Michal Kocon is vroeg in vorm, vier keer raak tegen Nautilus. Archieffoto: Jaap Maars


Uitstekende papieren Aalsmeer en RKDES, vier goals Kocon


12-9-'21 10.00 uur | Duels districtsbeker | Door: Klaas Leegwater


Het zondagteam van FC Aalsmeer en RKDES kunnen plaatsing voor de eerste knock-out ronde in de districtsbeker bijna niet meer ontlopen. Beide ploegen hebben aanstaande zondag aan een punt tegen respectievelijk BSM en Kismet (vierdeklassers) genoeg om ook in oktober verzekerd te zijn van deelname aan het bekertoernooi. Ook een klein verlies is mogelijk voldoende.

FC Aalsmeer won gisteren voor de tweede achtereenvolgende keer, ditmaal werd het Amstelveense Nautilus met 4-3 verslagen. Centrumspits Michal Kocon deed tegen de vijfdeklasser met vier doelpunten opnieuw en overduidelijk van zich spreken.

Er lijkt zo vroeg in het seizoen geen maat te staan op de bijna 34-jarige aanvaller die vaak op de juiste plaats en op het goede moment voor het vijandelijk doel verschijnt en vervolgens erg koelbloedig is. Ook vorige week tegen Zwaluwen Utrecht knalde Kocon drie keer raak.

Prachtige lob
Tegen Nautilus kwam de formatie van Peter Neuvel na een vroege achterstand op gelijke hoogte doordat Kocon alert reageerde op een hard laag schot van buitenspeler Romano Baarsen. De doelman kreeg de bal niet onder controle, Kocon tikte in de rebound binnen.

De 2-1 van de Poolse spits was een beauty, Kocon zag bij een uitbraak de goalie te ver voor zijn doel staan en lobte het leer prachtig over de sluitpost in de touwen.

Kort voor rust tilde Kocon de marge naar twee goals door uit een voorzet van Baarsen de 3-1 op het scorebord te zetten. FC Aalsmeer toonde na de pauze een 'Pramenrace-dip', door slap en ongeconcentreerd spel konden de Amstelvensers terugkomen tot 3-3.
De thuisclub was het redelijk tot goede voetbal van de eerste helft helemaal kwijt, pas in de slotminuut maakte Kocon de bevrijdende treffer.

Ook winst RKDES
RKDES boekte tegen derdeklasser Sporting'70 een 3-2 overwinning. Na 0-1 zorgde middenvelder Lennart Kok met een vrije trap voor de gelijkmaker.

In de tweede helft bracht invaller Joey Pothoff de thuisclub op 2-1 met een boogbal over de doelman, waarna Laurens van der Scheur de voorsprong van de Kudelstaarters vergrootte naar 3-1.

In het laatste gedeelte van het bekerduel kreeg RKDES het nog moeilijk, Sporting'70 zette de thuisploeg behoorlijk onder druk. Tot opluchting van de formatie van trainer De Jong kwamen de bezoekers niet verder dan een tweede tegentreffer. Eindstand 3-2.

RKDES met anderhalf been in de volgende ronde. Zondag in Utrecht bij Kismet is elk geval een punt genoeg.

Uitslagen/Stand FC Aalsmeer:
zo 05/9 Zwaluwen U-FCA 1-4
zo 05/9 Nautilus-BSM 1-1
zo 12/9 BSM-Zwaluwen U 2-8
zo 12/9 FCA-Nautilus 4-3
zo 19/9 FCA-BSM 14.00
zo 18/9 Nautilus-Zwaluwen U

Stand:
FCA 2-6 +4
Zwaluwen U 2-3 +3
Nautilus 2-1
BSM 2-1

Uitslagen/Stand RKDES:
zo 05/9 Sporting'70-Kismet 6-0
zo 05/9 DHSC-RKDES 3-8
zo 12/9 RKDES-Sporting'70 3-2
zo 12/9 Kismet-DHSC 1-3
zo 19/9 Kismet-RKDES 14.00
zo 19/9 DHSC-Sporting'70

Stand:
RKDES 2-6 +6
Sporting'70 2-3 +5
DHSC 2-3 +3
Kismet 2-0

Nummer 1 in eindstand naar volgende ronde. Bij gelijke stand is het doelsaldo beslissend.

Tekst: Klaas Leegwater
Archieffoto: Jaap Maars


Reageer

Deel dit artikel: