Belangrijk moment in de wedstrijd paar seconden voor rust. De doorgebroken Jeremy Maas wordt neergehaald, PVC-verdediger Niels Corsten (15) zal de rode kaart krijgen.   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer slaat na rust tegen tien man toe


6-2-'23 13.00 uur | FCA-PVC 3-0 | Door: Klaas Leegwater

Na de inzinking tijdens de tweede helft vorige week in Den Haag waardoor tegen SVH een 2-0 voorsprong werd prijsgegeven (2-2) toonde derdeklasser FC Aalsmeer zondagmiddag in het thuisduel tegen PVC aan dat het goede spoor weer gevonden is.

Na een 0-0 ruststand kwam de ploeg van Bas Groenveld drie keer tot scoren dat resulteerde in een 3-0 overwinning, de zesde van de competitie en de roodgroenen op de ranglijst van 3D een plek doet stijgen naar de vierde positie.

Indrukwekkend blijft de zegereeks van leider Abcoude dat uit twaalf duels de volle buit pakte en bijna zestig goals noteerde. Met acht punten voorsprong op nummer twee sv Ouderkerk stevent de lijstaanvoerder af op rechtstreekse promotie, wellicht al in april een zekerheid.

FC Aalsmeer=spits Dave Leenders in duel met tegenstander van PVC.   Foto: Jaap Maars

"Verliezen of winnen"
"Wij kunnen van elke tegenstander winnen, maar ook verliezen als we niet tweehonderd procent inzet tonen en geconcentreerd zijn. Vorige week zag je hoe het in de tweede helft misging, vandaag had ik geen klagen," aldus Groenveld na de gewonnen wedstrijd tegen het iets lager genoteerde PVC.

De oefenmeester van FC Aalsmeer, die waarschijnlijk binnenkort zijn contract bij de derdeklasser met een seizoen zal verlengen ("het komt goed"), zag hoe zijn formatie in de eerste helft na een stroef begin het initiatief pakte maar moeite had het lichte overwicht in doelpunten uit te drukken.

Succesvolle terugkeer Malick Lowe
FC Aalsmeer, spelend zonder de zieke Jeroen Ezink en daarom verdediger Mo Alaswad als aanvaller was opgesteld, zag halverwege de eerste helft verdediger Finston Conte met een blessure afhaken. Groenveld zette Alaswad op zijn vertrouwde positie achterin en bracht aanvaller Malick Lowe binnen de lijnen.

Lowe is kortgeleden teruggekeerd van een maandenlang verblijf in zijn moederland Gambia. Nauwelijks weer voet op Aalsmeerse bodem liet de 19-jarige aanvaller zich direct weer gelden, zo bleek in het tweede bedrijf waarin PVC verder moest met tien spelers vanwege een rode kaart op slag van rust voor Niels Corsten die de doorgebroken Jeremy Maas onderuit haalde.

"Die rode kaart was een mooie opsteker voor ons," vertelde na afloop trainer Groenveld tegen Rick FM. "Ik heb in de rust tegen mijn spelers gezegd dat ze het veld breed moesten houden, de bal het werk laten doen en het spel snel verplaatsen. Die opdracht voerden ze uitstekend uit."

De man meer situatie was een kolfje naar de hand van de snelle Lowe, de spits profiteerde goed van de ruimte die na de pauze voor FC Aalsmeer op het veld ontstond. Uit een afgeslagen aanval pikte Lowe de bal op, passeerde met een mooie actie een tegenstander en knalde het leer in de hoek.

Ook de 2-0 kwam van de voet van Lowe. Na een prima opgezette aanval ging de watervlugge spits alleen op de PVC-doelman af, Lowe rondde simpel af.

Milack Lowe is terug, met twee goals had de aanvaller een grote bijdrage aan de Aalsmeerse winst.   Foto: Jaap Maars

Tijn Luijten viert competitiedebuut met goal
In de laatste minuut bepaalde de jeugdige Tijn Luijten (18) de eindstand op 3-0. De invaller, die zijn competitiedebuut maakte voor de roodgroenen, reageerde alert nadat een doelpoging van andere invaller Romano Baarsen strandde op de doelman. Luijten tikte in de rebound binnen. Groenveld: "Heel leuk voor die jongen."

Zo eindigde de twaalfde competitiewedstrijd van de Aalsmeerders in de zesde overwinning en klimmen een plaats in de rangschikking. Leider FC Abcoude is door het verschil van zestien punten vanzelfsprekend onbereikbaar, een plek in de nacompetitie is dit seizoen niet onhaalbaar voor de Aalsmeerders. Al wil Groenveld daar totaal nog niet naar kijken zei hij al eerder dit seizoen.

Taurus drie punten mindering
Aanstaande zondag speelt FC Aalsmeer een uitwedstrijd in Delft tegen Taurus dat gisteren niet speelde tegen sv Ouderkerk vanwege te weinig spelers. De hekkensluiter van 3D (2 punten) kreeg eerder dit seizoen drie punten in mindering wegens niet opkomen voor de wedstrijd tegen FC Abcoude.

Opstelling FCA: Sem van de Ridder, Richard Melman, Nick Sluijs, Fiston Conte (Malick Lowe), Jef van der Laarse, Sten Piet (Tijn Luijten), Jayson van der Neut, Joeri van der Schraaff, Jeremy Maas (Romano Baarsen), Mo Alaswad (Ryan van der Neut), Dave Leenders (Jesper Beelen).

Uitslagen/Standen 3D

Joeri van der Schraaff van de thuisclub glijdt langs zijn tegenstander.   Foto: Jaap Maars

Tekst: Klaas Leegwater
Portretfoto's: Jaap Maars

Reageer


Deel dit artikel: