RKDES pakt punt in lastig duel tegen Ilpendam

12-10-'21 12.00 uur | Ilpendam - RKDES 1-1 | Door: Klaas Leegwater

RKDES behaalde zondag in en tegen Ilpendam een 1-1 gelijkspel. Daarmee hebben de Kudelstaarters het eerste punt binnen in de nieuwe competitie.

Het team van Raymond de Jong begon de wedstrijd met een licht overwicht, de Kudelstaarters lieten in de eerst twintig minuten iets meer voetbal zien dan de gastheren. RKDES creërde een aantal kleine mogelijkheden, een doelpunt van Lennart Kok werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Na blessures vroeg in het duel van middenvelder Arnaud van Leeuwen en Michael Schreven en noodgedwongen het veld moesten verlaten kreeg RKDES het even moeilijk om aan de nieuwe setting te wennen. Ruben Onderwater en Lukas Lindijer waren de invallers die dat verdienstelijk deden.

Balverlies
Onnodig balverlies van de Kudelstaarters leidde in de 34e minuut de 1-0 in. Doelman Tijn Kraak had het nakijken toen Ilpendam razendsnel overnam en de ruimte aan de rechterkant naar het RKDES-doel openlag. Derek Veenstra schoot na de voorzet beheerst binnen.

In het begin van de tweede helft liet de formatie van De Jong de thuisclub het spel maken om zodoende te pogen via de counter gevaarlijk te worden. Dit werkte echter niet goed uit voor de roodzwarten, veelal omdat de uiteindelijke eindpass niet goed aankwam.

Geen strafschop
Eén keer was RKDES wel dichtbij de gelijkmaker toen na een snelle uitbraak een forse overtreding werd begaan op Roy Endhoven in het strafschopgebied. De scheidsrechter had er kennelijk geen goed zicht op, de arbiter liet het spel doorgaan. Geen strafschop voor RKDES.

Lucas Lindijer van de thuisploeg voorkwam even later de 2-0 door zich bij een uitstekende mogelijkheid voor Ilpendam met veel durf in de baan van het schot te gooien.

Gelijmaker
Tien minuten voor tijd werd het harde werken van RKDES beloond met de gelijkmaker. Uit een vrije trap krulde Lennart Kok de bal vanaf 25 meter mooi in de hoek.

In de laatste minuut had Ilpendam de winst nog voor het grijpen, Veenstra knalde het leer hard op de paal. Zo kwamen de Kudelstaarters tegen het einde nog goed weg, het eerste competitiepunt binnen. Met een wedstrijd minder gespeeld staat RKDES op de elfde positie in 3C.

Woensdagavond speelt RKDES de eerste ronde knock-outfase in de districtsbeker. De Kudelstaarters reizen af naar Real Sranang. Duel op sportpark Middenmeer begint 20.00 uur. RKDES zal met het team onder 23 aantreden.