Aanvaller Dave Leenders van FC Aalsmeer maakt het een verdediger van PVC lastig.
  Foto: Jaap Maars


Aalsmeer snakt naar punten, voorsprong verspeeld tegen PVC. Winst KDO in avondwedstrijd

6-11-'23 14.00 uur | FCA-PVC 2-4 | Door: Klaas Leegwater


Even zag het er naar uit dat het na vijf competitieduels eindelijk zou gaan lukken voor derdeklasser FC Aalsmeer: de hatelijke nul op de ranglijst wegpoetsen.

De voortekenen aan het begin van de tweede helft in de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse PVC zagen er goed uit voor de hekkensluiter. Via Tijn Luijten en Jeroen Ezink stond er in de 53e minuut de 2-0 tussenstand op het bord.

Echter, evenals een week eerder tijdens de 6-2 afstraffing bij TABA liet FC Aalsmeer in het laatste half uur over zich heenlopen. Binnen tien minuten kwam PVC op gelijke hoogte en sloeg in de slotfase genadeloos toe met nog eens twee doelpunten. De roodgroenen, die vooral defensief erg kwetsbaar zijn, gingen na het 4-2 verlies opnieuw met gebogen hoofd van het veld.

De weg voor Jeroen Ezink wordt de weg belemmerd door de vallende Abdel Hamdaoui van PVC.
  Foto: Jaap Maars

"De koppies gingen hangen"
FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld probeerde na afloop tegen RICK FM aan te geven wat er bij de vijfde nederlaag op rij misging: "De 2-0 was een weelde die we nog niet hadden meegemaakt dit seizoen. Na de 1-2 ontbrak het vertrouwen en sloop de angst er bij mijn team weer in dat het verkeerd zou aflopen. Een paar knullige goals tegen, de koppies gingen hangen."

Mentaal knakt de derdeklasser te snel is de conclusie van Groenveld. Maar ook organisatorisch en aan beleving mankeert er een en ander aan de ploeg. Wie de beelden van vorige week nog eens terugkijkt hoe de bloemendorpers zich in Amsterdam tegen TABA in de tweede helft naar de slachtbank lieten leiden was verbijsterend.

Als een stel 'oude mannen' werd er erg veel ruimte weggeven en liepen aanvallers simpel weg uit de rug van verdedigers. Conditioneel leken de Aalsmeerders in het laatste half uur er ook helemaal doorheen te zitten.

Daarnaast zit het FC Aalsmeer ook niet echt mee. Zondag tegen PVC bij de 2-3 had de thuisclub de pech dat scheidsrechter Van der Ploeg een forse overtreding van een PVC-speler over het hoofd zag en ondanks een vlagsignaal liet doorspelen. Groenveld: "Dat was jammer, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit niet de oorzaak was van het verlies. We verloren omdat het vertrouwen ontbrak om de wedstrijd tot een goed einde te brengen."

Derby KDO-Aalsmeer
"We moeten de moed erin houden, het moet een keer onze kant opvallen", aldus de oefenmeester van FC Aalsmeer die met zijn selectie volgende week in de Kwakel de streekderby speelt tegen KDO. De formatie van Lex van de Horst versloeg zaterdagavond in NIeuw-Vennep DIOS met 5-2.

Tijdens de rust zaterdagavond stond KDO, dat in de basis begon met de 18-jarige Fabian Hofmeester (vorige week debuut als invaller), al op 1-4 door doelpunten van twee keer Jesse Stange en tweemaal Wessel Kleijn, in de tweede helft scoorde Joeri Stange de 1-5. Acht minuten voor tijd bepaalde DIOS de eindstand op 2-5.

Mooie goals
KDO had in de avondwedstrijd (op verzoek van de thuisclub vanwege een feestavond) een patent op het maken van mooie goals. De 0-1 was een mooie uithaal van afstand van Jesse Stange, de 1-2 van Wessel Kleijn vloog snoeihard in de kruising en aan de 1-4 ging de mooiste aanval van de wedstrijd aan vooraf die Kleijn prachtig afrondde.

"We hadden voor rust nog vier of vijf meer goals kunnen maken", vertelde trainer Van der Horst na afloop. "Deze overwinning geeft vertrouwen, maar het moet nog wel een paar stappen beter. We zijn af en toe nog te kwetsbaar."

KDO heeft na vijf duels zeven punten verzameld en staat op een negende positie in 3B. Van der Horst: "Bij winst volgende week in de derby tegen FC Aalsmeer nemen we meer afstand van de onderste regionen. Dan gaat het de goede kant op."

Tijn Luijten laat zijn hielen zien aan PVC-er Niels Corsten.
  Foto: Jaap Maars

Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Nick Sluijs, Richard Hulleman, Jef van der Laarse, Mo Alaswad (Fiston Conte), Joeri van de Schraaff, Jeremy Maas, Ties Kleerebezem, Jelle Lissenburg (Dave Leenders), Tijn Luijten, en Jeroen Ezink.

Scheidsrechter:Fred van der Ploeg uit Noordwijkerhout
Toeschouwers: 45

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Mitchel Smits (Olof de Roij), Bjorn van der Knaap, Lars Velgersdijk (Job Bleekermolen), Bart Hoving, Niels Ruhe (Querijn Alderden), Joeri Stange, Fabian Hofmeester, Wessel Kleijn en Jesse Stange (Ticho Vermeulen).

Uitslagen/Stand 3C zon

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars
Reactie trainers: RICK FM

Reageer


Deel dit artikel: