Na een blessure was Aalsmeer-middenvelder Jeremy Maars er tegen Voorschoten weer bij.   Foto: Jaap Maars

Aalsmeer steviger op plek vier na winst op Voorschoten

2-4-'23 20.00 uur | FCA-Voorschoten 3-0 | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser FC Aalsmeer blijft het goed doen. Het team van Bas Groenveld boekte zondagmiddag de tiende competitiewinst, 3-0 op eigen veld tegen Voorschoten'97.

Daarmee krijgen de roodgroenen de belangrijke vierde positie op de ranglijst iets steviger in handen omdat nummer vijf Amsvorde twee punten verspeelde bij sv Ouderkerk. Een ticket voor de nacompetite begint voor de Aalsmeerders met nog zes duels te gaan steeds meer te lonken. (positie vier geeft daar waarschijnlijk recht op)

Het ongenaakbare FC Abcoude (18-54) kan volgende week bij winst tijdens het inhaalduel tegen sv Ouderkerk de titel in 3D binnenhalen, ver dus voor het competitieslot in mei.

Wisselvallig begin
Weer met Jeremy Maas in de ploeg kreeg zowel FC Aalsmeer als Voorschoten'97 in de eerste helft kansen om de score te openen. De voor rust wisselvallige acterende thuisclub liet via de goed spelende Dave Leenders een mooie doelkans liggen, tevens werd de spits niet beloond met een strafschop na een charge op zijn benen binnen de zestienmeter.

Na de 0-0 ruststand wijzigde FC Aalsmeer-trainer Groenveld de tactiek, de oefenmeester schakelde om naar 4-3-3 waarbij invaller Jeroen Ezink de aanval kwam versterken. Evenals bij zijn invalbeurten de laatste weken gaf Ezink zijn team met goed spel een belangrijke impuls.

Ban gebroken
Jason van der Neut brak de ban voor de thuisformatie, uit een afgeslagen hoekschop nam de middenvelder de bal vanaf bijna twintig meter met de buitenkant goed op zijn pantoffel, met enig effect vloog het leer in de hoek.

Halverwege de tweede helft maakte aanvaller Malick Lowe er 2-0 van, de spits werd uitstekend door Ezink de diepte ingestuurd waarna Lowe de aanval koelbloedig bekroonde met zijn dertiende competitietreffer.

Lowe was eveneens bij de 3-0 betrokken. Op snelheid passeerde de Gambiaan zijn tegenstander waarna de bal uit zijn strakke voorzet/schot door een verdediger van Voorschoten werd binnengelopen.

Malick Lowe was opnieuw belangrijk voor FC Aalsmeer, de aanvaller scoorde zondag eenmaal.   Foto: Jaap Maars

"We stonden voor rust niet goed"
Zo behaalde FC Aalsmeer, dat vooral na rust de bovenliggende partij was, de tiende zege. "In de eerste helft stond het bij mijn elftal niet goed, daardoor kwam Voorschoten beter in de wedstrijd," aldus trainer Bas Groenveld na afloop tegen Rick FM.

"De omschakeling naar 4-3-3 pakte goed uit. De tegenstander werd prima vastgezet, Voorschoten creerde niets meer. En als je dan een speler als Jeroen Ezink kan brengen kun je het verschil maken. Vooral omdat wij de fitste ploeg uit deze klasse hebben, daar profiteren we vaak in de tweede helft van als er ruimtes ontstaan."