Remi Pasternak voert een technisch perfecte halve omhaal uit en zet FC Aalsmeer op 2-0.   Foto: Jaap Maars

Wederom bekerwinst Aalsmeer, magnifieke omhaal Pasternak

Het zondagteam van FC Aalsmeer staat op het punt om zich te plaatsen voor de knock-out ronde in de districtsbeker. De formatie van nieuwe trainer Peter Neuvel boekte opnieuw een driepunter, ditmaal 3-0 tegen vierdeklasser DWB. Aanvallende middenvelder Remi Pasternak maakte een wereldgoal. RKDES versloeg simpel Berkhout met 6-0, tweedeklasser KDO ging met 3-0 ten onder bij Kampong en RODA'23 plaatste zich met de tweede zege op rij, een uitschieter van 7-0, voor de knock-out ronde.

6-9-'20 20.00 uur | FCA-DWB 3-0 | Door: Klaas Leegwater

De zondagformatie van FC Aalsmeer beleeft door twee achtereenvolgende winstpartijen in de districtsbeker een goede start van het seizoen. Dat is in het recente verleden wel eens anders geweest. De goede start doet de hoop bij veel betrokkenen rond de zondagselectie, met enkele nieuwe gezichten, groeien dat hun favorieten in de komende competitie gaan verrassen.

Zo makkelijk als vorige week tegen Atletico Club Amsterdam (5-7) ging het in het thuisduel tegen DWB uit De Weere (Opmeer) echter niet. Het is dat de bezoekers (4C) een aantal uitstekende mogelijkheden, vooral in de eerste helft, niet wisten te verzilveren. Mede trouwens door goed keeperswerk van Bart Koopstra die zijn positie onder de lat vanaf de voorbereiding steeds afwisselde met nieuwkomer Robert Jan v Leeuwen.

Wat DWB naliet deed FC Aalsmeer in de eerste helft wel: de kansen benutten. Bijna de eerste halve mogelijkheid voor de thuisploeg leverde direct de openingstreffer op. Tijdens een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van DWB wurmde Michal Kocon de bal over de doellijn. De Poolse spits, vorige week in Amsterdam met vijf treffers uiterst trefzeker, was dus opnieuw belangrijk voor de Aalsmeerders.

Magnifieke omhaal
Kocon zag hoe zijn landgenoot Remi Pasternak even later de roodgroenen op magnifieke wijze op 2-0 bracht. Uit een halfhoge voorzet bedacht Pasternak zich geen moment, gooide zijn lichaam in de lucht, en liet met een perfect uitgevoerde halve omhaal de doelman van DWB kansloos door de bal snoeihard in de touwen te knallen. Een beauty waar nog lang over werd nagepraat door de circa honderd toeschouwers.

Remi Pasternak wordt na zijn prachtige treffer gefeliciteerd door Micha Kocon.   Foto: Jaap Maars

Nog voor het rustsignaal klonk bepaalde Kocon de stand op 3-0. Weggestuurd in de diepte werd de centrale aanvaller in het strafschop onderuit gehaald. Scheidsrechtster Cynthia van Kruiselbergen uit de Kwakel wees terecht naar de witte stip. Kocon velde het vonnis en daarmee was de wedstrijd nog voor de pauze zo goed als beslist.

Michal Kocon op weg naar de 3-0 maar wordt neergehaald. Kocon scoort alsnog uit de penalty.   Foto: Jaap Maars

Na rust was het duel minder spectaculair. Wel kregen beide ploegen wederom een aantal mogelijkheden. Bram Vaneman, overgekomen uit de jeugd, verslikte zich bij een goede kans na een aanval over links en Pasternak was dichtbij de 4-0. FC Aalsmeer bleef de bovenliggende partij, scoren deed het team van Neuvel in de tweede helft niet meer.

Volgende week heeft FC Aalsmeer aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Appollo'68 genoeg voor doorstroming naar de knock-out ronde in de districtsbeker.

Scheidsrechtster Cynthia van Kruiselbergen wijst gedecideerd naar de witte stip.   Foto: Jaap Maars

RKDES en KDO
Derdeklasser RKDES speelde zondag de eerste wedstrijd in het bekertoernooi en won op eigen veld ruim van vierdeklasser Berkhout, 6-0. Voor rust scoorden Rick Verkuijl en Maarten van Putten, in de tweede helft waren Roy Endhoven, Lennart Kok (penalty), Dennis Pronk en nieuwkomer Jeroen Ezink de doelpuntenmakers.

Doordat Knollendam zich heeft teruggetrokken speelt RKDES in de voorronde maar twee duels. Na de ruime zege op Berkhout moet het wel heel gek lopen als de Kudelstaarters niet doorstromen naar de volgende ronde. Alleen een grote nederlaag volgende week bij Olympia houdt RKDES van plaatsing af.

Stand:
RKDES 1-3 +6
Berkhout 2-3 -4
Olympia H 1-0 -2

KDO verloor in Utrecht met 3-0 van eersteklasser Kampong. De ruststand was 2-0. Kort na de pauze liet KDO twee goede kansen op de aansluitingstreffer onbenut, waarna de thuisclub met de derde treffer aan alle onzekerheid een einde maakte. Door het tweede verlies op rij zijn de Kwakelaars uitgeschakeld in de districtsbeker.

RODA'23
Tweedeklasser RODA'23 heeft zich zondag geplaatst voor de knock-out ronde. Na de tweede achtereenvolgende zege zijn de Bovenkerkers elk geval verzekerd van de tweede positie in de groep.

De groenwitten versloegen in eigen huis Kleine Sluis (Anna paulowna) met 7-0. De goals kwamen van Amir Riffi (3x), Rowan van den Hurk, Tim Engeln, Jeremy Giltay en Daan van Ginkel. Volgende week laatste duel in de voorronde, tegenstander is eersteklasser Fortuna Wormerveer.