Ted Verdonkschot (links) direct na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen OSV. Foto: Ton van Eenennaam

Trainer Verdonkschot blokkeert video Aalsmeer-OSV

15-4-'22 13.30 uur | Video FCA-OSV | Door: Klaas Leegwater

Onder druk van FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot is deze week op Voetbal in Aalsmeer geen video gepubliceerd van de doelpuntrijke wedstrijd FC Aalsmeer-OSV (4-1).

De oefenmeester vreest dat de komende tegenstander HBOK voordeel uit de beelden kan halen voor de wedstrijd morgen (zaterdag) in Amsterdam. De video is derhalve door Businessclub FC Aalsmeer, dat de rechten bezit, niet beschikbaar gesteld aan deze voetbalsite.

Afgelopen zaterdag tegen OSV speelden de roodgroenen in een ietwat ander concept, onder meer de flankverdedigers stonden dieper, schoof er af en toe een verdediger door en dook er regelmatig een middenvelder op naast de spitspositie. Vooral de eerste helft liep het met drie treffers als een trein bij de thuisclub.

Alleen de doelpunten?
Verdonkschot wil eveneens HBOK verrassen met de nieuwe tactiek en vreest dat de koploper te veel informatie kan opdoen in de samenvatting van circa acht minuten. Daarom drong de oefenmeester zaterdagavond er bij rechtenhouder Businessclub FC Aalsmeer op aan de video voorlopig niet te publiceren.

Aanvankelijk stelde de hoofdredactie van Voetbal in Aalsmeer het compromis voor om de video donderdag of vrijdag te plaatsen of om alleen de doelpunten te laten zien.

Daar ging men niet in mee, pas zaterdagavond of zondag na de wedstrijd tegen HBOK worden de beelden vrijgegeven. Dat is voor deze actuele voetbalsite geen optie. Voetbal in Aalsmeer is voor aanvang dit seizoen overeengekomen dat wedstrijdvideo's (mits acceptabel van opname) binnen twee dagen online komen.

Het is de eerste keer in het bestaan van Voetbal in Aalsmeer sinds 2000 dat een trainer zijn invloed gebruikt om een video-samenvatting (voorlopig) niet te publiceren.

Video-operator Rinke Beute bezig met opname van FC Aalsmeer-OSV. Foto: Ton van Eenennaam

Foto's: Ton van Eenennaam