Daan Vaneman tikt bij de tweede paal de 1-1 binnen voor FC Aalsmeer.   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer door naar knock-outfase


12-9-6-'20 18.30 | FCA-Kagia 1-1 | Door: Klaas LeegwaterETOS   Ophelialaan   Aalsmeer

Tweedeklasser FC Aalsmeer heeft zich geplaatst voor de knock-out-fase in de districtsbeker. Het 1-1 gelijkspel dat de roodgroenen vanmiddag behaalden tegen Kagia was voldoende. De nummer 1 en nummer 2 in de eindstand gaan over, het team van Jesse Donker is na vanmiddag elk geval verzekerd van de tweede positie. Zondag wordt in deze poule nog Hillegom-Teylingen gespeeld.

De remise zaterdagmiddag aan de Beethovenlaan deed zeker wat betreft het aantal kansen geen recht aan het spelbeeld. FC Aalsmeer kreeg in de bekerwedstrijd legio mogelijkheden de ploeg uit Lisserbroek op ruime afstand te zetten, de scherpte bij de aanvallers van de thuisclub ontbrak nog en tevens verrichte Kagia-doelman Aron Wijsman enkele goede reddingen.

Afgekeurd
In de eerste helft stapelde het aantal kansen voor FC Aalsmeer zich snel op. Daan Vaneman, Rachid El Yaghmouri, Mike Dam en Calvin Koster waren kansrijk. Een doelpunt van Rachid El Yaghmouri werd afgekeurd omdat de vlag van de grensrechtger omhoog ging, de arbiter annuleerde de score.

Aan de andere kant kreeg Kagia-aanvaller Jesper Imanse twee dotten van kansen, doelman Caril Heeren keek het leer twee keer over. Kort na rust de voorsprong voor de bezoekers. Een halfhoge en zeer strakke voorzet vanaf de linkerkant werd uitstekend benut door Imanse.

Gelijkmaker
Niet veel later alweer de 1-1. Uit een afgeslagen aanval werd de bal opnieuw voor het doel gebracht, Calvin Koster kopte het leer met een grote boog over sluitpost Wijsman waarna de bal bij de tweede paal leek binnen te vallen. Daar stond Daan Vaneman klaar om het beslissende tikje in de touwen te geven.

Na de gelijkmaker drong de thuisclub in eerste instantie aan voor de winnende treffer. Onder meer Mike Dam was twintig minuten voor tijd dichtbij de 2-1. Uit een vrije trap vanaf twintig meter knalde de oudaanvaller van Ter Leede de bal op de paal. En Koster ramde even later in goede positie het leer een halve meter over de lat.

Overtal
Beide ploegen waren inmiddels flink aan het wisselen geslagen (in de districtsbeker is vijf wissels toegestaan), het spelbeeld werd er rommeliger door. FC Aalsmeer bleef aandringen maar verontachtzaamde soms de defensie waardoor Kagia tweemaal in een overtalsituatie levensgevaarlijk werd maar niet profiteerde.

Het bleef dus 1-1, FC Aalsmeer bekert verder. Volgende week start van het echte werk, de eerste competitiewedstrijd tegen sv Marken (thuis). Na de voorbereiding zal die wedstrijd gelden als de eerste echte graadmeter hoe de selectie van Jesse Donker er voor staat.

Later meer foto's en doelpunten/hoogtepunten in beeld via onze GoPro achter het doel.

Opstelling FC Aalsmeer:
Caril Heeren (Nick van der Wiel), Daan Duizendstra, Jordi van Gelderen (Nassim Zoir), Mark Rutgers, Daan van Huffelen, Daan Vaneman, Diederick Hoogerwaard, Rachid El Yaghmouri, Calvin Koster, Mike Dam (Brandon Stevens) en Thomas Steinhart (Calvin Valies).

Programma:
za 29/8 Hillegom-Kagia 3-1
za 29/8 Teylingen-FCA 2-2
za 05/9 Kagia-Teylingen 2-0
za 05/9 FCA-Hillegom 2-0
za 12/9 FCA-Kagia 1-1
zo 13/9 Hillegom-Teylingen

Stand:
FC Aalsmeer 3-5   +2
Kagia 3-4   0
Hillegom 2-3   0
Teylingen 2-1   -2
De nr1 en nr2 in eindstand naar knock-out ronde. Bij gelijk aantal punten beslist eerst het doelsaldo, daarna het meeste aantal doelpunten en vervolgens het onderling resultaat. Is dat ook gelijk komt er een beslissingsduel.VIND   JOUW   WERKGELUK!

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: