Aalsmeer verweert zich een helft kranig tegen SMVC, daarna gaat het alsnog fout

6-2-'24, 11.00 uur | FCAzo-SMVC 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Ook na de twaalfde compettitiewedstrijd blijft derdeklasser FC Aalsmeer slechts op één punt staan. Afgelopen zondag verloor het team van Bas Groenveld op eigen veld met 2-0 van SMVC Fair Play. De bezoekers die in januari van de KNVB vier punten in mindering kregen wegens het onnodig afgelasten van een thuisduel sloegen na rust toe.

Het heenduel in september was door de Aalsmeerders met 6-1 verloren. "Dus we wisten dat we vandaag aan de bak moesten," vertelde FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld aan Rick FM. Volgens de oefenmeester voerde zijn team in de eerste helft de taken uit zoals was afgesproken. "Ze zaten er goed op, gaven weinig ruimte weg.

Bij de keel grijpen
Groenveld zag dat voor de pauze de irritatie bij SMVC toesloeg omdat de ploeg niet aan hun eigen spel toekwam. "Die irritatie was onderling maar ook tegenover ons. Dat ging zover dat mijn spelers bij de keel werden gegrepen, de scheidsrechter zag het niet. Het was schandalig."

In de tweede helft kwam FC Aalsmeer door een verdedigingdfout op 1-0 achterstand. "En nog geen twee minuten later viel de 0-2, dat was voor ons een klap", verklaarde Groenveld die daarna zag dat zijn team zich oprichtte en kansen kreeg op de aansluitingstreffer. "Dat lukte helaas niet, de beloning bleef uit."

Aanstaande zondag speelt FC Aalsmeer in Amersfoort tegen APWC, evenals de roodgroenen slecht één punt behaald in 3C.