Aalsmeer kanonnenvoer, kloppartij in Kudelstaart en flow KDO onbegrensd

16-5-'22 10.00 uur | Regioclubs Aalsmeer | Door: Klaas Leegwater

Het had niets met de monsternederlaag te maken maar het kwam wel goed uit. Het geplande feestelijke optreden van de plaatstelijke volkszanger na de wedstrijd in het clubhuis was afgezegd, dit voorkwam een genante vertoning voor derdeklasser FC Aalsmeer dat knokt tegen degradatie en zondag in eigen huis vernederd werd door koploper Sporting Martinus.

Met maar liefst 7-0 werd de thuisclub de grond ingeboord. Geen feestje dus bij de roodgroenen, wel blijde gezichten bij de Amstelveners die drie duels voor het competitieslot de titel in 3C voor het grijpen hebben.

FC Aalsmeer, dat door een blessuregolf bij de doelmannen Tom Schrama had opgetrommeld om onder de lat plaats te nemen, was geen partij voor de lijstaanvoerder die al voor rust vijf keer raak schoot. Daardoor was de tweede helft een formaliteit.

Bij Sporting Martinus scoorden Anthony Dean en Martijn Guitink ieder driemaal. De ploeg van Tom Verhoek heeft een voorsprong van zeven punten opgebouwd op concurrenten ZSGO/WMS en VSV. Volgende week bij winst in de thuiswedstrijd tegen Swift kan de kampioenschaal in Amstelveen worden uitgereikt.

FC Aalsmeer blijft aan een dun draadje bungelen boven rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse. De marge op hekkensluiters RCH en Spaarnwoude blijft één punt. Volgende week treden de roodgroenen aan bij ook zwakke broeder Nieuw West United, voor de formatie van vertrekkend trainer Peter Neuvel een kans om belangrijke punten binnen te halen.

Kloppartij in Kudelstaart
RKDES kan over zeven dagen 'de vrienden' uit de Beethovenlaan een handje helpen door rode lantraarndrageer RCH een nederlaag toe te brengen. De Kudelstaarters versloegen zondag op eigen terrein Nieuw West United met de grote cijfers van 8-0. Het team van Raymond de Jong had geen kind aan de Amsterdammers dat met ruim twintig punten niet in degradatiegevaar verkeert.

De acht goals van RKDES werden keurig verdeeld, alleen spits Roy Endhoven scoorde tweemaal. Verder waren Lennart Kok, Koen Braat, debutant Luuk Westerman, Ruben Onderwater, Amir El Hadji en Arnaud van Leeuwen de doelpuntenmakers. Met de negende zege blijven de roodzwarten in de slipstream van VSV en Swift wat betreft de strijd om de tweede periodetitel.

Uitslagen/Standen 3C

KDO bijna ticket in handen
Het verhaal van KDO wordt bijna eentonig maar krijgt wel historische proporties. De Kwakelaars boekten zondag met de krappe driepunter op ESTO (1-0) de achtste overwinning op rij en zijn met 28 punten uit de laatste tien wedstrijden bijna verzekert van deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer Mark Wietsma heeft in de laatste drie duels nog twee punten nodig, een misstap van DIOS en/of Foreholte is eveneens genoeg voor een ticket.

Verlenging van het seizoen kan dus vrijwel niet meer fout gaan voor KDO dat volgende week in eigen huis HBC treft dat zondag de titel in 2C veroverde. Gisteren rekenden de roodwitten met moeite af met ESTO dat op eigen terrein behoorlijk weerstand bood om de opmerkelijke opmars van de Kwakelaars een halt toe te roepen.

De nummer tien van de ranglijst moest tenslotte buigen door de enige KDO-score in de wedstrijd. Voor rust kopte middenvelder Wessel Kleijn de bezoekers naar winst, de voorzet was van Joeri Stange. Nog drie wedstrijden, dan kan KDO zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de wedstrijden om promotie naar de eerste klasse.

Uitslagen/Standen 2C

Doodstrijd Legmeervogels
Legmeervogels voert samen met ROAC een doodstrijd tegen rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse. Ook na zondag is daar geen verandering in gekomen, verschil tussen de geelblauwen en de hekkensluiter uit Rijpwetering blijft twee punten.

Legmeervogels verloor in Uithoorn de streekderby tegen Hoofddorp met 3-0. Na een 1-0 achterstand in de 20e minuut zette de thuisclub alles op alles om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Richting het einde van de tweede helft namen de gastheren steeds meer risico om elk geval een punt uit het vuur te slepen. Hoofddorp maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte, in de slotfaste bepaalden de bezoekers de eindstand op 0-3. Legmeervogels blijft in zwaar weer.