Jordy de Groot van FC Aalsmeer was tegen OSV belangrijk met twee doelpunten.   (foto: Jaap Maars)


Aalsmeer toont raadselachtig gezicht bij competitiestart

Tweedeklasser FC Aalsmeer is de competitie begonnen met een 4-4 gelijkspel in eigen huis tegen OSV. Vier keer kwam de thuisclub op voorsprong, vier maal wisten de bezoekers uit Oostzaan langszij te komen. FC Aalsmeer toonde een raadselachtig gezicht dat voorlopig niet te doorgronden is. Aanvallend bovengemiddeld, defensief de boel nog steeds niet op orde. Het zorgt voor vraagtekens over de ware kracht van de roodgroenen dit seizoen.

21-9-'19 20.00 | FCA-OSV 4-4 | Door: Klaas Leegwater
Installatie en advies op uw locatie mogelijk. Aalsmeerderweg 249.


In welke woorden moet je dat nou uitdrukken, de wijze waarop FC Aalsmeer zich presenteerde tijdens de eerste wedstrijd van de competitie? De formatie van Jesse Donker liet in de thuiswedstrijd tegen OSV (4-4) een twijfelachtige indruk achter waardoor het vooralsnog gissen is welke kant het dit seizoen opgaat met de roodgroenen.

Aanvallend noteerden de bloemendorpers een ruime voldoende, vier goals uit zeven, acht kansen is vooral vergeleken met vorig seizoen een goed gemiddelde. Echter verdedigend heeft de tweedeklasser de boel nog lang niet op orde. Veel te gemakkelijk werd de roodgroene deur opengezet waarvan OSV dankbaar profiteerde.

Vier kansen betekende drie doelpunten voor de Oostzaaners, en met een benutte strafschop deed dit de bezoekers telkenmale terugkomen van een achterstand. Op de wijze hoe de aanvallers van OSV een paar maal succesvol door het hart van de Aalsmeerse defensie sneden geeft ernstig te denken, het was en is voorlopig het grootste probleem bij de Aalsmeerders dat de komende weken moet worden opgelost.

Trainer Jesse Donker, die zaterdag nog steeds niet de beschikking had over een volledige selectie, voerde op het laatste moment een wijziging door in zijn verdediging. Niet Thomas Harte, die in de warming-up niet okselfris bleek, maar Burak Sitil stond centraal naast nieuweling Nassim Zahair opgesteld. Het tweetal kan uitgroeien tot een vast koppel, mits eerst flink schaafwerk wordt toegepast.

Invaller Thomas Steinhart aan de bal. De aanvaller had deze week niet getraind dus begon op de bank.   (foto: Jaap Maars)

Een fijne opsteker voor FC Aalsmeer was de snelle openingstreffer. In de derde minuut joeg linkermiddenvelder Daan Vaneman, die opdook in het centrum van de aanval, de bal uit de halfhoge voorzet vanaf de rechterkant hoog en hard in de touwen. Mooie treffer van Vaneman die zich na zijn overstap een jaar geleden naar de zaterdagafdeling lijkt te ontwikkelen in een bepalende speler.

Rond de 20e minuut de gelijkmaker uit een vrije trap van Joey Noorderbos. Muur en/of doelman Giovanni Santangelo stond niet goed opgesteld. Het was de eerste kans van OSV dat in het eerste deel van de wedstrijd zeker goed tegenpartij bood maar zelden gevaarlijk opdook voor Santangelo die de eerste keus van Donker lijkt te worden. (Nick van der Wiel was een weekend weg).

Wederom aan de leiding
FC Aalsmeer pakte snel opnieuw de leiding. Wederom een rol voor Vaneman die Jordy de Groot perfect bediende met een voorzet op maat. De Groot volleerde het leer zuiver langs OSV-goalie Yort Willems. Nog voor rust kregen de circa 150 toeschouwers waar voor hun geld met nog eens twee doelpunten.

Een verkeerde pass van FC Aalsmeer op het middenveld bezorgde OSV balbezit waarna via diverse tussenstations centrumspits Eduard Lulaj werd bereikt die beheerst het leer langs Santangelo schoof. Jordy de Groot schoot de thuisclub met voorsprong de rust in door na een dieptebal en op randje buitenspel de bal goed aan te nemen en doelman Willems met een effectieve passeeractie het bos in te sturen.

Jordy de Groot mag op randje buitenspel doorgaan en passeert behendig OSV-doelman Willems, 3-2.   (foto: Ton van Eenennaam)

In de eerste tien minuten na rust over en weer vijf kansen waarvan er één benut werd. OSV-er Lulaj vond een opening en knalde de 3-3 binnen, aan de andere kant drie mogelijkheden op rij voor FC Aalsmeer voor de vierde treffer. Twee keer Deo Sinduhje en Jordy de Groot misten in kansrijke positie.

Dat deed niet Nassim Zohair die uit een vrije trap van Vaneman de bal uitstekend toucheerde, met veel effect vloog de bal langs de graaiende handen van Willems. Tot zes minuten voor tijd leek de overwinning in de knip voor FC Aalsmeer, ware het niet dat na een fout op het middenveld Burak Sitil corrigerend moest optreden door hard aan de noodrem te trekken.

Terecht of niet, scheidsrechter Hemkes zag er een strafschop in. Noorderbos wist Santangelo ternauwernood te verschalken. De goalie dook naar de goede hoek maar zijn vingers reikten een paar centimeters tekort. De 4-4 een feit en het was tevens de eindstand.

Een punt voor de Aalsmeerders dat de aanhang met veel vraagtekens achterlaat. Defensief nog veel werk te verrichten. Krijgt Donker dat op orde...pas dan kan voor de roodgroenen gedacht worden aan een rol van betekenis in de tweede klasse.

Nassim Zohair schiet met veel effect raak na een vrije trap. Eerste treffer voor de nieuweling bij FC Aalsmeer.   (foto: Jaap Maars)

Opstelling FC Aalsmeer:
Giovanni Santangelo, Mark Ruessink, Nassim Zohair, Burak Sitil, Daan van Huffel, Junior Tiller (Sander Aznar Martinez), Solomon Addai Pinas, Daan Vaneman, Giliano Eijken (Thomas Steinhart), Jordy de Groot en Deo Sinduhije.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars en Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen