Daan Vaneman, hier tegen sv Hillegom, scoorde tegen sv Loosdrecht de 1-0.   Foto: Jaap Maars

Nederlaag Aalsmeer in oefenduel

9-9-'20 10.00 uur | FCA-Loosdrecht 2-3 | Door: Klaas leegwater

FC Aalsmeer heeft dinsdagavond het vriendschappelijke duel tegen sv Loosdrecht met 3-2 verloren.

Tegen de tweedeklasser uit Het Gooi kwamen de roodgroenen (nog steeds spelend in het geel) op eigen terrein na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Daan Vaneman die prima in de ruimte werd bediend door Daan van Huffel.

Rond de 30e minuut schoot sv Loosdrecht de gelijkmaker achter doelman Carl Heeren. De goalie van de Aalsmeerders kon een afstandsschot niet goed verwerken waarna Servanio Martina de 1-1 kon intikken, het was tevens de ruststand.

Ver in de tweede helft beslisten de bezoekers, dit seizoen onder leiding van oud-Aalsmeertrainer Cor van Garderen, het duel door in korte tijd twee keer te scoren via Laurens Moes en Pim Schakel.

FC Aalsmeer, dinsdag met een opstelling die op enkele plaatsen afweek van het basisteam afgelopen zaterdag tegen sv Hillegom, bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-3. Mike Dam, al vroeg in de wedstrijd ingevallen voor nieuwkomer Calvin Valies, was de doelpuntenmaker.

Aanstaande zaterdag speelt FC Aalsmeer laatste duel in de voorronde van de districtsbeker. De formatie van Jesse Donker heeft aan gelijkspel tegen Kagia genoeg voor plaatsing in de knock-outfase.

Over tien dagen start voor de roodgroenen de competitie in 2A met thuiswedstrijd tegen sv Marken.