Raymond de Jong, vanaf volgend seizoen trainer bij FC Aalsmeer.   Foto: Jaap Maars.


Raymond de Jong wordt trainer bij Aalsmeer

2-4-2024, 14.00 uur | Raymond de Jong | Door: Klaas Leegwater


Raymond de Jong wordt trainer bij FC Aalsmeer. De huidige oefenmeester van RKDES krijgt vanaf volgend seizoen de leiding over een nog op te richten selectieteam onder 23.

"Wij vinden Raymond de Jong uitermate geschikt om aan dit selectieteam leiding te geven. Jonge talenten klaarstomen om aan te sluiten bij de A-selectie", legt betrokkende van de zaterdagafdeling Jan Koster uit.
"De Jong is een ervaren trainer, heeft in het verleden bewezen goed te kunnen werken met jeugdspelers. We willen met FC Aalsmeer naar een topsportklimaat, daar hoort een aansprekend sterk jeugdteam bij met een goede trainer."

Voor Koster was het tevens van belang een trainer aan te trekken die afkomstig is uit deze regio. "Zeker, zie het aanstellen van De Jong als een signaal naar alle talentvolle voetballers in de regio. FC Aalsmeer wil met de jeugd hogerop, wij bieden daar goede faciliteiten voor met een uitstekende en bevlogen trainer. Met de kans voor spelers tot wasdom te komen en de stap te maken naar een hoog amateurniveau."

"Een goed plan"
Volgens Raymond de Jong, die ook contact had met andere clubs, waren hij en FC Aalsmeer er snel uit tijdens de besprekingen. "FC Aalsmeer kwam met een goed plan, ik was er enthousiast over. Ze willen de jeugdopleiding een impuls geven. En het klikte goed met de technische commissie en de hoofdtrainer."

Het eerste contact tussen FC Aalsmeer en De Jong ontstond vorig jaar zomer tijdens een nacompetitiewedstrijd van een regioclub waarbij de jeugdopleiding van FC Aalsmeer ter sprake kwam. "We raakten in gesprek over de jeugd bij Aalsmeer, en waarom er niet veel jeugdspelers doorstromen naar de A-selectie. De club heeft vervolgens een plan uitgerold, en kwamen daarna bij mij terecht."

Nog uitwerken
Uit welke spelers het nog op te richten selectieteam gaat bestaan, wordt de komende periode uitgewerkt. Koster: "In elk geval de jeugdtalenten die we nu al in huis hebben en jonge spelers die zich uit de regio aanmelden. En ook een aantal spelers van het eerste zondagelftal dat eind dit seizoen wordt opgeheven." Op welk niveau het team zal instappen is nog onduidelijk.

"Prima verhaal"
Voor De Jong, die maanden geleden al had aangegeven te stoppen bij RKDES, maakt het niet uit dat hij na een lange periode als eindverantwoordelijke bij een A-selectie nu gaat werken met een opleidingsteam. "Het gaat voor mij welk verhaal erachter zit, en welke middelen er zijn om goed te presteren. Dat verhaal zit bij FC Aalsmeer prima in elkaar."

Raymond de Jong (55) is de huidig trainer van RKDES, de inwoner van de Kwakel is bezig met vierde seizoen bij de Kudelstaartse derdeklasser die met nog zeven duels te spelen vijf punten achterstand heeft op koploper Koudekerk.

Oudspeler van Aalsmeer
De Jong, een bekende trainer in de regio, was voorheen negen jaar hoofdtrainer bij KDO. Hij promoveerde met de roodwitten drie keer. Tweemaal van de vierde naar de derde klasse, in 2017 naar de tweede klasse. In een ver verleden was De Jong ook speler van VV Aalsmeer dat destijds kampioen werd in de eerste klasse, en de KNVB districtsbeker won.


Reageer

4-4-2024, Rob Floor:
Ik heb deze reacties gelezen,en mijn haren gaan er recht op van staan.Maar heren,dat is deze tijd van communiceren,maar vooral achteraf.Zelf denk dat er al wel met de jonge spelers van de zondagselectie is gesproken voor de O23.Er zal ze wel op het hart gedrukt zijn hier nog niet over te praten.Alles is al in kannen en kruiken,alleen de toekomstige ALV kan nog roet in het eten gooien.Ik hoop dit met heel veel belangstelling ook te kunnen lezen en wens velen heel veel succes.

3-4-2024, Peter Springintveld:
Op de prachtig nieuw opgezette site van FC Aalsmeer lees ik toch duidelijk de naam van Roald Koster als T.C.in het bestuur van FC Aalsmeer. Wat schets mijn verbazing als Jan Koster de onderhandelingen met een trainer doet over het nieuwe beleid zoals hij het ziet.

In de Nieuwe Meerbode stond vorige week juist een verhaal over het verbinden met elkaar en er zijn voor elkaar van Roald. Nu krijgen we weer zo'n verhaal op waarvan ik denk op niets gebaseerd. Men wil voor de e.v.t. talenten in de regio een baken zijn om bij de FC te komen voetballen. Een gospe, zo ga je niet met je buurtclubs om.

Ook de T.C. van de zondag is hier totaal niet in gemoeid. Is dit een verzinsel van Jan Koster himzelf, weet Roald Koster hiervan en weet het Bestuur hiervan. Als iedereen ervan afwist en zijn goedkeuring hieraan geeft, is het voor mij in ieder geval na dit seizoen een zeer zeker gelopen koers. Ik wil hier absoluut geen onderdeel zijn, en we hebben nog een ALV op vrijdag 12 April a.s.

3-4-2024, Martin van de Voort:
Dat het prestatie voetbal op zondag zou verdwijnen was al na dag 1 bekend, na de fusie. Het aanstellen van Raymond de Jong is denk ik een goede keuze. Verstand van voetbal en een man uit de buurt. Ik wens hem veel succes.

2-4-2024, Mark Witte:
Ik vind de uitspraak,over het opheffen van de zondag tak, van dhr. Koster erg voorbarig, aangezien er nog een ledenvergadering over ingepland is op 12 april a.s.

Deel dit artikel: