Mo Alaswad heeft de 1-0 tegen Taurus gemaakt en is blij. Sten Piet ook.   Foto: Jaap Maars

Forse winst Aalsmeer, Ezink pakt hoofdrol met vier goals

3-10-'22 21.00 uur | FCA-Taurus 5-1 | Door: Klaas Leegwater

Na het verlies vorige week bij PVC heeft het zondagteam van FC Aalsmeer de tweede competitiewedstrijd gewonnen van Taurus. Dat deed de derdeklasser op eigen veld met de overtuigende cijfers van 5-1. Aanvaller Jeroen Ezink groeide in het vernieuwde team van trainer Bas Groenveld met vier doelpunten uit tot man van de wedstrijd.

"Dit was een mooie overwinning van het collectief," reageert de oefenmeester van FC Aalsmeer op de ruime winst. "Vorige week tegen PVC was het nog niet goed, mijn ploeg wilde te graag en dat kwam het spel niet ten goede. Vandaag wilde en heeft mijn team dat rechtgezet."

Een hoofdrol tegen Taurus was er weggelegd voor Jeroen Ezink. Na jaren blessureleed lijkt de 27-jarige aanvaller, die twee jaar geleden voor een seizoen een tussenstop maakte bij RKDES, weer helemaal terug aan het front.
Uit verschillende hoeken, met zowel de linker- als rechtervoet en ook met het hoofd, was de flankspeler zondagmiddag vier keer succesvol. Groenveld: "Hij maakte vier goede goals, mede door de manier hoe wij speelden kon hij profiteren van de ruimtes die ontstonden. En ook Jeroen wilde vandaag na vorige week iets rechtzetten."

Jeroen Ezink aan de bal, de man van de wedstrijd.   Foto: Jaap Maars

Mix van jong en oud
Ezink wordt dit seizoen bij FC Aalsmeer naast een aantal ervaren spelers als Joeri van de Schraaff, Mo Alaswad en Nick Sluijs omringd door een groep jonge spelers die zijn overgekomen uit de jeugd. Onder meer Conte Fiston, Jeremy Maas, Jesper Beelen, Lars Hulleman, Dave Leenders en Jef van der Laarse zijn op jonge leeftijd bij de selectie aangesloten.

De mix van jong en oud had het vorige week tijdens de competitiestart in Utrecht lastig (3-1), maar vandaag tegen Taurus gingen de roodgroenen in een 4-4-2 speelwijze helemaal los. De wedstrijd, voorafgaand een minuut stilte wegens de verbijsterende stadionramp in Indonesië, werd in de 18e minuut opengebroken door Mo Alaswad. De snelle voetballer, vorig seizoen verdediger maar nu als aanvaller op de flank, kreeg na een goede actie gelegenheid uit te halen voor de 1-0.

Mo Alaswad haalt uit voor de 1-0.   Foto: Jaap Maars

Viermaal Ezink
Taurus stribbelde tegen en bracht even later via Noah le Mair de gelijkmaker op het bord. Het was een van de weinige wapenfeiten van de Delftenaren. Ezink zette FC Aalsmeer opnieuw op voorsprong, op aangeven van Alaswad passeerde de aanvaller twee tegenstanders waarna hij de bal in de touwen ramde achter doelman Tiemen van Groeningen. Nog voor het rustsignaal kopte wederom Ezink na een prima voorzet van Jef van der Laarse naar 3-1.

Een serieus offensief van Taurus na de pauze om het leed te verzachten bleef uit waardoor de thuisclub de voorsprong rustig kon consolideren of uitbreiden. Dat laatste lukte in de laatste tien minuten van de wedstrijd door twee treffers van opnieuw Ezink.

Eerst vanaf links met een harde half hoge knal, door een hinderlijke stuiter vlak voor de doellijn moest goalie Van Groeningen naar de bal graaien. En kort voor tijd kwam Ezink aan de rechterkant na een assist van Van de Schraaff opeens in scoringspositie. De aanvaller twijfelde niet, hij scoorde met een lage schuiver in de verre hoek.

Fiston Conte van FC Aalsmeer wringt zich langs twee tegenstanders.   Foto: Jaap Maars

"Veel energie in eerste helft"
FC Aalsmeer met winst van het veld, de bloemen gingen terecht naar Jeroen Ezink. Groenveld: "In de eerste helft hebben we heel veel energie laten zien en de tegenstander goed onder druk gezet. De 3-1 voorsprong bij rust was meer dan verdiend. In de 2e helft was de energie bij ons natuurlijk iets minder en kon de tegenstander wat meer voetballen, maar gaf hierdoor ook veel ruimte weg. Daar profiteerden we met nog eens twee doelpunten goed van.

Volgende week treden de roodgroenen aan tegen FC Abcoude.

FC Aalsmeer: Sem van de Ridder, Fiston Conte, Nick Sluijs, Dawid Godzina, Joeri van de Schraaff, Sten Piet, Jeroen Ezink, Jeremey Maas (Robin Kruijsman), Jesper Beelen (Richard Melman), Mo Alaswad (Dave Leenders) en Jef van der Laarse.

Uitslagen/Standen 3A

Man van de wedstrijd Jeroen Ezink heeft bloemen gekregen van de pupil van de week Livia Gaarlandt. Foto: website FC Aalsmeer

Tekst: Klaas Leegwater