HBC-aanvaller Sven Wierda tekent kort voor tijd de 3-0 aan, KDO-doelman Jesper Oudshoorn heeft het nakijken.   Foto: HBC

KDO eindigt met negen spelers bij nederlaag tegen koploper HBC

28-2-'21 12.00 uur | HBC-KDO 3-0   | Door: Klaas Leegwater

Na de nuttige overwinning vorige week op ESTO ging tweedeklasser KDO zondag in Heemstede met 3-0 onderuit tegen koploper HBC. Door een vroeg doelpunt, al in de 2e minuut van de wedstrijd, liepen de Kwakelaars vanaf het begin achter de feiten aan.

Een strak en goed gericht schot van Mark Mul in de bovenhoek vanaf rand zestienmeter buiten bereik van doelman Jesper Oudshoorn bezorgde de lijstaanvoerder een geweldige wedstrijdstart.

"Dat was jammer, maar daarna hielden wij ons lange tijd knap staande. Alleen waren we te onrustig aan de bal," reageerde KDO-trainer Mark Wietsma na afloop voor de microfoon van RICK FM. "In de tweede helft ging het stukken beter en kregen we ook kansen op de 1-1."

Tegen de lat
KDO was na de pauze met een vlammend schot van Wessel Kleijn dichtbij de gelijkmaker, zijn uithaal vanaf ruim twintig meter raakte de lat. HBC profiteerde van de ruime die KDO weggaf, Arno Dijkstra bracht zijn ploeg na een uitbraak over links rond de 60e minuut op 2-0.

Een rode kaart voor KDO-er Thomas Stevens na een wilde charge op de benen van een tegenstander brak de bezoekers vervolgens op. Wietsma: "Met tien man was het klaar". Later kwam KDO zelfs met negen man te staan omdat bij een blessure alle vijf wissels gebruikt waren. In de slotfase bepaalde HBC via Sven Wierda, die goed reageerde in de rebound, de eindstand op 3-0.

"Het moet dit seizoen gebeuren"
Wietsma: "Volgende week moeten we beter omgaan met de momenten die we krijgen. Als dat vandaag was gelukt had er tegen deze goede ploeg meer ingezeten."

HBC-trainer Jasper Ketting keek tegen Haarlems Dagblad na de winst al vooruit naar een eventuele promotie: "Ik merk aan alles na die afgebroken seizoenen dat we er klaar voor zijn. We willen een stap omhoog maken en dat moet gewoon dit seizoen gebeuren. We zijn op de goede weg en dan helpt het dat concurrent DONK ook punten laat liggen."

HBC leidt in 2C met drie punten voorsprong op DONK en zes punten op nummer drie DIOS. KDO staat na de vierde nederlaag dit seizoen op de zesde positie. Aanstaande zondag KDO-DONK.