Invaller Mike Dam zorgde met zijn invalbeurt dat er meer vuur kwam in het spel van Aalsmeer.   Foto: Jaap Maars


"We speelden de eerste helft als een stel mietjes"

29-5-2024, 15.30 uur | FCA-Montfoort | Door: Klaas Leegwater


(Met video) Alleen maar lachende gezichten dinsdagavond bij FC Aalsmeer na de 2-0 zege op sv Montfoort en deelname aan de nacompetitie een feit was voor de eersteklasser. Meer spannend dan goed was het inhaalduel van 80 minuten, en opnieuw was er sprake van natte omstandigheden. Minder heftig dan drie dagen eerder waardoor de wedstrijd in de laatste speelronde gestaakt moest worden.

De formatie van Verdonkschot had gisteravond, in een wedstrijd die gewonnen moest worden, moeite om het spel te maken. De swung van de eerste seizoenshelft is er duidelijk uit bij de roodgroenen, zie het grote aantal punten dat de laatste maand verspeeld werd. Een mindere vorm, slordig spel en het ontbreken van vuur en strijd.

Speelden als mietjes
Vooral dat laatste constateerde ook invaller Mike Dam na het gewonnen duel tegen Montfoort in een reactie voor het instagramkanaal van Aalsmeer Inside.

Dam kwam na ongeveer een uur binnen de lijnen, de 'gifkikker' zorgde met zijn aanjagende rol kort achter centrumspits Luke Vahle meteen voor meer pit bij de roodgroenen. "We gingen als mietjes de eerste helft in. Je moet meteen alles of niets spelen. Zoals we voor rust speelden kan gewoon niet als je moet winnen."

Dam, die dit seizoen van Verdonkschot niet vaak een basisplaats kreeg en mede daarom na vijf jaar vertrekt naar derdeklasser VSV in Velserbroek, refeerde aan het laatste half uur waarin FC Aalsmeer met zijn invalbeurt de tegenstander eindelijk de duimschroeven begon aan te draaien. "Toen kwam het vuur erin en win je de wedstrijd. Als ik erin kom maken we oorlog en maken we goals. Dit was al de honderdste keer dat dit gebeurde."

Vreugde bij FC Aalsmeer na de 1-0 van Oliver Rifai.   Foto: Jaap Maars

"Montfoort trok een muur op"
"Het ging in de eerste helft moeizaam omdat Montfoort een muur optrok, ze waren gekomen voor een punt", vertelde Verdonkschot tegen RICK FM. "Bij ons was het baltempo te laag en werden verkeerde loopacties gemaakt."

"Na rust kregen we meer ruimte. We waren toen veel sterker, alleen wilde de bal er niet in. Mijn ploeg bleef knokken voor een goal, gelukkig kwam het nog goed met twee fantastische treffers.
Als promovendus een periode pakken is knap. Nu zaterdag op naar Groningen voor het duel tegen Oranje Nassau. Ja...een stukkie rijden, ik ben al onderweg", aldus Verdonkschot.

Oranje Nassau
Oranje Nassau eindige op de ranglijst van 1J (district Noord) als derde, tien punten achter kampioen HZVV. Van alle teams in 1J kreeg de club de minste tegenstreffers (27). Gescoord werd er 50 keer. Topscorer is aanvaller Peter van Son met 19 competitiegoals.

Wedstrijd zaterdag op sportpark Coendersborg aan de Kooiweg in Groningen start 15.00 uur. Bij winst speelt FC Aalsmeer woensdagavond in de 2e ronde in Doetinchem tegen eersteklasser DZC'68.

Schema nacompetitie 4e divisie/1e klasse.

Reactie Oliver Rifai en Mike Dam (Bron: Aalsmeer Inside)

Met dank aan RICK FM en Aalsmeer Inside


Reageer

Deel dit artikel: