Aalsmeer-spits Luke Vahle moet het afleggen tegen drie verdedigers.   Foto: Jaap Maars

Mispeer Aalsmeer tegen degradant Woudenberg, "instelling was niet goed"

11-5-2024, 19.00 uur | FCA-Woudenberg 2-2 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer heeft zaterdag een onverwachte misstap gemaakt tegen het al gedegradeerde vv Woudenberg. Op eigen veld kwam de eersteklasser niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hsv de Zuidvogels is nu koploper na de 3-1 zege op SVL en de nederlaag van DVVA (1-0) bij De Meern. De nieuwe leider heeft met nog twee duels te spelen een voorsprong van drie punten op FC Aalsmeer.

Ongeloof op de gezichten bij spelers en begeleiding van FC Aalsmeer na de remise tegen 'tweedeklasser' vv Woudenberg. De thuisclub had een ideale mogelijkheid laten liggen goed druk op hsv de Zuidvogels te houden, de onmachtige bloemendorpers verslikten zich evenwel lelijk in het verzet van de bezoekers.

De vroege achterstand in de wedstrijd leek als een verdoving te werken bij de gastheer die er maar niet in slaagde zich sterk op te richten om de degradant naar de slachtbank te leiden.

Aalsmeer-speler Daan Vaneman in een luchtduel.   Foto: Jaap Maars

Mentale klap
Wel kwam FC Aalsmeer vijf minuten voor rust, na eerst paal en lat geraakt te hebben, op 1-1 via Dylan Nieuwendijk. Maar de 1-2 op slag van het pauzesignaal kwam mentaal keihard aan bij de roodgroenen. Met een mooie lob van Joost de Vries werd doelman Saverio Zondag verslagen.

Ook in het tweede bedrijf maakte FC Aalsmeer geen sterke indruk. De wil om te winnen straalde amper van de ploeg af, benauwd kreeg vv Woudenberg het op een paar momenten na nauweliijks. Door een gelukje, eigen doelpunt, kwam de formatie van Verdonkschot rond de 50e minuut op 2-2.

De gelijkmaker zou voor de Aalsmeerders het sein moeten zijn om door te pakken. Het bleef aan de Beethovenlaan echter 2-2, hoewel de bevrijdende 3-2, inmiddels met aanjager Mike Dam binnen de lijnen, wel in de lucht hing. Een doelpunt van clubtopscorer Luke Vahle werd nog afgekeurd vanwege buitenspel

Duur puntenverlies van FC Aalsmeer dat in de laatste duels tegen BFC en Montfoort drie punten moet goedmaken op koploper Zuidvogels dat nog aantreedt tegen De Meern (thuis) en bij degradant Argon.

Spitsuur voor het doel van Woudenberg.   Foto: Jaap Maars

Instelling niet goed
"Het lag vandaag aan de instelling bij mijn ploeg, die was niet goed. Er werd te makkelijk over gedacht", was na afloop het dodelijke commentaar van Ted Verdonkschot bij Rick FM

"Na 2-2 deden we er alles aan om de winst nog te pakken. Dan neem je risico en geef je ruimte weg, het had zomaar ook nog 2-4 of 2-5 kunnen worden. Onze keeper hield ons toen op de been. Dus eigenlijk kwamen we ook nog goed weg."

"Op het moment dat je meedoet voor het kampioenschap wil je daar ook voor gaan, dat heb ik vandaag een beetje gemist. We maken theoritisch nog een kans op de titel, we moeten in elk geval zorgen dat we de nacompetitie gaan halen. Maar met BFC en Montfoort worden het nog twee moeilijke wedstrijden."

Doelman Saverio Zondag werd uitgeroepen tot 'Westeinderpas Man vd Wedstrijd'.   Foto: Ton van Eenennaam