Alain Hijman van Legmeervogels: "In de tweede helft fysiek volledig afgetroefd.   Foto: Jaap Maars


Hijman: "Spelers hebben de boel compleet in de steek gelaten"


13-3-'23 12.30 uur | Foreholte-LMV 3-1 | Door: Klaas Leegwater

Het gaat niet goed met Legmeervogels. De Uithoornse formatie probeert na de degradatie vorig seizoen naar de tweede klasse het hoofd opnieuw boven water te houden.

De ploeg van trainer Alain Hijman kende een ijzersterke seizoensstart met drie bekeroverwinningen en een redelijk begin van de competitie, maar is daarna steeds meer afgedaald naar de kelder van de ranglijst van 2D.

Twee punten veroverden Legmeervogels uit de laatste vijf duels, daardoor zijn de geelblauwen beland op de twaalfde positie in de rangschikking. Een plek die eind dit seizoen vanwege de verruimde degradatieregeling wederom een stap terug betekent, naar de derde klasse. Verschil met de 'veilige' negende plaats is gegroeid naar zeven punten.

Dat er wat moet gebeuren in Uithoorn om iedereen goed wakker te schudden zal duidelijk zijn. Na de nieuwe nederlaag afgelopen zaterdag in Voorhout bij Foreholte (3-1) haalde hoofdtrainer Alain Hijman fel uit naar zijn spelers.

"Compleet in de steek gelaten"
"De eerste helft was nog wel redelijk, na rust heb ik echter geen enkel moment een ploeg gezien die wilde strijden voor wat ze waard zijn. Mijn team is fysiek volledig afgetroefd, en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Ze hebben de boel compleet in de steek gelaten. Ja..dat is een confronterende vaststelling."

Aanvoerder Kenneth van Nolk van Gogh gaf zijn trainer in iets minder fellere bewoordingen min of meer gelijk. "Deze wedstrijd en het verlies was behoorlijk teleurstellend. Als je na vandaag kijkt naar de ranglijst wordt het penibel, het is twee voor twaalf. We moeten nu echt punten gaan pakken, de beuk moet erin."

Om nog het vege lijf te redden zal voor Legmeervogels geen makkelijke opgave worden. In de resterende negen duels staan lastige duels op het programma met onder meer uitwedstrijden tegen sv DONK, Alphia en FC Aalsmeer. Aanstaande zaterdag poogt de Uithoornse de heropstanding te starten met het thuisduel tegen ESTO, de nummer vijf op de ranglijst.

Voortvarende start
Zoals vermeld begon Legmeervogels in Voorhout voortvarend met in de beginfase twee scoringsmogelijkheden. Na een goede actie van Dylan Nieuwendijk kon Jasper Burgers een hard schot afvuren, doelman Piet Meeuwissen van Foreholte kon de inzet simpel stoppen. En uit een mooie omhaal van Stan Vincken vloog de bal een meter naast het doel. Vincken moest even later met een zware knieblessure van het veld.

Pas na 20 minuten was er de eerste doelkans voor de thuisclub. Een uithaal van Thom Steendam zeilde maar net over de lat. In het verdere verloop richting de pauze werd Foreholte iets sterker, Legmeervogels-doelman Anthony Acda hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been.

Binnen kwartier drie tegengoals
Tijdens de tweede helft sloeg de thuisclub binnen een periode van een kwartier genadeloos toe tegen de dan slap operende bezoekers. Rick Brabander kopte de thuisclub naar 1-0, Sam Lemmers verdubbelde de voorsprong en opnieuw Brabander kreeg met de 3-0 Legmeervogels helemaal op de knieën.

"Houdini-act nodig"
De bezoekers hadden met nog 25 minuten op de klok er geen geloof meer in, de lichaamstaal bij spelers sprak wat dat betreft boekdelen. In de slotminuten redde Jordi Holt nog wel de eer van de geelblauwen. Trainer Hijman: "We hebben een Houdini-act nodig om omhoog te klimmen op de ranglijst."

Beluister reactie trainer Hijman bij Rick FM:


Bron verslag: Legmeervogels en Leiden Amateurvoetbal
Reactie trainer Hijman: Rick FM en Hans Heere
Reactie aanvoerder Van Gogh: Hans Heere

Opstelling Legmeervogels: Anthony Acda, Jordi Holt, Sven Verbeek, Kenneth van der Nolk van Gogh, Dylan Nieuwendijk, Nicolai Hooiveld, Teun Gieling (Jordy Nieuwendijk), Stan Vincken (Derk Streefkerk), Erwin Smajic, Camiel Schouten en Jasper Burgers.

Uitslagen/Standen 2D

Tekst: Klaas Leegwater en Hans Heere

Reageer


Deel dit artikel: