Remi Pasternak, hier in actie eerder tegen RCH, scoorde tegen Swift op prachtige wijze de 1-1. Archieffoto: Jaap Maars

Aalsmeer blijft in gevecht tegen degradatie naar vierde klasse

13-5-'22 11.00 uur | FCA-Swift 1-3 | Door: Klaas Leegwater

Kan het zondagteam van FC Aalsmeer nog ontsnappen aan degradatie? Een directe teruggang naar de vierde klasse hangt met vier wedstrijden op de rol nog steeds in de lucht, elk geval het ontlopen van de nacompetitie wordt met de week moeilijker voor de nummer elf op de ranglijst.

Gisteravond verloren de roodgroenen op eigen veld met 3-1 van het Amsterdamse Swift. Na een 1-0 achterstand kwamen de Aalsmeerders met een prachtig doelpunt op gelijke hoogte. Remi Pasternak zag op de middenlijn de goalie van Swift meters voor zijn doel staan, de Poolse aanvallende middenvelder schoot met een geweldige trap over ruim veertig meter de bal over de verraste sluitpost.

Buitenspelluchtje
Op slag van rust kwamen de bezoekers na een snelle uitbraak wederom op voorsprong, aan de treffer hing overigens wel een sterk buitenspelluchtje. FC Aalsmeer stroopte in de tweede helft nog meer de mouwen op, de thuisclub zette de nummer vier uit 3C licht onder druk.

De min of meer verdiende gelijkmaker voor de roodgroenen, die na de pauze doelman Pim Doeswijk geblesseerd zagen afhaken, bleef echter uit. In de slotfase schoot Swift met de 1-3 de Amsterdamse winst definitief in veilige haven.

Door de veertiende nederlaag blijft FC Aalsmeer in de problemen. De bloemendorpers houden hekkensluiter RCH één punt onder zich, marge naar de veilige zone is zes punten. Grote kans dat dit verschil na aanstaande zondag elk geval niet kleiner zal zijn, dan komt namelijk voorname titelkandidaat Sporting Martinus op bezoek. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Nieuw West United, VSV en Alliance'22.