voor de 2-0.   Foto: Jaap Maars

KDO: Raynor van der Weijden, Mitchel Smits (Jim Klijn), Timo Kas, Roy Verkaik, Erik Verbruggen (Bjorn van der Knaap), Menno Lingeman, Wessel Kleijn, Bart Hoving, Mathijs van Rijn (Max van der Weijden), Jesse Stange en Joeri Stange (Niels Ruhe).