Nieuw West United heeft ver in blessuretijd de 3-4 gemaakt. Feestje bij de Amsterdammers, Aalsmeer-speler Robin Kruijsman is ontgoocheld. Foto: Jaap Maars

Weer anticlimax Aalsmeer, ook verlies RKDES

18-10-'21 12.00 uur | Duels FCAzo en RKDES | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer was er dichtbij, de eerste overwinning in de competitie. Het zondagteam van de roodgroenen nam in de thuiswedstrijd tegen het hoog genoteerde Nieuw West United snel een 2-0 voorsprong maar was na ruim negentig minuten met de 3-4 eindstand wederom een deceptie rijker. Vier gespeeld, nul punten, en maar liefst achttien tegengoals. De Aalsmeerse derdeklasser zit in een groot wak, op de bodem zijn de grijparmen van de vierde klasse langzaamaan zichtbaar.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Jos Springintveld begon FC Aalsmeer sterk aan de wedstrijd. Met veel passie en strijd kwam de thuisformatie binnen twintig minuten op 2-0 voorsprong. Aanvaller en clubtopscorer Michal Kocon was twee keer de doelpuntenmaker. Eerst na een uitstekende pass van Mo Alaswad en even later uit een strafschop.

Blessure topscorer Kocon
Een domper van belang voor de selectie van Peter Neuvel was dat al in de 24e minuut de 1-2 viel en des te erger was kort na rust het uitvallen van goaltjesdief Kocon die met een blessure aan het bovenbeen en met een grimas op het gelaat de kleedkamer opzocht. Vervanger was Chance Meeuwis die later in de tweede helft op zijn beurt weer ingewisseld werd voor Romano Baarsen.

Vroeg in de tweede helft kwam Nieuw West United langszij door een benutte strafschop na een handsbal. De hoop op een goed resultaat kwam volledig terug bij FC Aalsmeer toen Remi Pasternak na een uitgekiende voorzet op mooie wijze de 3-2 aantekende.

Ontgoocheling
De vreugde bij spelers en publiek van de thuisclub was wederom van korte duur, acht minuten later wisten de bezoekers de 3-3 op het bord te zetten gevolgd door de winnende treffer in blessuretijd. Tot grote ontgoocheling van de Aalsmeerders, niet slecht gespeeld en minstens een punt verdiende.

De realiteit is dat het zondagteam van FC Aalsmeer na vier duels nog steeds met lege handen staat, maar wel in het bezit is van de fel schijnende rode lantaarn. Aanstaande zondag is de selectie van Neuvel vrij van competitievoetbal, een week later op eigen veld de derby tegen RKDES.

Zie meer wedstrijdfoto's onderaan pagina.

Opstelling: Robert-Jan van Leeuwen, Robin Kruijsman, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Pawel Kocon, Sten Piet, Joeri van de Schraaff, Remi Pasternak, Richard Melman, Jeroen Ezink en Michal Kocon (52e Chance Meeuwis)(Romano Baarsen).

Uitslagen/Standen 3C

Ook verlies RKDES
Met het Kudelstaartse RKDES gaat het eveneens niet geweldig. De Kudelstaarters begonnen een week later dan de rest aan de competitie met verlies tegen Swift, veroverden een punt bij laagvlieger Ilpendam en gingen afgelopen zondag op eigen terrein met 2-0 onderuit tegen nummer drie Purmerend. Een opsteker voor de formatie van De Jong was de doordeweekse bekerzege na strafschoppen op Real Sranang.

Beide tegentreffers zondag aan de Wim Kan-Dreef tegen Purmerend vielen in de eerste helft. RKDES kreeg daarna een aantal goede mogelijkheden iets terug te doen, de scherpte bij de afronding was echter ver te zoeken. Zo incasseerden de roodzwarten het tweede competitieverlies.

"Niet naar zelfde shirtkleur"
"Teveel van mijn spelers zaten vandaag niet in de wedstrijd", concludeerde RKDES-trainer na afloop tegen lokale zender RICK FM. "Ze hadden moeite om de bal naar iemand met dezelfde shirtkleur te spelen. De tegenstreffers vielen bij balverlies in de omschakeling, dat was voor ons fataal. Daarnaast werden de kansen niet afgemaakt."

Opmerkelijk bij RKDES was het meespelen van Rowan Hogenboom. De oudspeler van onder meer Argon en Legmeervogels en inmiddels ver in de dertig maakte tegen Purmerend zijn debuut. Die was echter van korte duur, halverwege de eerste helft moest de veteraan geblesseerd afhaken. De jeugdige Mike van den Bergen was zijn vervanger.