Beeld van afgelopen zaterdag. Hevige regenval zorgt voor laag water op kunstgrasveld en opbolling. In 11e minuut gestaakt.   Foto: Jaap Maars


Spanning stijgt aan Beethovenlaan, Aalsmeer naar Groningen?

28-5-2024, 11.00 uur | FCA-Montfoort | Door: Klaas Leegwater


Een spannende avond ligt in het veschiet op het sportpark aan de Beethovenlaan. Slaagt eersteklasser FC Aalsmeer erin zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie? Voor kwalificatie hebben de roodgroenen vanavond in tachtig minuten voetbal tijdens het duel tegen SV Montfoort winst nodig. De bloemendorpers passeren dan in de eindstand het nu nog als derde gerangschikte De Jodan Boys.

Bij gelijkspel of verlies kunnen de Aalsmeerders de koffers pakken voor de zomervakantie, en gaat De Jodan Boys de nacompetitie in. Met een driepunter speelt de formatie van trainer Verdonkschot aanstaande zaterdag in de eerste ronde tegen CVV Oranje Nassau in Groningen, de nummer drie in 1J met tien punten achterstand op kampioen HZVV. Totale reisafstand heen en terug 400 km.

Hevige regenval
Afgelopen zaterdag werd FC Aalsmeer-SV Montfoort in de 11e minuut gestaakt vanwege de hevige regenval, het kunstgrasveld bolde op. Het leverde gevaarlijke siutaties voor spelers op, en dreigde beschadiging van de plastic mat. Vanavond zal scheidsrechter Rob Wanssnink het spel in de 11e minuut hervatten met een stuiterbal.

Waren de bezoekers zaterdag vooraf nog in de veronderstelling een mogelijkheid te hebben de nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen, na de overige uitslagen van zaterdagmiddag is die kans inmiddels verkeken. Voor SV Montfoort is het resultaat vanavond nog wel bepalend of de nacompetitie wordt gestart met een thuis- of uitwedstrijd en welke tegenstander de ploeg treft.

FCA in zelfde opstelling?
FC Aalsmeer, dat de laatste weken zoekende is naar de goede vorm en tijdens de laatste fase van de titelrace veel punten verspeelde, zal vermoedelijk aantreden in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag.
Dat betekent dat Verdonkschot opnieuw Daan Vaneman als linksbuiten zal postioneren en Giliano Eijken, vrijwel het gehele seizoen linkeraanvaller, op het middenveld zal neerzetten. En mannetjessputter Mike Dam, die FC Aalsmeer gaat verlaten, zal dan beginnen op de bank.

Derdeklasser en kampioen Legmeervogels speelt vanavond op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen SC Buitenveldert. Voor de bezoekers van belang voor wel of niet plaatsting voor de nacompetitie.

28-5: FCA-Montfoort, 20.00 uur.
Arbiter: Rob Wanssink
Grensrechters: John Hornes, Nico van de Berg.

Vermoedelijke opstelling FCA: Saverio Zondag, Jelmer van der Kamp, Thomas Bakker, Oliver Rifai, Mark Ruessink (of Djamai Werkzam), Stefan de Bruin, Mike Vreekamp, Giliano Eijken, Dylan Nieuwendijk, Luke Vahle en Daan Vaneman.

Uitslagen/Standen 1B


Reageer

Deel dit artikel: