Middenvelder van FC Aalsmeer Daan Vaneman, hier in actie vorige week tegen Altior, stond zaterdag tegen Hoofddorp opnieuw in de basis.   (foto: Ton van Eenennaam)


Personele problemen Aalsmeer in aanloop competitie

Het zit nieuwe trainer Jesse Donker in de aanloop naar de competitie niet mee. Nu al moet de oefenmeester van FC Aalsmeer noodverband aanleggen om een respectabel team op de been te brengen. Dat was de hoofdoorzaak dat de roodgroenen op eigen terrein in het bekerduel tegen svHoofddorp na negentig moeizame minuten met lege handen (1-2) achterbleven.

7-9-'19 21.00 | FCA-Hoofddorp 1-2 | Door: Klaas Leegwater


Altijd 50 procent korting op montage van onderdelen icm onderhoudsbeurt. Zwarteweg 21, Aalsmeer.


Prettige omstandigheid voor Jesse Donker dat de competitie niet morgen start maar pas over twee weken, anders had de nieuwe trainer van FC Aalsmeer een fiks probleem in handen. Zijn team presteerde zaterdag tijdens de tweede speelronde van de districstbeker ondermaats en liet na het 2-1 verlies tegen eerste klasser sv Hoofddorp de aanhang in twijfels achter over de mogelijkheden in de tweede klasse.

Verzachtende omstandigheden waren er zeker voor FC Aalsmeer en Donker na de bekernederlaag. Een aantal potentiële basisspelers was afwezig wegens ziekte, vakantie en blessures. Snel geteld vijf, zes absenties waar de oud-oefenmeester van RKDES mee te maken had, en dus moest Donker een beroep doen op een aantal spelers waarvan het naambordje voor komend seizoen al op de reservebank was vastgeschroefd.

Grootste probleem bij de thuisclub zaterdagmiddag tegen Hoofddorp, vorig seizoen nummer elf in 1A, was de positie centraal voorin waar de uit de kluiten gewassen en weinig wendbare Chelton Linger, die de zieke spits Jordy de Groot verving, niet aan de bak kwam. Sterk in de bal afschermen maar door te trage behandeling van het leer zwak in de voortzetting.

En in de achterhoede bewees Eder Medina Delgado na het vorig seizoen wederom dat het spelletje voor hem op dit niveau te hoog gegrepen is. Naast nieuwkomer Nassim Zohair scherp en goed in de mandekking bij lange spits Martijn Tjon-A-Njoek (L'vogels), echter ver onder de maat in de opbouw en te langzaam op de eerste meters bij het achteruit verdedigen. Beide tekortkomingen van Delgado vielen te aanschouwen bij de twee tegentreffers van de Hoofddorpers.

Sterke fase
De sterkste fase van FC Aalsmeer viel te noteren na ruim twintig minuten spelen. Terwijl nieuwkomer Deo Gratias aan de rechterkant deze keer moeite had zich te onderscheiden ontstond de meeste ruimte voor de thuisclub aan de linkerkant waar in de 26e minuut verdediger Daan van Huffel opstoomde en de bal laag en strak voorgaf. Hoofddorper Gairvyno Zeefuik liet zich verrassen door de felheid van de inkomende Gratias die de bal kon binnenglijden.

En kort na de openingstreffer twee goede mogelijkheden voor middenvelder Junior Tiller de voorsprong te vergroten. Centimeters naast getikt en bij de andere kans was doelman Guus Zuideman de Aalsmeerder de baas. Het was een kwartier voor rust naar later bleek het laatste gevaarlijke wapenfeit van de thuisploeg.

Pijnlijk
Nog voor de pauze gaf de formatie van Donker de marge op pijnlijke wijze uit handen. Eerst bleef de defensie van de roodgroenen (zaterdag wederom spelend in het geel) als aan de grond genageld staan bij een subtiele steekpass van Hoofddorper Bas Middelkoop. Mohamed Chi pikte de bal op en passeerde debuterende doelman Carl Heeren, overgekomen van RODA'23, met een strak schot in de hoek.

Kennelijk nog niet bekomen van de schrik schoof Delgado nog geen twee minuten later het leer pardoes in de voeten van een tegenstander. De overname van de bezoekers voltrok zich razendsnel waarna Sidney Schmeltz prima raad wist met de geboden mogelijkheid. In een kort tijdsbestek moest Heeren voor de tweede maal vissen.

Geen gevaar
In de tweede helft een gezapig beeld. Nauwelijks gevaarlijke momenten voor beide doelen. FC Aalsmeer kon zich niet losmaken uit de greep van Hoofddorp of de schroom van zich afwerpen die de ploeg van Donker parten leek te spelen. Ook de inzet van een paar verse krachten, onder meer nieuweling Thomas Steinhart, zorgde bij de thuisformatie geen verandering.

Meeste opzienbarende in het tweede bedrijf was nog een gigantische regen/hagelbui die het spel voor een paar minuten hinderde. Het bleef bij 1-2. Hoofddorp zo goed als zeker van de volgende ronde, de bloemendorpers hebben volgende week tegen KDO waarschijnlijk een driepunter nodig voor kwalificatie. Zondagmiddag speelt KDO tegen Altior, allebei nu nog nul punten verzameld. Bovenste twee in de eindstand gaan naar volgende ronde.

Opstelling FC Aalsmeer:
Caril Heeren, Mark Ruessink (Solomon Addai Pinas), Nassim Zohair, Eder Delgado (Sander Aznar Martinez), Daan van Huffel, Junior Tiller, Thomas Harte, Daan Vaneman, Deo Gratias, Chelton Linger (Thomas Steinhart) en Giliano Eijken.

Afwezig: Nick van der Wiel, Burak Sitil, Berry Kramer, Calvin Koster, Jordy de Groot en Mike Dam.

Uitslagen:
Altior-FCA 1-2
Hoofddorp-KDO 4-0
FCA-Hoofddorp 1-2

Stand poule 13:
Hoofddorp 2-6
FC Aalsmeer 2-3
Altior 1-0
KDO 1-0

Programma:
zo 08-9 KDO-Altior 14.00
za 14-9 FCA-KDO
zo 15-9 Hoofddorp-Altior

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen