Junior Tiller zoekt omringt door vier spelers van EDO een uitweg   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer toont geen vernuft, op valreep een punt

Een uur lang tegen tien man slaagde tweedeklasser FC Aalsmeer er op eigen veld niet in opponent EDO uit Haarlem omver te lopen. Integendeel, de zaterdag weinig vindingrijke thuisclub kwam tegen de nummer dertien uit 2A op achterstand en kon pas honderd seconden voor tijd het 1-1 gelijkspel uit het vuur slepen, een fantastische streep van Daan van Huffel. Vijf punten verspeeld in laatste twee duels. "We zijn hier goed ziek van." (Met video-fragmenten)

8-12-'19 01.30 | Aalsmeer-EDO 1-1 | Door: Klaas Leegwater


Ja..pompen deed FC Aalsmeer in de laatste wedstrijdfase meer dan genoeg. Alles werd door de roodgroenen in het werk gesteld om tijdens de slotminuten op eigen terrein de 1-0 achterstand tegen het laaggenoteerde EDO van het bord te vegen.

Grootste probleem was echter dat de thuisclub met te weinig vernuft de stormloop op het Haarlemse doel ondernam. Meer met het hart dan met het verstand. Te gehaast en met weinig overleg, een manier van spelen die de ploeg van Donker deze middag teveel liet zien. Wel sterk aan het zesde thuiswedstrijd begonnen en met veel balbezit, maar over het algemeen acteerde de gastheren te dunnetjes en niet slim.

Godzijdank voor de thuisformatie was daar in de laatste minuut de fantastische uithaal, een perfect uitgevoerde dropkick, van verdediger Daan van Huffel die na een afgeslagen vrije trap de bal een meter buiten het strafschopgebied voor de voeten kreeg, zich niet bedacht en een snoeiharde kogel afvuurde. Halfhoog zoefde het leer langs de oren van de doelman Max Hofer. Zo veroverden de roodgroenen ternauwernood een punt.

Daan van Huffel komt niet bij de bal.   Foto: Jaap Maars

Dreiging Romario Aroma
Een nederlaag voor de thuisclub hing heel lang in de lucht en zou niet eens onverdiend zijn geweest tegen de ploeg van Sven Roomeijer (stopt eind seizoen bij EDO), hoewel Aalsmeer-trainer Jesse Donker het anders zag. "Wij hadden de wedstrijd in handen, wij waren de baas."

Bij EDO was Romario Aroma de speler waar de meeste dreiging vanuit ging. De 24-jarige Aroma, vorig seizoen nog in het shirt van Argon, was in de ruim negentig minuten samen met compaan Frankie Zinhagel constant gevaarlijk.

Zo zeer zelfs dat Donker vanaf de 30e minuut bij elf tegen tien het mede daarom niet aandurfde een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Donker: "Ik wilde het anders oplossen. Beide backs kregen veel ruimte om op te stomen, zo creëerden we vanzelf een meerderheid op het middenveld of in de aanval."

Rode kaart
EDO kwam na een half uur met een man minder op het veld te staan na een door de bezoekers fel bekritiseerde beslissing van scheidsrechter Pedro Raven. De 26-jarige arbiter uit Bovenkarspel, onlangs gepromoveerd naar het Talenten Traject Betaald Voetbal, negeerde na een dieptebal het vlagsignaal voor buitenspel van assistent Fred Weltevreden.

EDO-doelman Monne van Egmond stompte de bal buiten de zestien met de hand weg, prompt kreeg de goalie rood. Zuiver buitenspel schreeuwde de Haarlemse begeleiding die langs de kant op één lijn zat, nee zei Raven resoluut. Een terugblik later op VoetbalTV gaf geen uitsluitsel, het belangrijke moment is door het dochterbedrijf van Talpa om onverklaarbare redenen verwijderd. EDO met een man minder op het veld, tweede doelman Hofer onder de lat.

EDO-doelman Monne van Egmond heeft buiten zijn strafschopgebied hands gemaakt. Scheidsrechter Raven toont hem de rode kaart.   Foto: Jaap Maars

Kansen
Een minuut voor het pauzesignaal kreeg het nauwelijks dreigende FC Aalsmeer, nog zonder de geblesseerde middenvelder Sander Aznar Martinez, twee uitstekende kansen op de 1-1. Dam draaide kort voor doel heel soepel weg van zijn tegenstander, zijn schot ketste evenwel af op lichaam van doelman Hofer. En vlak daarna kwamen Eder Delgado en Berry Kramer vijf centimeter tekort de bal uit een lage voorzet binnen te lopen.

Strafschop
Tien minuten ver in de tweede helft leidde de eerst goed lopende aanval van EDO tot de 0-1. Frankie Zinhagel, ondanks zijn 40 jaar nog erg bewegelijk, ontsnapte aan de aandacht van het centrale duo Delgado/Sitil. Doelman Van der Wiel stormde zijn doel uit en deelde daarbij een forse duw uit aan Zinhagel die gretig naar de grond ging. Arbiter Raven wees niet geheel onterecht naar de penaltystip, Aroma knalde EDO vanaf elf meter op voorsprong.

Romario Aroma van EDO schiet vanaf de penaltystip de 0-1 achter doelman Van der Wiel.   Foto: Jaap Maars

FC Aalsmeer deed daarna verwoede pogingen de nul van het scorebord te schieten. De meeste aanvallen waren niet bepaald doorspekt met pienterheid. Te hard, te hoog of te zacht ingespeeld, onnauwkeurig en slordig spel. Donker werd er langs de kant, evenals het thuispubliek, zichtbaar niet blij van.

Alleen Delgado met een kopbal centimeters langs de paal en Sitil, laatste wedstrijdfase spelend als vierde aanvaller en af toe fel te keer ging tegen medespelers, stuitte van dichtbij op Hofer.

Pas toen de eerste Aalsmeerse toeschouwers al voorzichtig richting de uitgang schuifelden spuwde de schoen van Van Huffel vuur. Delgado veroverde de bal, bediende aan de zijkant Dam die een vrije trap meekreeg. Tien seconden later hoorde Hofer iets in de touwen ploffen.

De half zichtbare Daan van Huffel heeft in de laatste minuut de 1-1 gelijkmaker gescoord en wordt besprongen door medespeler Junior Tiller.   Foto: Jaap Maars

"We zijn er goed ziek van"
Op de valreep dus een punt voor de bloemendorpers. Door het derde gelijkspel is het team van Donker gezakt naar plek zes op de ranglijst met vier punten achterstand op koploper Zandvoort.

Donker: "Doodzonde dat we laatste twee duels vijf punten hebben verspeeld. We zijn er allemaal goed ziek van. Volgende week tegen Marken moeten we drie punten pakken, dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in met een plek dichtbij de top."

Wedstrijd Marken-HBOK werd zaterdag na een half uur bij 1-0 gestaakt vanwege een blessure van de arbiter. Ook het duel NITA-FC Zaandam werd afgebroken. In dit geval wegens gezondsproblemen bij een speler van FC Zaandam, meldt het twitteraccount van NITA. Tussenstand in de 65e minuut was 2-0.

Koploper in 2A blijft Zandvoort dat directe achtervolger CSW met 2-0 versloeg. Purmersteijn staat nu tweede op een punt achterstand van de lijstaanvoerder.

In de slotfase werd Burak Sitil naar voren gedirigeerd. De aanvoerder krijgt hier een dot van een kans, zijn harde schot komt tegen het lichaam van doelman Hofer. Zie video hieronder.   Foto: Jaap Maars


Opstelling FC Aalsmeer:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink, Burak Sitil, Eder Delgado, Daan van Huffel, Berry Kramer, Thomas Harte (80e Solomon Pinas), Daan Vaneman (68e Thomas Steinhart) , Junior Tiller, Mike Dam en Giliano Eijken.

Scheidsrechter: Pedro Raven (Bovenkarspel)
Geel FCA: Nick van der Wiel, Mark Ruessink
Toeschouwers: 175

Uitslagen/Standen


Berry Kramer werd na de wedstrijd door Businessclub FC Aalsmeer uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'.   Foto: BC-FCA

Daan van Huffel schreeuwt het uit van vreugde na zijn gelijkmaker.   Foto: Ton van Eenennaam

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen