Invaller Malick Lowe matchwinner voor Aalsmeer

30-10-'22 18.00 uur | HWD-FCA 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Zondagderdeklasser Aalsmeer heeft de tweede competitiewinst te pakken. In Rotterdam versloegen de roodgroenen hekkensluiter HWD met 2-0.

Matchwinner werd aanvaller Malick Lowe die in de tweede helft de bezoekers op rozen bracht. FC Aalsmeer, dat twee weken achterelkaar vrij was, staat na vier duels met twee overwinningen nu op de zesde positie in 3D. FC Abcoude blijft ongeslagen koploper met vijftien punten uit vijf wedstrijden.

Snelheid Malick Lowe
Volgens FC-Aalsmeer trainer Bas Groenveld was de eerste helft een vrij vlakke wedstrijd met weinig kansen over en weer. Wel twee kleine mogelijkheden voor FC Aalsmeer en een bal op de paal van HWD. In de pauze deed de oefenmeester wat naar achteraf bleek een gouden wissel. Groenveld bracht aanvaller Malick Lowe binnen de lijnen.

De jonge voetballer (18) uit Gambia, en via onder meer de jeugd van Volendam en DEM bij de voetbalschool Born to Play belandde, gehuisvest op het terrein van FC Aalsmeer, maakte voor de gasten zondagmiddag het verschil.

Tweemaal uitstekend bediend door linksbuiten Jeroen Ezink, die andere goaltjesdief, rondde de rappe Lowe twee keer bekwaam af. Daarmee was de jeudige speler beslissend in Rotterdam en bezorgden de roodgroenen een prettige middag.

Volgende week speelt FC Aalsmeer een thuiswedstrijd tegen APWC, de huidige nummer tien in 3D. HWD blijft door het verlies staan op de laatste positie.

Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Nick Sluijs, Richard Melman, Jef van der Laarse, Sten Piet, Jesper Beelen (joeru van de Schraaff), Robin Kruijsman (Patrick Melman), Jeroen Ezink (Romano Baarsen), Jeremey Maas, Foston Conte en Dave Leenders (Malick Lowe).