Aalsmeer-aanvaller Rachid El Yaghmouri schiet in de laatste minuut tegen Zwanenburg de bevrijdende treffer binnen, doelman Rene Jonker is kansloos. Foto: Ton van Eenennaam

Benauwde bekerzege Aalsmeer

13-10-'21 10.30 uur | FCA-Zwanenburg 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser FC Aalsmeer is met moeite doorgedrongen tot de tweede ronde van de knock-outfase in de districtsbeker. Gisteravond versloeg de formatie van Verdonkschot derdeklasser Zwanenburg met 2-1, de winnende treffer viel in de allerlaatste minuut.

Zwanenburg, met oudAalsmeer-doelman Rene Jonker onder de lat, verzette zich hevig in het bekerduel. De formatie van trainer Robert van Boxtel was naar Aalsmeer afgereisd om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat lukt bijzonder goed, de oefenmeester had zijn team prima neergezet.

De thuisclub had, ondanks een snelle voorsprong via Daan Vaneman, erg veel moeite de weerstand van de bezoekers te doorbreken. Kort voor rust slaagde Zwanenburg er zelfs in de gelijkmaker op het bord te schieten. Nick de Graaf knalde de 1-1 achter Caril Heeren binnen.

Laatste minuut
In de tweede helft begonnen de krachten van het team van Zwanenburg, afgelopen zondag in de competitie met 3-2 klop van Purmerend, langzaam weg te vloeien.

Niettemin kon FC Aalsmeer pas tegen het einde Zwanenburg definitief op de knieën te krijgen, invaller Rachid El Yaghmouri loodste de roodgroenen naar de volgende ronde. Tot verontwaardiging van de bezoekers negeerde scheidsrechter Dorrestijn het vlagsignaal voor buitenspel.

Gestaakt en RKDES
Tijdens de bekerwedstrijden van dinsdagavond werd OSC-OSV gestaakt, reden is onbekend. Vanavond (woensdag) speelt derdeklasser RKDES in Amsterdam voor de beker tegen Real Sranang. De Kudelstaarters zullen aantreden met het team onder 23 jr.

El Yaghmouri is blij na zijn 2-1. Goalie Jonker en verdedigers van Zwanenburg kijken naar 'de grens' die vlagde voor buitenspel. Foto: Ton van Eenennaam