Coen Lips van FC Aalsmeer glipt langs zijn bewaker.   Foto: Jaap Maars


Verval Aalsmeer houdt aan, afgebluft door HBOK

Tweedeklasser FC Aalsmeer is het de laatste weken helemaal kwijt. Na het zwakke optreden vorige week bij OSV zakten de roodgroenen zaterdagmiddag tegen HBOK nog verder door zijn hoeven. De roodgroenen lieten zich op eigen grond op pijnlijke wijze met 3-0 afbluffen. Verschil met nieuwe koploper AMVJ is vier punten.

9-2-'20, 12.30 | FCA-HBOK 0-3 | Door: Klaas Leegwater


Het is acht minuten voor tijd in de wedstrijd tegen HBOK als FC Aalsmeer op treffende wijze laat zien in wat voor matige vorm het team momenteel verkeert.
Een verre uittrap van HBOK-doelman Joey Potveer wordt met het hoofd verkeerd beoordeeld door verdediger Nassim Zohair, Aalsmeerder Eder Delgado kan corrigeren maar raakt de bal finaal verkeerd.
Het leer valt in de voeten van spits Max Sajet die snel opent naar de rechterkant waar aanvaller Oliver Rifai linksback Daan van Huffel voorbij raast alsof hij er niet staat, uit de voorzet deelt de vogelvrije Bud Water aan FC Aalsmeer de genadeklap uit, 0-3.

Het moet even slikken zijn voor de aanhang van de roodgroenen hun favorieten de laatste wedstrijden zo te zien ploeteren. Een ploeg waarvan vriend en vijand dachten dat na de winterstop de stijgende lijn zou worden voortgezet. Trainer Donker vroeg en kreeg in de eerste seizoenshelft de tijd om zijn formatie te kneden, te boetseren naar een soepel spelend elftal dat mee zou gaan strijden voor een plaats in de eerste klasse.

Dat laatste kan na het vijfde competitieverlies nog steeds, elf wedstrijden te gaan en verschil met nieuwe leider AMVJ is maar vier punten. Het is echter het spelniveau dat zorgen baart, het verval na de winterstop is te groot. Het lijkt alsof de bloemendorpers het voetballen opeens verleerd zijn, achtergelaten ergens op een vakantieadres diep weggestopt onder een sneeuwberg of in een cafekelder in Bergen op Zoom waar de selectie in januari een weekend verbleef.

Geraffineerder
Matig is de opbouw, de crosspasses, de aannames en het samenspel. Geen dreiging en wegzakkend zelfvertrouwen. HBOK hoefde tegen het zwalkende FC Aalsmeer, dat wel voldoende inzet toonde, niet eens een wereldpartij te spelen om een sprongetje op de ranglijst te kunnen maken. Niet meer balbezit dan de opponent, wel geraffineerder en beter in het aanvalsspel.

Dat bleek al in de eerste minuut toen Sajet een halve meter over het doel van Nick van der Wiel kopte. De goalie moest zestig seconden later wel vissen. HBOK brak uit over de linkerkant, bij de lage voorzet liep Sajet simpel weg uit de rug van Eder Delgado en tikte de bal met een weergaloze actie, achter het standbeen langs, in de verre hoek. Knappe goal van de aanvaller, zijn tiende in de competitie.

Van der Wiel werd in de 3e minuut opnieuw gepasseerd na een fout van verdediger Burak Sitil. Mostapha el Aamrani leek op de 0-2 af te gaan, Sitil herstelde met een ingreep op de doellijn. Van der Wiel behoedde FC Aalsmeer tot de rust voor meer tegengoals door enkele goede reddingen.

Schrijnend was het gebrek aan stootkracht bij de thuisclub, pas twee minuten voor de pauze de eerste dreiging. Buitenspeler Daan Vaneman kopte de bal dertig centimeter over de lat.

FC Aalsmeer-middenvelder Sander Aznar Martinez poogt sliding te ontwijken.   Foto: Jaap Maars

Mak schaap
Ook in het tweede bedrijf speelde FC Aalsmeer, zaterdag zonder basisspelers Junior Tiller en Berry Kramer, als een leeuw zonder tanden. Daar brachten een paar verse krachten binnen de lijnen en een offensievere speelwijze geen verandering in. De leeuw werd aan de druilerige Beethovenlaan meer en meer een mak schaap.

De enige speler die bij de thuisformatie lang overeind bleef was doelman Van der Wiel die grote scoringskansen van Sverre Ubbels en Angelo Groen onschadelijk maakte.

Van der Wiel moest evenwel nog twee keer capituleren. HBOK rommelde zich over de rechterkant richting de achterlijn, uit de strakke half hoge voorzet werd de bal voordat Van der Wiel kon ingrijpen behendig door Omar el Aamrani in de touwen gewerkt. En acht minuten voor tijd dus de beslissende dreun via Bud Water na miskleunen in de Aalsmeerse defensie.

FC Aalsmeer bleef na de negentig minuten durende lijdensweg vertwijfeld achter. Komt dit nog goed? Willen de bloemendorpers nog een rol gaan spelen in 2A zal de ommekeer snel moeten komen. Voorlopig staat nieuwe leider AMVJ op vier punten voorsprong en is FC Aalsmeer afgezakt naar de vijfde positie. HBOK stijgt naar de vierde plek.

Later reactie FC Aalsmeer-trainer Jesse Donker en aanvoerder Burak Sitil.

Doelman Joey Potveer van HBOK is blij na het laatste fluitsignaal. Op de achtergrond in de dugout baalt Aalsmeerder Burak Sitil.   Foto: Jaap Maars

Opstelling FC Aalsmeer:
Nick van der Wiel, Mark Ruesssink ( Nassim Zohair), Eder Delgado, Burak Sitil (Jordy de Groot), Daan van Huffel, Thomas Harte, Coen Lips, Sander Aznar Martinez, Daan Vaneman, Deo Sinduhije, Mike Dam en Giliano Eijken.

Afwezig: Junior Tiller, Berry Kramer, Thomas Steinhart.

Opstelling HBOK:
Joey Potveer, Manolito Joren, Angelo Groen, Mostapha el Aamrani (David Zwiebel), Tom de Lange, Max Sajet (Nabil el Gourari), Sverre Ubbels, Dennis Dinkgreve, Omar El Aamrani (Adil Jamal), Oliver Rifai en Bud Water.

Scheidsrechter: Pedro Raven ( Bovenkarspel)
Geel: Eder Delgado (FCA)
Toeschouwers: 118

Uitslagen/Standen

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen