Open brief oudvoorzitter RKAV

"BESTUUR...laat ons niet in de KOU staan"

29-6-'20, 14.30 | Open brief | Peter Springintveld

Het bericht vorige week dat Rob Springintveld zijn functie als zondagvoorzitter bij FC Aalsmeer heeft neergelegd zorgde voor veel reacties. Peter Springintveld (71), vanaf eind jaren tachtig tien jaar voorzitter van toen nog RKAV en huidig voorzitter van de Club van 100, reageert vandaag in een open brief gericht aan het hoofdbestuur op het stoppen van Rob Springintveld en op de huidige situatie van het zondagvoetbal bij FC Aalsmeer.

"Voor degene die denkt wat is dat allemaal; even een korte terugblik van de zondagafdeling. Toen er gepraat werd over de fusie was het voor beide clubs, VV Aalsmeer en RKAV, een reden om samen te gaan. De verenigingen waren even groot met jeugd en senioren, dus eerst de jeugd bij elkaar en zoals afgesproken eerst op zaterdag onder de naam JAU.

Daar is het fout gegaan. Ondanks aandringen van de zondagtak om de jeugd ook op zondag te laten voetballen is daar totaal niets meegedaan. Verschillende keren hebben afgevaardigden van de zondagtak en een delegatie van het hoofdbestuur met elkaar gesproken om ons serieus te nemen, omdat we ongelooflijk veel hadden ingebracht. Er zijn leden geweest (Paul, Kees) die bijna een jaar hun vrije tijd er hebben ingestoken om geld te besparen om er ook een geweldig complex van te maken.

Vergeet ook niet dat met de bouw van de kantine nu nog steeds veel ex-RKAVers hun werk doen om er een mooie club en accommodatie van te maken. Of dat nu gekomen is doordat het nieuwe complex op het oude RKAV-terrein is geplaatst en het voor RKAVers meer thuiskomen was, is misschien ook een reden geweest om er iets moois van te maken.

Als je dan merkt dat er een kleine groep bezig is om de zondag een loer te draaien, door ons nooit te benoemen en naar sponsors toe alleen over de zaterdag te praten, dan zit er iets fout en dat doet pijn. FC Aalsmeer is een prachtige vereniging met heel veel goede vrijwilligers die er altijd zijn en veel tijd aan de club besteden, maar zoals het nu gaat is verkeerd. Dat Rob Springintveld nu is gestopt begrijp ik helemaal.

Voor de fusie was het heel anders. Op zondag een gezellige drukte en er gebeurde altijd wel wat en nu, de ene zondag is het dicht en de andere zondag kan je om 16.30 uur bijna een kanon afschieten of er moet een leuke wedstrijd op Fox Sport zijn. Dat doet zeer. Na een uitwedstrijd niet meer naar je eigen clubgebouw gaan omdat er toch te weinig mensen zijn is voor RKAV begrippen nog steeds onwerkelijk.

Wij dachten echt dat we meerwaarde zouden hebben voor FC Aalsmeer, eerst op zondag proberen je in de selectie te spelen en dan e.v.t. als je het talent hebt om in de zaterdag selectie je kunsten te vertonen. Op de een of andere manier lukt het niet om dat samen te laten gaan. Spelers vanuit de jeugd worden al vroeg gevraagd om in de zaterdag selectie te spelen, terwijl ze misschien beter één of twee jaar in de zondag kunnen rijpen en dan de stap te wagen.

Niemand zal ontkennen dat het zaterdag voetbal steeds meer invloed krijgt dan de zondag. Maar de drogreden dat het komt omdat men op zaterdagavond dan lekker uit kan gaan klopt niet. Dat kunnen ze ook op vrijdagavond doen en dat wordt ook gedaan. Wij zouden het ook prachtig vinden als we op zaterdag gaan kijken en er lopen 10 jongens van de eigen club in het eerste team. Geeft ook veel meer het wij gevoel in Aalsmeer.

Treffend in zijn reactie vond ik de woorden van verzorger Bertus Spreeuw over de verdeling van de massageruimte. Datzelfde gebeurde er ook met de kleedkamer voor de selectieteams, de zaterdag de grootste. Kortom we bleven het ondergeschoven clubje terwijl we eigenlijk het meeste hebben ingebracht.

Het ergste vind ik nog dat door de teloorgang van de zondag een lid, 60 jaar bij de club zijn lidmaatschap heeft opgezegd en er mee stopt wetende dat hij ongelooflijk veel voor FC Aalsmeer gedaan heeft is, vind ik heel erg en ben daar diep bedroefd over.

BESTUUR laat ons niet in de KOU staan."

Peter Springintveld


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen