Timo Kas van KDO probeert de bal te ontfutselen bij speler van HVV. De Kwakelaars hielden de thuisclub op 1-1.   Foto: Fred Reuling (Haaglanden Voetbal)
 
 

KDO kan 'Haagse Kroonjuwelen' niet breken
HVV-KDO 1-1 (1-1)
Tweede klasse C
17-3-2019


Na de overtuigende 4-1 overwinning tegen ROAC trad KDO zondag aan tegen naaste concurrent HVV, in punten gelijk op plek vier van de ranglijst. De selectie van Raymond de Jong kon tegen de 'Kroonleeuwen' dus goede zaken doen in de subtop van de tweede klasse C. Dit moest KDO echter wel doen zonder de vakantie vierende Sven Vlasman en Tobias Ravelli. Zodoende keerde Jesper Oudshoorn terug onder de lat, terwijl Joris Kortenhorst als 'valse spits' werd opgesteld.

In de beginfase had KDO op het natuurgrasveld, dat er ondanks de vele regenval opmerkelijk goed bij lag, moeite met de tegenwind en de 3-5-2 speelwijze van de thuisploeg. HVV was fysiek sterk en kwam in de 11e minuut verdiend op voorsprong. Na een Haagse dieptebal rondde aanvaller Stefan Roos bekwaam af. Vlak hierna kreeg de spits van HVV een kopkans op de 2-0, de Kwakelaars ontsnapten ternauwernood aan een grotere achterstand.

Roy Verkaik
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam KDO steeds beter in de wedstrijd. In de 25e minuut tikte Roy Verkaik de bal, vanuit een vrije trap van Jim Klijn, van dichtbij binnen. De gelijkmaker van Verkaik (foto) was voor de ervaren verdediger, twee jaar geleden overgekomen van sv Argon, alweer zijn zesde competitiedoelpunt. Tot aan de rust kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar meer scores tot de pauze vielen er niet.

In de tweede helft wilde KDO gaan profiteren van de wind in de rug. De eerste speldenprikken werden echter uitgedeeld door HVV. De nummer veertien was dichtbij een nieuwe voorsprong, doelman Jesper Oudshoorn redde evenwel vakkundig. Het meeste Kwakelse gevaar werd deze middag gesticht door Jesse Stange. Diverse malen was de KDO-er zijn tegenstander te slim af, vervolgens ontbrak bij Stange de scherpte en het geluk om zijn ploeg in Den Haag aan de leiding te brengen.

Grote kans
De allergrootste kans was in de 67e minuut voor de thuisploeg. Invaller Thijs Plasmeijer stapte te snel in, zijn directe tegenstander gleed langs hem het zestienmetergebied in waarna de bezoekers uiteindelijk de bal met veel kunst- en vliegwerk van de doellijn wisten te halen.

Ondanks dat de Kwakelaars steeds beter in hun spel kwamen bleven grote kansen voor de gasten, de goed leidende scheidsrechter Jung floot na ruim negentig minuten af met de 1-1 op het scorebord. Door het gelijkspel blijft KDO op de vierde plaats in 2C staan, dat aan het eind van het seizoen hoogstwaarschijnlijk recht zal geven op een plaats in de nacompetitie.

Wedstrijdverslag: Paul Hogerwerf (KDO)
Foto boven: Fred Reuling (Haaglanden Voetbal)
Foto Roy Verkaik: KDO

ReageerHVV-KDO 1-1 (1-1)

1-0 Stefan Roos (11e)
1-1 Roy Verkaik (25e)

Scheidsrechter: Jan Jung (Schiedam)

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens (63e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Bart Hoving, Joris Kortenhorst en Jesse Stange.

24-3: Laakkwartier-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
18-3-2019
05.00 uur