Milack Lowe van FC Aalsmeer scoort kort na rust de 2-2.   Foto: Jaap Maars

Aalsmeer sluit spektakelstuk af met winst

19-2-'23 18.30 uur | FCA-HOV/DJSCR 4-3 | Door: Klaas Leegwater

In een geweldige wedstrijd heeft derdeklasser FC Aalsmeer met veel strijd en passie een overwinning uit het vuur gesleept tegen HOV/DJSCR.

Het scoreverloop, de goals, drie omstreden strafschoppen, de momenten voor beide doelen...het was genieten geblazen voor de voetballiefhebber zondagmiddag aan de Beethovenlaan waar de thuisclub als de meest gelukkige uit de bus kwam en Aalsmeer-spits Malick Lowe met twee treffers en twee assists opnieuw belangrijk was.

Over negentig minuten waren de bezoekers uit Rotterdam de iets beter voetballende ploeg met twee aanvallers waarvan de gehele wedstrijd veel dreigng vanuit ging.

HOV/DJSCR, uit de laatste zes duels dertien punten binnengehaald, en sinds kort met de Griekse oudprof Panos Nakint binnen de gelederen, begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden op een openingsdoelpunt.

Op voorsprong
Na een klein half uur kwam FC Aalsmeer beter in de wedstrijd, de 1-0 voorsprong was daar het bewijs van. Uit een hoekschop van Malick Lowe kopte Ryan van der Neut de bal prima in de touwen.

Discutabele strafschoppen
De gasten leken even van slag maar herstelden zich snel en maakten het de thuisclub lastig. In de laatste vijf minuten voor de pauze boog HOV/DJSCR de stand om naar 1-2. De Rotterdammers kregen een helpende hand van scheidsrechter Zuidam die de ploeg twee omstreden strafschoppen toebedeelde.

Eerst na een licht zetje in de rug bij aanvaller Nakint die rond de zestienmeterlijn naar de grond ging. Voor de arbiter was er geen twijfel, Nakint zelf ramde de bal vanaf elf meter langs doelman Sem van de Ridder binnen.

En op slag van rust wees de leidsman opnieuw naar de penaltystip toen na een dieptebal Nakint na een op het oog correcte sliding van de bal werd gezet. Ook nu maakte Nakint geen fout, de bezoekers met voorsprong aan de thee.

"Dit is waanzin"
Bij FC Aalsmeer werden ze gek van de arbitrale beslissingen. "Het waren twee kadootjes, echt waanzin wat de scheids uithaalde", vertelde na afloop trainer Jan Koolhaas die de afwezige hoofdtrainer Bas Groenveld verving. "Ik heb in de rust de boosheid over de scheids gebruikt om het team met meer vuur de tweede helft te laten spelen. Dat is goed gelukt."

Trainer Jan Koolhaas van FC Aalsmeer haalt verhaal bij arbiter Zuidam tijdens de rust over de twee discutabele strafschoppen.   Foto: Jaap Maars

Het tweede bedrijf was nog geen drie minuten op weg of de 2-2 lag in het netje. Een dieptebal rondde de snelle Malick Lowe keurig af. Domper voor de Aalsmeerders was dat een kwartier later HOV/DJSCR weer de leidng nam. Doelman Sem van de Ridder wist in eerste instantie de inzet te keren maar moest in de rebound alsnog buigen.

Vechtlust beloond
FC Aalsmeer bleef na de 2-3 knokken voor een goed resultaat. De beloning kwam ruim twintig minuten voor tijd. Uit een hoekschop van Lowe knalde verdediger Nick Sluijs hard de 3-3 in de touwen waarna de gastheren goede kansen kregen op 4-3, onder meer Dave Leenders en Jeremy Maas hadden 4-3 op de schoen.

En misschien was het wel gerechtigheid dat arbiter Zuidam kort voor tijd ook aan de thuisformatie een discutabele strafschop toewees. Want de jeugdige Per Broekkamp, die zondag zijn debuut maakte in het eerste elftal, liet zich wel heel makkelijk vallen na een klein duwtje. "Ja, dat was ook een kadootje", zei Koolhaas later. Malick Lowe zou het een worst zijn, de sterke aanvaller van FC Aalsmeer schoot vanaf elf meter zijn ploeg naar de mooie winst.

Knikkende knieën FC Abcoude
"Ik had gezien het wedstrijdbeeld kunnen leven met 3-3, maar dit is natuurlijk een prachtig resultaat", reageerde Koolhaas bij Rick FM. "Deze ploeg doet het goed en is groeiende, ik denk dat er weinig clubs zijn die hier bij ons nog gaan winnen."

Over twee weken komt het nog ongeslagen en bijna kampioen FC Abcoude (13-39) op bezoek. "Die komen met knikkende knieën hierheen. Eens zullen ze een keer gaan verliezen, laat het dan maar hier gebeuren," grapte Koolhaas.

FC Aalsmeer blijft na de achtste competitiewinst staan op de vierde positie in 3D, dertien punten achter leider FC Abcoude.

Later uitgebreide fotogalerie van Jaap Maars via ons facebook-account.

Opstelling FCA: Sem van de Ridder, Fiston Conte (Mo Allaswad), Nick Sluijs, Jef van der Laarse, Sten Piet, Ryan van der Neut, Jesper Beelen (Joeri van de Schraaff), Jeremy Maas, Per Broekkamp, Malick Lowe, Dave Leenders (Jeroen Ezink).