Legmeervogels maakt na winst sprongetje op ranglijst

9-3-'20, 13.00 | FortunaW-LMV 0-1 | Door: Hans Heere

Vorige week was het huilen voor de Vogels na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen De Zouaven. Zoveel minder dan de lijstaanvoerder was Legmeervogels niet, de gastheren waren zeven dagen geleden evenwel veel behendiger in het overhalen van de trekker.

Afgelopen zondag in Wormerveer was de situatie andersom. Fortuna Wormerveer-Legmeervogels was een echt nacompetitieduel. De verliezer zou mogelijk afdalen naar de zo gevaarlijke 12e plaats. In het prille begin van de wedstrijd werd er al in de 2e minuut een treffer van de thuisclub afgekeurd wegens buitenspel.

Wakker
Legmeervogels was na de doelkans wel meteen goed wakkergeschud en nam het initiatief. Een uitstekende dieptepass van Kenneth v d Nolk van Gogh op Revellinio Slijters werd gemist door Revellinio Slijters. Even daarvoor was Mitchell Verschut ook al dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal kwam terecht recht in de handen van doelman Halil Süzülmüs.

Aan de andere kant worden er door de verdediging van Legmeervogels weinig kansen weggegeven. De thuisformatie, vooraf op de ranglijst een punt meer verzameld, probeerde het veelal met afstandsschoten die hoog over of ver naast het doel van Folke Maenhout zeilen.

Voorsprong
Tien minuten voor rust viel de 0-1. Quint Piris, sinds kort weer helemaal honderd procent wedstrijdfit, kon ver de achterste linie van Fortuna binnendringen. De aanvaller ging een duel aan waarna de bal voor de voeten van Elroy Tuur kwam die met een bekeken schuiver Süzülmüs passeerde.

Mogelijk heeft er iets in de thee gezeten of het moet een verkeerd pilletje zijn geweest maar Legmeervogels is in de tweede helft geen schim meer van de ploeg die in de voor de pauze zo oppermachtig was. Er lukt in de tweede helft bijna niets meer bij de geelblauwen.

Pluspunt was dat Legmeervogels wel heel hard bleef werken. Mede hierdoor lukt het Fortuna niet om echt gevaarlijk te worden, en de enkele keer dat het wel dreigend wordt staat goalie Maenhout zijn mannetje.

Veel vechtlust
De sluitpost moest echter toch een keer capituleren maar had het geluk dat de lat redding bracht na een weergaloos afstandsschot van Emre Bilgin. Even later moest Maenhout zich uiterst strekken na een prachtig boogbal vanaf dertig meter van Fortuna-speler Bas de Groot, dit nadat Olhman Lechkar knullig de bal op het middenveld had verloren.

Het was zo'n beetje het laatste wapenfeit van dit duel, een felbevochten en heel nuttige overwinning voor Legmeervogels. Het team van trainer Alami El Ahannach toonde veel vechtlust. De geelblauwen verlaten de laatste plek in 1A en maken een sprongetje naar de achtste positie, drie punten los van hekkensluiter DSOV.

Aanstaande zondag komt titelkandidaat SDZ naar de Randhoorn.

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Sven van Beek, Seth Sarpong (Jordi van Gelderen), Kenneth van der Nolk van Gogh, Elroy Tuur (Mitch Vernooy), Othman Lechkar, Mithell Verschut (Prince Owusu), Revelinio Slijters, Jasper Burgers, Quint Piris, Regilio Kranenburg.

Scheidsrechter: Wieger van Hamersveld
Geel LMV: Kenneth van der Nolk van Gogh, Elroy Tuur, Regilio Kranenburg.

Toeschouwers: 122

Uitslagen/Standen

Tekst: Hans Heere (LMV)


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: