Mathijs van Rijn (rechts) was zondag met twee doelpunten belangrijk voor KDO in de oefenwedstrijd tegen FC Abcoude.   Archieffoto: Jaap Maars

Winst KDO en Aalsmeer in oefenduels

23-8-'21 11.00 uur | Oefenduels in regio | Door: Klaas Leegwater

KDO heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na twee verloren duels boekte de tweedeklasser zondag in de voorbereiding op de competitie een 4-2 zege op derdeklasser FC Abcoude.

In eigen huis kwamen de Kwakelaars na een kwartier op 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Wessel Kleijn. Vijftien minuten later trokken de bezoekers de stand gelijk.

Sven Vlasman zorgde er met zijn score tegen het rustsignaal voor dat de thuisclub met een 2-1 voorsprong aan de thee ging. Nadat in de tweede helft FC Abcoude opnieuw langszij kwam loodste Mathijs van Rijn KDO met twee treffers in veilige haven.

Aanstaande zondag speelt KDO een vierde oefenduel tegen het Amsterdamse Swift, wederom op het terrein aan de Vuurlijn in de Kwakel.

Ook winst zondagteam Aalsmeer
Het zondagteam van FC Aalsmeer boekte in de oefencampagne de tweede zege (3-1) op rij. Na de winst vorige week op WV-HEDW versloeg de ploeg van trainer Peter Neuvel dit weekend Eendracht'82. In Amsterdam kwamen de roodgroenen eerst op achterstand, waarna Sten Piet zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Vervolgens drukte FC Aalsmeer tegen de vierdeklasser met doelpunten van Nick Sluijs en Quinten van Stijn door naar 1-3. Alle vier de goals vielen in de eerste helft. Aanstaande zondag speelt de selectie van Neuvel een oefenwedstrijd tegen FC Abcoude. Duel start rond lunchtijd, 12.00 uur.

Piris nekt RKDES
Derdeklasser RKDES verloor zondag met 1-0 van RODA'23. De enige treffer in Bovenkerk viel na een kwartier voetballen en kwam van de voet van Quint Piris.

De 22-jarige spits (foto) speelde twee jaar in het shirt van eersteklasser Legmeervogels maar keerde deze zomer terug op het oude nest. Piris maakte in seizoen 2018/2019 voor RODA'23 22 competitiedoelpunten. Een aantal waar men in Bovenkerk dit seizoen waarschijnlijk voor zou tekenen.

RKDES kreeg in het verloop van de wedstrijd een aantal mogelijkheden maar over het algemeen hield tweedeklasser RODA'23 de druk er goed op. Vijf minuten voor tijd werd een treffer van de Kudelstaarters afgekeurd wegens buitenspel.

RODA'23 oefent morgenavond (dinsdag) in Uithoorn tegen Legmeervogels. Wedstrijd begint om 20.00 uur. Aanstaande zaterdagmiddag speelt Legmeervogels vriendschappelijk tegen CSW, aanvang 14.30 uur.

Archief-foto: Jaap Maars